تاكید رئیسجمهوری بر مدیریت هوشمند ناترازیها

به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی نفت ایران، مسعود پزشکیان دیروز (سهشنبه، ۲۶ فروردین) در نشستی با اعضای انجمن بهرهوری ایران، پس از شنیدن دیدگاهها و پیشنهادهای آنها اظهار کرد: همه آنچه بیان کردید مورد قبول ماست و برای مثال در زمینه رفع ناترازیها بهطور همزمان به دنبال مدیریت کاستیها در عرصه عرضه و کنترل تقاضا و مصرف هستیم.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم، هرکس هر پیشنهاد و دیدگاهی در زمینه ارتقای بهرهوری داشته، شنیدهام و با افراد متعددی در این زمینه گفتوگو کردهام، افزود: البته بهطور جدی از اینکه بر اساس هر پیشنهادی، تصمیمی اتخاذ و آن را اجرا کنیم، حذر کردهایم، زیرا باور داریم باید نتایج و عوارض احتمالی راهکارها و پیشنهادهای مختلف را احصا و جمعبندی و با دستهبندی موضوعات، برای هر موضوعی به اقتضای مختصات منطقهای و محیطی تصمیمگیری کنیم و وارد مرحله اجرا شویم.
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه تلاش خواهیم کرد مدیریت ناترازیها کاملا هوشمند و دقیق باشد، تصریح کرد: در این زمینه شما بهعنوان کارشناسان و دغدغهمندان موضوع مهم بهرهوری بسیار میتوانید کمک حال دولت باشید؛ زیرا هرچه دادهها و اطلاعات ما دقیقتر باشد، راهکارهای صحیحتری طراحی میشود و مداخله در زمینه رفع ناترازیها مؤثرتر خواهد بود.
حل چالش ناترازی انرژی با راهکارهای متنوع دنبال میشود
رئیسجمهوری با بیان چارچوب کلی برنامه دولت برای کاهش شدت مصرف انرژی نیز گفت: تجربههای پیشین بهروشنی نشان داده است که ساختار فعلی دولتی در این حوزه پاسخگو نیست، از این رو باید به سوی ساختاری شبکهای، متشکل از نخبگان، نهادهای مردممحور و گروههای مرجع حرکت کنیم.
پزشکیان با تأکید بر پیچیدگی این موضوع اظهار کرد: بهدنبال راهحل واحد و نسخه کلیشهای برای عبور از این چالش نیستیم، بلکه مجموعهای از راهکارها و برنامههای متنوع، متکی بر مشارکت مردمی، متناسب با اقلیم، سبک زندگی، ظرفیتها و توانمندیهای مناطق مختلف کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی در تبیین چارچوب کلی برنامه دولت برای کاهش شدت مصرف انرژی، به پنج رکن ساختار، برنامه، مدیریت، منابع و تعهد مدیریت ارشد اشاره کرد و افزود: ساختار فعلی دولتی در این حوزه پاسخگو نیست، از این رو باید به سوی ساختاری شبکهای، متشکل از نخبگان، نهادهای مردممحور و گروههای مرجع حرکت کنیم.
رئیسجمهوری استفاده از ظرفیتهای اجتماعی را یکی از ارکان مهم این تحول دانست و تصریح کرد: در این مسیر، از کانونهای دانشگاهی برای مدیریت و نظارت، از گروههای مرجع برای الگوسازی و از نهادهای مردمی برای اجرا بهره خواهیم گرفت.
پزشکیان با تأکید بر ضرورت برنامهریزی واقعگرایانه افزود: برنامهها باید منعطف، مبتنی بر واقعیات، همسو با اهداف تعیینشده و برخوردار از زمانبندی دقیق باشند.
وی محورهای اصلی برنامههای دولت برای مدیریت مصرف انرژی را برشمرد که شامل مدیریت تقاضا، اصلاح نظام پرداخت یارانه انرژی، ارتقا کیفیت تولید وسایل مصرفکننده انرژی، مهندسی ساختمانها، آموزش صرفهجویی، تشویق مصرفکنندگان کممصرف و اعمال جریمه برای پرمصرفها میشود.
رئیسجمهوری هماهنگی و همافزایی میان دستگاههای اجرایی و حاکمیتی را شرط لازم برای موفقیت برنامههای تحولی در حوزه انرژی دانست و اظهار کرد: دستیابی به زبان و نگاه مشترک در سیاستگذاری و اجرا ضرورتی اجتنابناپذیر است.