زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق در فرودگاه بین المللی بغداد از مقصد بابایف، وزیر امور گاز ترکمنستان استقبال کرد. دو طرف درباره امضای یادداشت دوجانبه رایزنی کردند.
روزگاری در اوایل دهه ۸۰ شمسی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بیش از ۷۰ درصد از گاز مورد نیاز کشور را تأمین میکرد، اما امروز بهدلیل افت طبیعی مخازن و نبود سرمایهگذاری، سهم این شرکت به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است، از این رو موضوع پیچیدهای نیست که افت تولید پس از ۳۴ سال در میدان مشترک پارس جنوبی، هم آغاز شده باشد.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز گفت: تولید پالایشگاههای گازی کشور در تابستان امسال نسبت به تابستان پارسال، بیش از هفت میلیارد مترمکعب افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که با بهرهبرداری تجهیزات جدید ایستگاه بازرگان، امکان مناقشههای فنی و مالی حوزه صادرات گاز بین ایران و ترکیه به حداقل میرسد.
یک کارشناس انرژی گفت: واردات گاز به دیگر کشورها نوعی وابستگی متقابل به وجود میآورد. هر چقدر حجم واردات گاز از ترکمنستان و صادرات آن بیشتر باشد، درهمتنیدگی بین کشورها افزایش و روابط ما با کشورهای منطقه بهبود مییابد و نقش بیشتری در تجارت گازی منطقه بر عهده میگیریم.
وزیر نفت گفت: با توجه به اینکه سوخت ۹۵ درصد نیروگاههای کشور از طریق گاز تأمین میشود، وزارت نفت آمادگی لازم برای تأمین و تحویل روزانه بیش از ۳۲۰ میلیون مترمکعب گاز به این نیروگاهها را در زمان اوج مصرف دارد.
چالش کمبود گاز در سالهای اخیر به یک بحران تبدیل شده و افت فشار و گاه قطع شدن گاز در زمستان، نه تنها مشترکان خانگی را زیر فشار قرار میدهد، بلکه صنایع بزرگ را نیز با آسیبهای جدی روبهرو کرده است.