/
۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵

جشنواره ملی فناوری های آب در مشهد آغاز شد

دومین جشنواره ملی فناوری های آب با موضوع آب های نامتعارف (شور و پساب) روز دوشنبه به همت دانشگاه فردوسی در مشهد آغاز شد.
کد خبر : ۱۳۳۵۴

نبض نفت - رئیس جشنواره در آیین آغازین این رویداد در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی گفت: جشنواره امروز در ادامه برگزاری نخستین جشنواره فناوری های آب که مورد استقبال حداکثری و بی سابقه مخترعان و نهادهای متولی قرار گرفت، این بار با موضوع آب های نامتعارف برپا شده است.

نخستین جشنواره ملی فناوری های آب با موضوع بهره ‌وری و بازچرخانی به همت دانشگاه فردوسی شهریور پارسال به مدت سه روز در مشهد برگزار شده بود.

دکتر کامران داوری افزود: برگزاری دومین جشنواره ملی فناوری های آب؛ آب های نامتعارف (آب های شور و پساب) به همت دانشگاه فردوسی مشهد و همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با تکیه ‌بر متخصصان، محققان، مخترعان، نخبگان علمی و متصدیان برجسته سراسر کشور تا فردا در سه بخش عمده علمی، فناوری و فرهنگی ادامه دارد.

وی اهداف پایه ای دومین جشنواره را با تمرکز بر محور آب های نامتعارف «گسترش روحیه نوآوری، شکوفایی، تتبع و فعالیت های علمی و فناوری در حوزه آب های شور و پساب، اثربخش کردن فعالیت های نوآورانه و ارتقاء سطح و افزایش تعامل بین مراکز دولتی، بخش خصوصی و مراکز آموزشی و پژوهشی، شناسایی، معرفی و بسترسازی برای حمایت از نوآوران، ایجاد بستر تجاری‌ سازی طرح های نوآورانه و فناوری های نوین» برشمرد.

رئیس دومین جشنواره ملی فناوری های آب ادامه داد: بخش علمی جشنواره شامل چهار قسمت همایش های علمی، نشست های تخصصی، کارگاه های تخصصی و بازدید علمی و بخش فناوری جشنواره نیز دارای چهار قسمت فن بازار و نمایشگاه های تخصصی، رویدادهای استارت آپی و جشنواره رویش است.

وی گفت: بخش فرهنگی جشنواره نیز دارای پنج قسمت نمایشگاه فرهنگی، هنری، نمایش، تورهای زیارتی و سیاحتی و ایده پردازی است.

همچنین همزمان با این جشنواره «هشتمین نشست آسیایی G-WADI شبکه جهانی آب و اطلاعات توسعه ای زمینهای خشک» و کارگاه های بین المللی برای کارشناسان و مدیران آب منطقه ای کل کشور با موضوع 'سازگاری با کم آبی و ارتباط شهرها و حوضه آبریز' برپا شده است.

دکتر داوری افزود: 52 دستگاه، ارگان و شرکت دولتی، سازمان مردم نهاد و سازمان بین المللی در برگزاری این جشنواره دانشگاه فردوسی مشهد را یاری می کنند.

وی ادامه داد: همچنین در نمایشگاه جشنواره 56 مخترع در 10 زمینه علمی مرتبط با آب از چهار استان، 47 شرکت دانش بنیان از 13 استان، شش شرکت رشد و توسعه دانش، 11 شرکت خدمات فنی و مهندسی و 11 دستگاه اجرایی حضور یافته اند.

او گفت: جشنواره ملی فناوری های آب زیر نظر «جشنواره‏ های رویش بنیاد ملی نخبگان» برگزار شده و پس از داوری تعداد شش اختراع به عنوان سطح 3 بنیاد انتخاب و افراد برگزیده ضمن دریافت جایزه نقدی از بنیاد ملی نخبگان، برای سیر فرآیند توانمندسازی به پارک فناوری پردیس معرفی شدند.

داوری افزود: همچنین فهرستی کامل از مخترعان، شرکتهای فناور و دانش بنیان در اختیار ارگانهای متقاضی قرار گرفت تا برای ادامه همکاری با آنها اقدام شود.

بر اساس مطالعات انجام شده کسری آب خراسان رضوی در افق سال 1420 بیش از شش هزار و 200 لیتر در ثانیه خواهد بود. حجم تولید سالانه آب در این استان 140 میلیون مترمکعب و میزان مصرف آن 110 میلیون مترمکعب است. همچنین 27 درصد آب تولیدی در خراسان رضوی به مصرف انشعابات غیرمجاز رسیده و یا بخاطر فرسودگی 35 درصد شبکه آبرسانی به هدر می رود.

'برداشت بی رویه منابع آبهای زیرزمینی، عدم تغذیه مناسب دشتها، کاهش بارندگی، گرم شدن زمین و کاهش ضریب نفوذپذیری خاک' در خراسان رضوی نیز سبب نشست زمین در دشتهای استان شده است. هم اکنون از 37 دشت در خراسان رضوی 34 دشت شرایط وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی دارند.

همچنین خراسان رضوی 29 سد در حال بهره برداری در تربت حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان دارد که هم اینک 85 درصد ظرفیت آنها خالی از آب است و فقط 15 درصدش آب دارد.

منبع: ایرنا

ما را در کانال تلگرامی نبض نفت دنبال کنید

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر