/
۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۸

فراخوان مطالعه و بررسی تزریق گازهای غیرهیدروكربوری در میادین نفتی

کد خبر : ۶۶۱۶۱

به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، جمع آوري و تزريق گازهاي غيرهيدروکربوري با دو هدف اصلي ازدياد برداشت و کاهش انتشارگازهاي گلخانه اي انجام مي‌شود. شناسايي مياديني كه علاوه بر پتانسيل ازدياد برداشت با تزريق گاز باعث جمع آوري گازهاي گلخانه اي (دي اكسيد كربن) يا گازهاي احتراقي (تركيب دي اكسيد كربن و نيتروژن) در صنايع يا منابع اطراف خود مي شوند از اهميت ويژه اي برخوردار خواهد بود. اين مسئله زماني اهميت مي يابد که ماليات کربن در آينده تاثير قابل توجهي بر محصولات توليدي و صادراتي خواهد گذاشت.
اين تحقيق بر آن است تا امکان تزريق گازهاي غير هيدروکربوري به ميادين خشكي كشور جهت افزايش توليد نفت (ازدياد برداشت مخازن نفت و گاز) و درآمدهاي ناشي از آن را تحليل نمايد. همچنين با توجه به اينكه كاهش انتشار گاز دي اكسيد كربن به عنوان بخشي از سياستهاي زيست محيطي داراي درامدهاي مالي (كربن كرديت) مي باشد لذا اين درامدها نيز بايستي در مدلهاي سرمايه گذاري لحاظ شده و در نهايت مدل سرمايه گذاري متناسب با شرايط تزريق و ميدان محل تزريق و با احتساب ميزان افزايش برداشت و كاهش انتشار گاز دي اكسيد كربن يا گازهاي احتراقي ارائه شود.
مديريت پژوهش و فناوري شركت ملي نفت ايران از تمام دانشگاه‌ها و موسسات تحقيقاتي و پژوهش، مراكز رشد و پارك‌هاي علم و فناوري و ساير مراكز تحقيقاتي قانوني كه موافقت قطعي انجام فعاليت‌هاي پژوهشي براي آنها حسب مورد توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوري صادر شده است؛ دعوت مي‌کند تا پيشنهادهاي فني و مالي خود جهت اجراي پروژه « مطالعه و بررسي تزريق گازهاي غيرهيدروكربوري در ميادين نفتي به منظور تعيين و الويت بندي ميادين داراي پتانسيل و ارائه مدلهاي سرمايه گذاري مناسب جهت توسعه و ازدياد برداشت.» را تا تاريخ 15 اسفند ماه 1403 و از طريق بخش فراخوان‌هاي پايگاه اينترنتي مديريت پژوهش و فناوري به آدرس rtd.nioc.ir و يا به دبيرخانه اين مديريت (به آدرس: تهران، خيابان ولي‌عصر، خيابان نگار، پلاك 22، ساختمان مركزي دوازدهم شركت ملي نفت ايران) ارسال کنند.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر