آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی برای تقاضای نفت را کاهش داد
به گزارش نبض نفت به نقل از خبرگزاری رویترز، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در گزارش ماهانهاش پیشبینی برای رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ را با اشاره به مصرف کمتر از حد انتظار در کشورهای عضو اوئیسیدی و کاهش حجم فعالیت کارخانهها کاهش داد.
این آژانس همچنین چشمانداز خود درباره رشد تقاضای جهانی نفت خام در سال ۲۰۲۴ میلادی را با کاهش روزانه ۱۳۰ هزار بشکهای نسبت به برآورد پیشین، یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد و ادامه داد افت تقاضای متوقفشده از سوی چین پس از کاهش محدودیتهای کرونا روند خود را طی کرده است.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که دادههای مربوط به دریافت محمولههای نفتی تحویلی برای بسیاری از کشورها کاهشی بوده است، زیرا هوای گرم غیرمعمول اواخر زمستان باعث کاهش بیش از حد انتظار مصرف سوخت گرمایشی در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی شد.
افزون بر این، رکود بلندمدت فعالیت بخشهای تولیدی در اقتصادهای پیشرفته همچنان تقاضا برای سوختهای صنعتی را کاهش میدهد.
این چشمانداز بسیار کمتر از برآورد ماهانه اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است. اوپک بهتازگی در گزارش ماهانه خود با توجه به انتظار برای مصرف بالای سوخت در تابستان رشد ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکهای را برای تقاضای جهانی نفت خام پیشبینی کرد، اما از پیشبینی رشد اداره اطلاعات انرژی آمریکا ۹۵۰ هزار بشکه در روز بیشتر است.
آژانس بینالمللی انرژی ادامه داد: رشد تقاضای جهانی نفت خام در سال ۲۰۲۵ میلادی یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود و پیشبینی میشود رشد تولید ناخالص داخلی جهان ثابت بماند و رشد خودروهای برقی شتاب بیشتری داشته باشد.
چین با توجه به لغو دیرهنگام محدودیتهای کرونا، انتظار میرود سهم کمتری از رشد تقاضای جهان را به خود اختصاص دهد.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که انتظار میرود سهم چین در افزایش تقاضای جهانی نفت از ۷۹ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۴ و ۲۷ درصد در سال آینده میلادی برسد.
بر اساس اعلام این نهاد بینالمللی، با وجود کاهش پیشبینیشده برای تقاضای جهانی، این سطح از رشد تقاضای نفت حتی در بحبوحه انتظارهای ضعیف برای رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ و افزایش استقرار فناوریهای انرژی پاک تا حد زیادی مطابق با روند پیش از کرونا باقی میماند.
به گفته آژانس بین المللی انرژی، رشد عرضه جهانی نفت ۷۷۰ هزار بشکه در روز خواهد بود و در مجموع به ۱۰۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز میرسد که بخش عمده افزایش عرضه از سوی کشورهای خارج از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و ائتلاف اوپکپلاس (اوپک و متحدانش) خواهد بود.