/
۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۹

دوران انتقال انرژی آغاز شده است

برخی معتقدند دوره انتقال انرژی یعنی عبور از سوخت‌های فسیلی به تجدیدپذیر تا 2050 طول می‌کشد اکنون این دوران انتقال آغاز شده است
کد خبر : ۲۵۸۵۷


نبض نفت - رضا مدیر درباره القای پایان عصر نفت از سوی غرب به جهان سومی‌ها اظهار داشت: بین کشورهای صنعتی و گروه‌های زیست محیطی اختلاف نظر جدی وجود دارد کما اینکه حزب دموکرات‌های امریکا عضو موافقتنامه پاریس شدند و جمهوری‌خواهان از آن خارج شدند. بنابراین بخشی از اظهار نظرها مبنی بر پایان عصر نفت از مسائل زیست محیطی و تغییر اقلیم ناشی می‌شود و از انرژی‌های تجدیدپذیر دفاع می‌کنند و برخی نیز همچنان حامی صنایع زغال سنگ و سوخت‌های فسیلی هستند.

وی افزود: اکنون افکار عمومی و صندوق‌های مختلف سرمایه‌گذاری روی مسئولین اروپا بسیار فشار وارد می‌کنند که سرمایه‌گذاری روی سوخت‌های فسیلی کم شود و از یک طرف بواسطه برخی تغییر ساختارهای اقتصادی در اروپا و ژاپن و حتی امریکا بشدت تقاضا برای نفت و گاز کم شده است. بخصوص زمان اوباما و دموکرات‌ها قوی‌تر بود.

معاون اسبق امور اوپک وزارت نفت تصریح کرد: آنچه اکنون تقاضای نفت و گاز را ساپورت می‌کند تقاضایی است که بیشتر از سوی چین و هند و کشورهای در حال توسعه و نوظهور مثل آرژانتین و برزیل است در واقع طرف دیالوگ تقاضا بیشتر طرف جهان سوم است . این روند از مدت‌ها قبل شروع شده  در چند سال گذشته هم بیشتر نمود پیدا کرده و فشار روی سوخت‌های فسیلی نفت و زغال سنگ و سپس گاز افزایش یافته است.

وی گفت: برخی معتقدند دوره انتقال انرژی یعنی عبور از سوخت‌های فسیلی به تجدیدپذیر تا 2050 طول می‌کشد اکنون این دوران انتقال آغاز شده و گاز به عنوان پلی از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر محسوب می‌شود حتی در این پروسه انرژی اتمی هم انرژی موجهی حساب نمی‌شود و  با توجه به مشکلات زیادی که دارد و فشار زیادی بر آن وارد است که کنار گذاشته شود.

مدیر بیان کرد: البته این را هم باید گفت که در کشورهای صنعتی دولت نیست که سرمایه‌گذاری می‌کند شرکت‌های خصوصی و مولتی‌نشنال سرمایه‌گذار هستند به همین دلیل به میزان زیادی سرمایه‌گذاری‌شان را روی سوخت‌های فسیلی کاهش داده‌اند. اینها بتدریج از نفت کنار می‌کشند.

وی تاکید کرد: در هر حال عصر نفت ممکن است در بلند مدت یعنی تا 30 سال دیگر به پایان خود نزدیک شود اما در کوتاه مدت اینگونه نیست حتی زمانی گفته می‌شد که دوران زغالسنگ به پایان رسیده اما اکنون 30 تا 40 درصد انرژی دنیا را تامین می‌کند به عبارت دیگر عصر زغالسنگ به پایان رسیده اما عصر مصرف آن به پایان نرسیده، در مورد نفت هم همین‌گونه است یعنی عصر سلطه و آقایی آن تا سه دهه دیگر تمام می‌شود، اما زیر 10 سال همچنان تقاضا وجود دارد و بازار جهانی تشنه آن و صادرات ادامه دارد.

منبع: ایلنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر