/
۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۰

آموزش، کلید طلایی موفقیت در تجارت؛ روایتی از یک تاجر خودساخته

چگونه یک کارمند سابق با آموزش و تمرکز، به تاجری موفق تبدیل شد؟ حامد صداقت از چالش‌های ابتدایی راه‌اندازی کسب‌وکار می‌گوید و تأکید می‌کند: در شرایط سخت، باید بیشتر تلاش کرد.
کد خبر : ۶۷۱۷۱

در قلب بازار، جایی که کالاها و ایده‌ها به هم گره می‌خورند، داستان‌های بی‌شماری از تلاش و موفقیت نهفته است. یکی از این داستان‌ها، متعلق به حامد صداقت است. مردی که با عبور از مسیرهای مختلف شغلی، به دنیای پرچالش و پر از فرصت تجارت قدم گذاشت. او با انتخاب حوزه کفپوش، دیوارپوش و چمن مصنوعی، توانست کسب و کار خود را از یک تجارت کوچک به یک تجارت پرسود و پررونق تبدیل کند.

 خبرنگار: لطفاً خودتان را معرفی کنید و بگویید در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید؟ تاجر: سلام و عرض ادب. وقتتون بخیر. بنده حامد صداقت، تاجر محصولات کفپوش، دیوارپوش و چمن مصنوعی هستم. محصولات ما عمدتاً در حوزه دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثلاً کفپوش‌ها شامل پارکت و دیوارپوش‌های طرح سنگ یا چوب می‌شوند. همچنین دیوارپوش‌های فومی و چمن مصنوعی که در فضاهای مسکونی، اداری یا حتی زمین‌های بازی کاربرد دارند. خبرنگار: چطور شد که وارد دنیای تجارت شدید؟ تاجر: من قبل از ورود به تجارت، شغل‌های مختلفی را تجربه کردم. آخرین شغلم قبل از تجارت، کارمندی بود. اما کم‌کم به این نتیجه رسیدم که درآمد ثابت دیگر جوابگوی رشد هزینه‌ها نیست.

 قیمت‌ها دائماً در حال افزایش هستند ولی حقوق‌ها معمولاً سالی یک بار با درصدی ناچیز افزایش می یابند.

همین موضوع سبب شد دنبال شغلی بگردم که درآمدش متغیر باشد که در این مسیر، با تجارت آشنا شدم. خبرنگار: چرا عمده‌فروشی را انتخاب کردید؟ تاجر: خرده‌فروشی به شدت وابسته به قدرت خرید مردم است اما عمده‌فروشی فضای بازتری دارد مخصوصاً اگر در حوزه صادرات وارد شویم. همین دلایل باعث شد که من به سمت تجارت عمده‌فروشی روی آورم. خبرنگار: در ابتدای کار با چه چالش‌هایی روبه‌رو شدید؟ تاجر: در ابتدای کار، تجارت را همزمان با شغل کارمندی شروع کردم و دفتر نداشتم.

 یکی از چالش‌های اولیه‌ام، تأمین کالا بود. تأمین‌کننده‌های من دست دوم بودند و قیمت‌های رقابتی نداشتند. از طرف دیگه، فقط مشتری‌های خرد داشتم و اطلاعاتم درباره محصولات هم کم بود. خبرنگار: این مشکلات رو چطور برطرف کردید؟ تاجر: با آموزش، تحقیق، مشاوره گرفتن از اساتید، صحبت با تأمین‌کننده‌ها و تمرین مداوم توانستم همه این مشکلات را ظرف ۹ ماه حل کنم.

کم‌کم به تأمین‌کننده‌های اصلی وصل شدم، مشتری‌های عمده پیدا کردم و اطلاعاتم درباره محصولات و حمل‌ونقل افزایش پیدا کرد. خبرنگار: چه شد که تصمیم گرفتید فقط روی تجارت تمرکز کنید؟ تاجر: وقتی دیدم تمرکز روی تجارت می‌تواند بازدهی بسیار بیشتری داشته باشد، تصمیم گرفتم کار کارمندی را کنار بگذارم به همین دلیل دفتر گرفتم و تمرکزم را کاملاً روی تجارت گذاشتم. خبرنگار: تجربیات گذشته‌ خود را چقدر در موفقیت‌تان تأثیرگذار می بینید؟ تاجر: تجربه‌های قبلی در کاسبی و روانشناسی خیلی کمکم کرد اما به نظرم ۷۰ تا ۸۰ درصد موفقیتم مربوط به آموزش‌هایی بود که بعد از شروع کار دیدم. آموزش‌های جمعیت حضرت خدیجه (س) و اساتید محترم آن واقعاً مسیر را برایم روشن کردند.

خبرنگار: تا به حال در این مسیر تجربه شکست هم داشته اید؟ تاجر: تاکنون شکست بزرگی نداشته ام. چون با روش‌های اصولی و ایمن وارد تجارت شدم. اما اشتباهاتی توی تأمین، ارسال بار یا مذاکره بوده که از آنها درس گرفتم. سعی کردم هیچ اشتباهی را برای بار دوم تکرار نکنم. خبرنگار: چه توصیه‌ای برای افرادی دارید که تازه می‌خواهند وارد تجارت بشوند؟ تاجر: به این افراد باید بگویم اصلاً نیازی نیست که مهارت خاص یا ویژگی خارق‌العاده‌ای داشته باشید. خیلی از تاجرهای موفق اول کار حتی در بیان کلمات مشکل داشتند.

 تنها چیزی که نیاز است تمرکز و استمرار در یادگیری و اجراست. مهم نیست چند ساعت وقت دارید، حتی اگه روزی دو ساعت زمان منظم و متمرکز بگذارید، نتیجه می‌گیرید. خبرنگار: مدیریت کسب‌وکار در شرایط سخت چگونه است؟ تاجر: تنها راه مدیریت این شرایط، تمرکز بیشتر است. دقیقاً در شرایط سخت، آدم باید بیشتر وقت بگذارد زیرا افراد موفق کسانی هستند که در شرایط بحرانی تلاش و صبر خود را بیشتر می کنند.

خبرنگار: و درآخر بگویید نقش آموزش در تجارت شما چقدر مهم بوده است؟ تاجر: آموزش برای من همه‌چیز بود. هم ویدیوهای آموزشی، هم مشاوره‌هایی که از اساتید گرفتم. هنوز هم آموزش دیدن رو متوقف نکردم و همچنان در حال یادگیری هستم. خبرنگار: آقای صداقت ممنون از اینکه وقت خودتان را در اختیار ما قرار دادید. تاجر: خواهش می کنم. از شما بابت این فرصتی که برایم فراهم کردید سپاسگزارم.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر