/
۰۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۱
بازدهی طلای جهانی 3 درصد شد؛

جهش 22 درصدی قیمت طلا و سکه

بازار طلا و سکه در بهمن‌ماه با ثبت بازدهی‌های کم‌سابقه، یکی از پرنوسان‌ترین دوره‌های خود را پشت سر گذاشت؛ جایی که رشد نرخ دلار، رکوردشکنی طلای جهانی و فضای پرریسک سیاسی، موتور صعود قیمت‌ها را روشن نگه داشت و اغلب دارایی‌های طلایی را با بازدهی بالای ۲۰ درصد به پایان ماه رساند.
کد خبر : ۷۲۵۰۸

 نبض نفت - بهمن‌ماه برای بازار طلا و سکه، ماهی پرنوسان، خبرمحور و در عین حال پربازده بود؛ دوره‌ای که در آن همزمانی رشد طلای جهانی، جهش نرخ ارز و افزایش ریسک‌های سیاسی، باعث شد تقریباً تمام دارایی‌های مبتنی بر طلا با بازدهی‌های دو رقمی بسته شوند.

بررسی داده‌ها نشان می‌دهد، اگرچه مسیر بازار در طول ماه یکنواخت نبود و اصلاح‌های مقطعی متعددی رخ داد، اما در نهایت جریان نقدینگی و انتظارات تورمی، قیمت‌ها را در سطوح بالاتر تثبیت کرد.

تصویر کامل بازدهی؛ از کف‌های ابتدای ماه تا سقف‌های ماهیانه

نیمه دوم ماه؛ جدال دلار و اونس برای تعیین مسیر

از اواسط بهمن به بعد، بازار عملاً به میدان رقابت دو متغیر اصلی تبدیل شد؛ دلار به عنوان موتور داخلی و اونس به عنوان فرمان خارجی. هر زمان دلار تقویت می‌شد، بازار صعودی می‌شد و هر زمان اخبار سیاسی باعث افت ارز می‌شد، قیمت‌ها اصلاح می‌کردند.

در این مقطع، طلای جهانی چندین بار مرز ۵۰۰۰ دلار را لمس کرد و دلار نیز در کانال‌های بالاتر تثبیت شد که نتیجه آن حفظ سطوح بالای قیمتی در بازار داخلی بود.

اصلاح‌های مقطعی؛ تخلیه هیجان در مسیر صعود

در روزهایی از نیمه دوم ماه، بازار با اصلاح‌های مقطعی مواجه شد که بیشتر ناشی از کاهش نرخ دلار و تعدیل انتظارات بود. این اصلاح‌ها اگرچه کوتاه‌مدت بودند، اما باعث شدند بخشی از حباب قیمتی تخلیه شود و بازار در سطوح منطقی‌تر تثبیت شود.

کارشناسان این اصلاح‌ها را طبیعی ارزیابی می‌کنند، چراکه در روندهای صعودی قوی، توقف‌های کوتاه‌مدت برای ادامه مسیر ضروری است.

روزهای پایانی؛ تثبیت در سطوح بالا

در روزهای پایانی بهمن، بازار دوباره وارد فاز صعودی شد و با رشد همزمان دلار و اونس، قیمت‌ها افزایش یافتند. سکه امامی در آستانه ورود به کانال ۲۰۰ میلیون تومان قرار گرفت و طلای ۱۸ عیار در محدوده ۱۹.۶ میلیون تومان تثبیت شد.

این تثبیت نشان می‌دهد بازار پس از نوسانات شدید، توانسته سطح تعادلی جدیدی پیدا کند و انتظارات تورمی همچنان بالا باقی مانده است.

جمع‌بندی بازدهی؛ برندگان بهمن چه دارایی‌هایی بودند

مرور عملکرد ماهانه نشان می‌دهد، بیشترین بازدهی متعلق به سکه گرمی با رشد ۲۴.۴۴ درصدی بوده است؛ پس از آن طلای آبشده و طلای ۱۸ عیار با بازدهی‌های بالای ۲۲ درصد قرار دارند. سکه امامی و نیم‌سکه نیز بازدهی‌های بیش از ۲۲ درصد ثبت کردند و ربع‌سکه با بازدهی ۱۵.۹ درصدی کمترین رشد را در میان اقلام اصلی داشت.

این ارقام نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در بازار طلا در این ماه نه تنها توانسته ارزش دارایی‌ها را حفظ کند، بلکه بازدهی قابل توجهی نیز ایجاد کرده است.

چشم‌انداز؛ بازار در آستانه تصمیم

با پایان بهمن، بازار در نقطه‌ای قرار گرفته که ادامه مسیر آن به شدت وابسته به دو متغیر کلیدی یعنی روند دلار و تحولات سیاسی است. اگر دلار در سطوح بالا تثبیت شود و اونس جهانی بالای ۵۰۰۰ دلار باقی بماند، احتمال ادامه روند صعودی وجود دارد؛ اما هر خبر مثبت سیاسی می‌تواند اصلاح کوتاه‌مدتی ایجاد کند.

 

منبع:اقتصادنیوز

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر