لزوم توجه به نقش راهبردی کارگاههای مرکزی مناطق نفتخیز جنوب در پیشبرد افزایش تولید
نبض نفت - داود حبیبیپور روز سهشنبه (هفتم فروردینماه ۱۴۰۳) در بازدیدهای میدانی و ستادی از شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری، هدف از حضور و بازدید از شرکتهای زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران را بررسی مسائل اساسی شرکتها، اقدامهای اساسی انجام شده، پروژههای اولویتدار، چالشها و ارائه راهکارهای مناسب برای برونرفت دانست و گفت: نقطهاثر فعالیتها و اقدامهای صنعت نفت در حکمرانی انرژی و عرصههای داخلی و خارجی باید مشهود و ملموس باشد.
وی درباره بررسی مقدار درصد تزریق گاز به میدانهای واقع در گستره عملیاتی شرکت نفت و گاز آغاجاری اظهار کرد: شرکت نفت و گاز آغاجاری بیشترین مخازن نفتی را در سطح مناطق نفتخیز جنوب دارد که برداشت بهینه از آنها بهواسطه تزریق گاز انجام میشود و تبعات منفی تزریق نشدن گاز به میدانهای نفتی آغاجاری، کرنج و پارسی منجر به هدررفت و محرومیت از حجم عظیمی از ذخایر نفتی خواهد شد.
رئیس بازرسی شرکت ملی نفت ایران اصلاح الگوی مصرف و جایگزینی انرژیهای پاک و تجدیدپذیر را زمینهساز ازدیاد تزریق گاز به میدانهای نفتی و افزایش برداشت از ذخایر نفتی برشمرد و گفت: شرکت نفت و گاز آغاجاری صنعتی نخبهپرور است و با توجه به نیروهای توانمند و متعهد توانسته اقدامهای شاخصی را در زمینههای تولیدی، فنی، عملیاتی و خدماتی محقق کند.
لزوم شناسایی و فعال شدن پروژههای نیمهتمام مرتبط با تولید
حبیبیپور بر لزوم توجه و فعالسازی پروژههای تعطیل شده با هدف ایجاد ظرفیتهای تولیدی در عرصه صنایع نفتی تأکید کرد و افزود: پروژه ۲۰ هزار بشکهای افزایش ظرفیت تولید روزانه نفت ارسالی رامشیر به مارون ۲ در روزهای آینده به بهرهبرداری می رسد.
وی در ادامه در تلمبهخانههای شماره ۲ و ۳ امیدیه حضور یافت و ضمن گفتوگو با کارکنان واحدهای عملیاتی با چالشها و تنگناهای مرتبط با فرآیندهای تولیدی در این تلمبهخانه آشنا شد.
رئیس بازرسی شرکت ملی نفت ایران همچنین بر لزوم روزآمد کردن تجهیزات فرآیندی همراه با بهرهگیری و همکاری با شرکتهای داخلی و دانشبنیان تأکید کرد.
لزوم اصلاح ساختار سلسلهمراتبی در روند اجرای پروژهها
در ادامه این دیدارها جواد تقیزاده، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت وگاز آغاجاری ضمن تشریح اوضاع تولید شرکت نفت و گاز آغاجاری بر لزوم اصلاح ساختار سلسلهمراتبی در روند اجرای پروژهها، استقلال شرکتهای بهرهبردار در موضوعهای مرتبط با پشتیبانی تولید، ترمیم وضعیت سالخورده منابع انسانی، نقشآفرینی مستقیم شرکتهای بهرهبردار در مسئولیت اجتماعی،جابهجایی کریدور خطوط صادراتی از حاشیه شهرها و تجهیز ناوگان ترابری به خودروهای ملکی تأکید کرد.
وی با اشاره به پرداختهای کمسابقه عوارض آلایندگی سالهای ۹۲ تاکنون در دولت سیزدهم گفت: در زمینه خدمترسانی به تأسیسات کناری و واحدهای عملیاتی نیز اقدامهای شایانی با بهرهمندی از بودجههای سرمایهای شرکت ملی نفت ایران در حال اجراست.
منبع:شانا