/
۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۶

لزوم بهره‌مندی از پایش دیجیتال در دستور اجرایی صنعت نفت

معاون مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز در میدان‌های مشترک با تأکید بر اینکه باید قابلیت دیجیتالی سازمان‌ها افزایش یابد و معماری اطلاعات تغییر کند، گفت: تحول دیجیتال برای شرکت‌های نفت بسیار سودمند است و باید بحث‌های دیجیتالی در دستور اجرایی قرار گیرد و نقشه‌ راهی برای آن تدوین شود.
کد خبر : ۵۸۷۶۲

نبض نفت -  علی براتی چهارشنبه (۲۹ آذرماه) در نشست تخصصی «تحول دیجیتال و میدان‌های هوشمند در صنعت نفت» در حاشیه دومین رویداد «پتروتِک» با اشاره به اقدام‌های انجام‌شده و برنامه‌های آینده در شرکت ملی نفت ایران درباره پیاده‌سازی سامانه مدیریت یکپارچه تولید تصریح کرد: برنامه‌ریزی برای تهیه نیازمندی‌های پیشرفت پروژه (آراف‌پی‌) سیستم مدیریت یکپارچه اطلاعات مکانی جی‌آر و دیگر بخش‌های روزمینی و زیرزمینی با حفظ یکپارچگی سیستم و تهیه آراف‌پی طراحی سامانه مدیریت اطلاعات حفاری و پیاده‌سازی در پلتفرم نرم‌افزاری مرکز پایش نمونه‌ای از اقدام‌های انجام‌شده در این زمینه بود.
در ادامه این نشست امید زاده‌باقری، رئیس مرکز پایش شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: شرکت ملی نفت ایران با هدف یکپارچه‌سازی در مرکز پایش کار خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه ۲۹ درصد علت شکست پروژه طرح دیجیتال در بحث فرهنگ سازمانی اتفاق می‌افتد، افزود: یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها در زمینه راه‌اندازی بحث‌های دیجیتال، بحث فرهنگ کارکنان است و در یک سال اخیر تحولاتی بسیار مطلوب در زمینه پایش دیجیتال اتفاق افتاد.
رئیس مرکز پایش شرکت ملی نفت ایران گفت: در حوزه اکوسیستم اقدام‌های بسیار خوبی از سوی پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایجاد شد، اما در حوزه مدیریت کسب‌وکار به نتایجی خیره‌کننده‌ دست نیافته‌ایم.
زاده‌باقری تصریح کرد: نگاه فناورانه‌محور نسبت به طرح‌های دیجیتال نگاه اشتباهی است و در گام نخست می‌توانیم شماری از فناوری را در قالب پایلوت اجرا کنیم تا حمایت بیشتری شود.
وی ادامه‌ داد: در بحث‌های فناوری در حال تدوین آراف‌پی هستیم و با دانشگاه و مراکزی که می‌توانند با ایجاد نگرش مدیریت راهبردی و مدیریت کلان به ما کمک کنند همکاری می‌کنیم. 
کیوان کهزادی، مدیرعامل شرکت رایا انرژی نیز در این نشست با بیان اینکه هوشمندسازی از نگاه صنعت نفت منتهی به بهره‌وری بالاتر است و جهان به‌شدت برای انقلاب صنعتی چهارم سرمایه‌گذاری می‌کند، گفت: ما در حال نزدیک شدن به پایان عصر کربن هستیم، همچنین نفت و گاز به دو منظور تأمین سوخت و تأمین مشتقات تولید می‌شود که نیاز به نفت برای سوزاندن بیش از نیاز نفت برای مشتقات است و به‌صورت کلی در ۱۵ سال آینده قیمت نفت کاهش می‌یابد و لازم است بتوانیم به‌صورت بهینه‌ای نفت ارزان تولید کنیم.
وی تأکید کرد: باید بتوانیم با تولید بهینه، مصرف بهینه، حفاری بهینه، سرمایه انسانی کمتر و تصمیم‌های اشتباه کمتر، نفت ارزان‌تری تولید کنیم و در صورتی که این کار به‌طور جدی انجام نشود در بازارهای نفت با شکست روبه‌رو می‌شویم.
بر اساس این گزارش، روح‌الدین میری، هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت اظهار کرد: متأسفانه در کشور چاه‌ها مجهز به سیستم اندازه‌گیری فشار و دمای برخط نیستند و پروژه وی‌اف‌ام نخست روی چاه‌های مجهز به ای‌اس‌پی آزمایش و فناوری وی‌اف‌ام بسیار دیر وارد کشور شد.
در همین نشست سید مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران نیز با بیان اینکه ما به‌دنبال رفع چالش‌ها هستیم و تعدادی از چالش‌ها وجود دارد که تنها با مفاهیم هوشمندسازی در میدان‌های نفت و گاز دیجیتال به پیش می‌رود، افزود: اگر پایش دیجیتال نباشد تولید اتفاق می‌افتد، اما در شرایطی که محدودیت‌های سرمایه‌گذاری و اقتصادی وجود دارد بحث پایش دیجیتال سبب کاهش قیمت تمام‌شده واحد (Unit cost) می‌شود.

 

 

 

منبع:شانا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر