/
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۵

آئین بهره برداری و پیش راه اندازی خط لوله ۱۴ اینچ انتقال فرآورده های نفتی تبریز ـ سلماس ـ ارومیه با حضور رئیس محترم جمهور

آئین بهره برداری و پیش راه اندازی خط لوله ۱۴ اینچ انتقال فرآورده های نفتی تبریز ـ سلماس ـ ارومیه امروز (یکشنبه 30 اردیبهشت ماه ) با حضور رئیس محترم جمهور برگزار می شود.
کد خبر : ۶۱۳۳۴

به گزارش نبض نفت به نقل از  روابط عمومی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، مهندس بهرام کیهانی، در گفتگو با این روابط عمومی، ابعاد و زوایای این پروژه را تشریح کرد. در این گفتگو، مجری پروژه خط تبریز/ ارومیه، ابتدا درباره کلیات این پروژه اظهار داشت: طرح احداث خط لوله تبریز / خوی / ارومیه بخش‌های مختلفی را در بر دارد. این بخش‌ها شامل احداث خط لوله ۱۴ اینچ تبریز به ارومیه با پوشش پلی‌اتیلن، از طریق شمال دریاچه ارومیه به طول تقریبی ۲۲0 کیلومتر، خط انشعاب ۱۰ اینچ خوی با مسافت حدود ۳7 کیلومتر، احداث تلمبه‌خانه‌های برقی تبریز و ایستگاه میان مسیری سلماس و پایانه‌های ارومیه و خوی است. مهندس کیهانی درباره اهداف و مزایای این پروژه گفت: هدف از اجرای این پروژه، انتقال انواع فرآورده‌های نفتی پالایشگاه تبریز، به ظرفیت روزانه ۶۵ هزار بشکه است که قابلیت افزایش تا ۱۰۰ هزار بشکه را نیز دارد. البته مزیت مهم این طرح، حذف انتقال جاده‌ای و بالتبع صرفه‌جویی در سوخت و زمان و کاهش خطرات ترافیکی مربوطه است. با بهره‌برداری از این طرح، تردد روزانه ۷۰۰ دستگاه نفتکش جاده‌پیما نیز در این مسیر، بلاموضوع خواهد شد. از مزایای دیگر آن، پایداری و ایمنی انتقال، و کاهش اثرات مخرب زیست محیطی است. وی افزود: سراسر طول مسیر با در نظر گرفتن الزامات زیست‌ محیطی به سیستم نشت‌یاب اتوماتیک، فیبرنوری و ایستگاه‌های حفاظت کاتدی به منظور جلوگیری از خوردگی و زنگ‌زدگی و شناسایی و ترمیم هرگونه نشت احتمالی نیز تجهیز شده است. مجری پروژه خط تبریز/ ارومیه، سپس درباره میزان و نحوه سرمایه‌گذاری و اجرای این پروژه چنین توضیح داد: اعتبار این طرح بابت کلیه فرآیندهای اجرای پروژه شامل مهندسی، تامین متریال و بخش اجرا و همچنین تملک اراضی مسیر خط لوله و ... حدود هزار میلیارد تومان بوده که از محل منابع داخلی تامین شده و مراحل اجرایی آن در فاز اول بصورت PC و در فاز دوم که شامل پروژه طرح تکمیلی می باشد بصورت EPC بوده است. خاطرنشان می سازد در فاز اول پروژه بخش مهندسی پایه و تفصیلی توسط شرکت مهندسین مشاور پارسیکان انجام گرفته بود. بنا به گفته مهندس کیهانی، مراحل عملیات این پروژه توسط شرکت‌ مهندسی نصب و نگهداری کارخانجات صنایع پتروشیمی رامپکو، با مشارکت شرکت‌های کیامکی و پارسیکان ایران در فاز تکمیلی انجام گرفته و برای تهیه و تامین کالا و تجهیزات مورد نیاز پروژه، بر اساس مصوبه دولت، اکثراً از ظرفیت‌های داخلی استفاده شده است. وی در ادامه، به میزان اشتغال‌زایی این پروژه اشاره کرد و گفت: این پروژه در طول زمان عملیات، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم سالانه ۱۲۰۰ نفر را فراهم کرده است. مهندس کیهانی در پایان این گفتگو از بهره برداری از پایانه خوی تا پایان شهریور ماه سال جاری خبر داد.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر