/
۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶

مکانیسم ماشه محدودیت آزاردهنده‌ جدیدی برای فروش نفت ایجاد نمی‌کند

وزیر نفت با بیان اینکه اسنپ‌بک یا مکانیسم ماشه محدودیت آزاردهنده جدیدی در حوزه فروش نفت ایجاد نخواهد کرد، گفت: طبیعتاً اگر با شرایطی مواجه شویم که نیازمند اتخاذ تدابیر باشد، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام می‌شود.
کد خبر : ۷۰۰۵۱

 نبض نفت -  محسن پاک‌نژاد امروز (چهارشنبه، دوم مهر) در حاشیه نشست هیئت دولت در پاسخ به این پرسش که با توجه به بحث مکانیسم ماشه آیا تدابیر لازم برای بی‌اثر کردن این موضوع بر فروش نفت خام اندیشیده شده است، بیان کرد: اسنپ‌بک یا مکانیسم ماشه در واقع محدودیت آزاردهنده جدیدی را در حوزه فروش نفت ایجاد نخواهد کرد.

وی افزود: در طول سال‌های گذشته به قدری با محدودیت‌های شدید، تحریم‌های ظالمانه و یک‌طرفه آمریکایی‌ها مواجه بودیم که عملاً این شرایط (اسنپ‌بک) شاید خیلی به آن محدودیت‌ها اضافه نکند، طبیعتاً اگر با شرایطی مواجه شویم که نیازمند اتخاذ تدابیر باشد، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام خواهد شد.

حرفه‌ای‌ترین افراد در تیم فروش نفت

وزیر نفت تأکید کرد: مردم عزیزمان بدانند تیم فروش نفت حرفه‌ای‌ترین افراد را در اختیار دارد. به‌ویژه در ارتباط با مقابله با تحریم‌ها و به عبارت صحیح‌تر خنثی کردن تحریم‌ها، نشست‌های مفصلی با تیم تخصصی داشتیم و تدابیری اتخاذ شده است.

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه برای استمرار تولید نفت تلاشمان را خواهیم کرد، گفت: خیلی نگران نیستیم، مردم عزیزمان هم نگران نباشند.

وی با بیان اینکه در فروش نفت مشکلی وجود ندارد، افزود: اگر مفاد اسنپ‌بک را مطالعه کرده باشید، بحثی به‌صورت مستقیم در ارتباط با فروش نفت وجود ندارد، بلکه محدودیت‌ها در حوزه‌های دیگر مانند شرایط تجاری، مالی، فروش، حمل‌ونقل دریایی و ... است که اگر اسنپ‌بک فعال شود، ممکن است مقداری مضیقه ایجاد کند که در زمان خودش تدابیرمان را به‌کار خواهیم بست.

ناترازی نتیجه ۳۰ سال حکمرانی در بخش انرژی

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره برنامه وزارت نفت برای رفع ناترازی گاز در فصل زمستان گفت: ما با این واقعیت مواجه هستیم که در بخش تأمین گاز در فصول سرد سال ناترازی داریم. این ناترازی دستاورد یک یا چند سال اخیر نیست، بلکه ریشه در حدود ۳۰ سال حکمرانی در بخش انرژی دارد، در این مدت باید سرمایه‌گذاری‌هایی انجام می‌شد که امکان آن فراهم نشد، همچنین در حوزه مدیریت و بهینه‌سازی مصرف نیز باید در سنوات گذشته تدابیری اتخاذ می‌شد که ما اکنون با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط با شتاب بیشتری در حال پیگیری این تدابیر هستیم.

پاک‌نژاد افزود: در زمستان امسال نیز با توجه به افزایش مصرف خانگی و تجاری در این فصل، طبیعتاً امکان تأمین آن حجم گاز موردنیاز بخش‌های مصرف، وجود ندارد، اما این کمبود را با سایر سوخت‌های جایگزین جبران کردیم.

وی در خصوص آخرین وضع واردات بنزین سوپر گفت: خوشبختانه فرآیند واردات بنزین سوپر تسریع شده، مشکلاتی در بحث تخصیص ارز وجود داشت که این مشکل حل شده و ان‌شاءالله به‌زودی شاهد حضور بنزین سوپر در مجموعه بنزین‌های ارائه‌شده در شهرهای بزرگ خواهیم بود.

تأمین سوخت ماشین‌آلات کشاورزی مطابق با الگوی کشت

وزیر نفت در خصوص تأمین سوخت ماشین‌آلات کشاورزی گفت: سال‌ها است این برنامه‌ریزی برای تأمین سوخت ماشین‌آلات کشاورزی متناسب با الگوی کشت در بخش‌های مختلف کشور و در کارگروهی جمع‌بندی شده و سهمیه‌ها تأمین می‌شود.

پاک‌نژاد تصریح کرد: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز مجری تخصیص سهمیه‌هایی است که تعیین شده و با همان روش نیز ادامه خواهد داشت.

 

 

منبع:شانا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر