/
۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۳

اذعان مراکز جهانی به بهبود شاخص‌های کلان اقتصاد ایران

تازه‌ترین گزارش بانک جهانی از وضع اقتصاد ایران مربوط به بهار سال ۱۴۰۳، در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بررسی شد.
کد خبر : ۶۲۱۹۵

نبض نفت - نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت امروز (یکشنبه، ۲۴ تیر) به ریاست محمد مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری برگزار و تازه‌ترین گزارش بانک جهانی از وضع اقتصاد ایران مربوط به بهار سال ۱۴۰۳ بررسی شد.
این گزارش که با عنوان «تداوم رشد اقتصادی در ایران در میانه تنش‌های سیاسی منطقه‌ای» منتشر شده است، نشانگر بهبود شاخص‌های اصلی اقتصادی به‌ویژه رشد اقتصادی، تورم، بیکاری، فقر و توزیع درآمد در طول دوره سه ساله فعالیت دولت سیزدهم است.
بر اساس این گزارش رشد مداوم اقتصادی میانگین بالای ۵ درصدی در سال‌های گذشته، کاهش نرخ بیکاری به رقم بی‌سابقه ۸.۱ درصدی را در پی داشته است. اگرچه در چند سال گذشته بخش کشاورزی به‌ دلیل خشکسالی با افت فرصت‌های شغلی روبه‌رو بود، اما رشد بخش‌های صنعت و خدمات موجب کاهش بیکاری در سال‌های اخیر شده است.
همچنین بر اثر سیاست‌های موفق دولت در مهار رشد نقدینگی، نرخ تورم نقطه به نقطه با کاهش محسوس از ۵۵.۵ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۳۱ درصد در اردیبهشت ۱۴۰۳ رسیده است.
مهم‌ترین بخش‌ این گزارش محاسبه روند فقر و توزیع درآمد در ایران است که ازسوی کارشناسان بانک جهانی برآورد شده است.
گزارش یادشده نشان می‌دهد که نرخ فقر به‌ویژه در روستاها حداقل ۷.۴ واحد درصد کاهش یافته است و دست کم ۶.۱ میلیون نفر از شمول خط فقر خارج شده‌اند. رشد کلی مصرف بر اثر افزایش درآمد ناشی از رشد اقتصادی و نیز برنامه‌های دولت به‌ویژه افزایش قابل ملاحظه یارانه‌های نقدی و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نقش مهمی در کاهش فقر در سه سال گذشته داشته است.
در این نشست سرپرست ریاست‌جمهوری با اشاره به گزارش‌های مراکز جهانی از بهبود شاخص‌های کلان اقتصاد ایران در سه سال گذشته، اظهار کرد: امروز کشور هم به لحاظ ذخایر ارز و طلا و هم به‌دلیل چارچوب‌بندی برنامه‌های کلان اقتصادی شرایطی را فراهم کرده که تحریم‌ها عملا بی‌اثر و ساختار کشور در برابر تحریم‌ها مقاوم شده است.
مخبر گفت: شهید رئیسی با هوشمندی، راهبری صحیح سیاست خارجی و با همراهی شرکای راهبردی توانست بر یکجانبه‌گرایی فائق شود و شرایط در دنیا به گونه‌ای رقم خورد که امروز آمریکایی‌ها در ضعیف‌ترین نقطه قرار گرفته‌اند و در معادلات بین‌المللی دیگر حرف نخست را نمی‌زنند و در زمینه تحریم نیز به هیچ‌عنوان قدرت گذشته را ندارند.

 

 

منبع:شانا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر