صنعت و محیط زیست بدون آسیب در کنار یکدیگر گام برمیدارند
نبض نفت - ابوذر شریفی ظهر امروز (یکشنبه، ۱۳ اسفندماه) در آیین امضای تفاهمنامه همکاری آموزشی و پژوهشی حفاظت از گونه در معرض خطر انقراض لاکپشت فراتی گفت: شرکت مهندسی و توسعه نفت بهعنوان متولی توسعه بازوی صنعت نفت ایران در پنج استان فعالیت دارد و یکی از دغدغههای اصلی این شرکت رعایت الزامهای محیط زیستی در پروژهها، همکاری با ادارههای محیط زیستی در همه استانها و انجام تعهدهای واگذار شده به شرکت است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ در حوزه جمعآوری گازهای مشعل در منطقه غرب کارون اقدامهای بسیار مطلوبی انجامشده است، افزود: در این منطقه توانستیم در دو میدان ضریب انتقال گازهای همراه نفت را به بالای ۹۸ درصد برسانیم و از آلودگی زیستمحیطی بهطور قابلتوجهی جلوگیری کنیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه نفت ادامه داد: امیدواریم تا اوایل سال ۱۴۰۳ در بقیه میدانهای حوزه غرب کارون و حوزه غرب کشور با همت شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران به ضریب انتقال گاز بالای ۹۸ درصد دستیابیم.
شریفی گفت: احیای تالاب از دیگر اقدامها با اداره کل محیط زیست خوزستان همسو با حفاظت از محیط زیست است که هماکنون تنها در مرحله ایده قرار دارد و امیدواریم همکاریهای بسیار مطلوبی در این زمینه انجام شود.
بر اساس این گزارش، در ادامه این نشست نورالله مرادی، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در دولت مردمی تحت هیچ شرایط کار نمایشی انجام نمیدهیم و انرژی صرفشده باید دستاورد مطلوبی بههمراه داشته باشد، افزود: امیدوارم این تفاهمنامه زمینهای برای همکاریهای بیشتر باشد.
وی ادامه داد: بهمنظورعملیاتی شدن این پروژه باید کارگروهی با حضور استان خوزستان، معاونت دریایی، معاونت محیطی و شرکت مهندسی توسعه نفت بهمنظور طراحی نقشهراه تدوین شود تا همسو با تحقق این تفاهمنامه اقدامهای مؤثر بررسی و در دستور کار قرار گیرد.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بحث اطلاعرسانی و آموزش از مهمترین اقدامهایی است که باید در استان خوزستان انجام شود، تصریح کرد: هماکنون تفکری مبنی بر تعلق نمادهای هویتی بین جوامع محلی شکل گرفته است و لاکپشت فراتی نمادی از هویت مردم منطقه خوزستان است که میتوان از طریق آن اقدامهای مؤثری را ذیل کارگروه انجام داد.
مرادی با بیان اینکه عمده جمیعت افراد منطقه تالاب هورالعظیم عرب زبان هستند و باید با اندیشه خاصی موارد آموزشی متناسب با اقلیم این منطقه طراحی شود، تأکید کرد: رویدادی ملی بهمنظور آموزش حفاظت از گونههای جانوری در معرض انقراض باید تدوین شود تا با استفاده از این رویداد فرصت ارائه محتوای مناسب برای همه کشور فراهم شود.
محمد سعید صارمپور، رئیس حفاظت از محیط زیست شرکت مهندسی و توسعه نفت نیز با بیان اینکه شرکت مهندسی توسعه نفت همسو با اهداف محیط زیستی شماری از اقدامها مانند آموزش برای حفظ گونههای جانوری انجام داده، اظهار کرد: باتوجه به حساسیت محیط زیستی تالاب هورالعظیم یکسری گونههایی وجود دارد که اهمیتی ویژه دارد که لاکپشت فراتی نمونهای از آن است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد زیستگاه این لاکپشتهای فراتی در کشورهای عراق، سوریه، ترکیه و ایران ازبین رفته است، گفت: تالاب هورالعظیم تنها زیستگاه این نوع لاکپشت در ایران است که به این منظور شرکت مهندسی توسعه نفت رویکردی تازه مبنی بر حفاظت از گونههای درحال انقراض تدوین و آغاز کرده است.
رئیس حفاظت محیط زسیت شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: در بحث آموزش در منطقه سوسنگرد و هویزه معلمهای بسیاری آموزش دیدهاند تا دانش آموزان بهوسیله آنها بتوانند از اهمیت این لاکپشتها و زیستگاه آن باخبر شوند زیرا در گذشته از این گونه جانوری بهعنوان خوراک استفاده میکردند.
شایان ذکر است این نشست با حضور ابوذر شریفی، مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه نفت، نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکتهای مردمی، احمد میرعبداللهی، رئیس واحد اچاسئی شرکت مهندسی و توسعه نفت، محمد سعید صارمپور، رئیس حفاظت محیط زیست شرکت مهندسی و توسعه نفت و باربد صفایی، رئیس هیئت مدیره مؤسسه خزندهشناسان فارس برگزار شد.
منبع:شانا