افتتاح نیروگاه خورشیدی 3 مگاواتی در منطقه ماهان استان کرمان
به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی ساتبا، همزمان با قرار گرفتن در فصل پیک برق، نیروگاه های تجدیدپذیر یکی پس از دیگری در ذوزنقه طلایی انرژی خورشیدی ایران به بار می نشینند و حال نیروگاه خورشیدی 3 مگاواتی به مساحت 6 هکتار و با مجموع سرمایه گذاری به ارزش 900 میلیارد ریال در بخش نیروگاهی توسط بخش خصوصی از محل ماده 61 اصلاح الگوی مصرف در منطقه ماهان استان کرمان به مرحله بهره برداری رسیده و به شبکه سراسری برق متصل شده است.
تولید سالیانه این نیروگاه بالغ بر 4.899 میلیون کیلووات ساعت خواهد بود که در فصل پیک مصرف برق، کمک شایانی به شبکه برق این استان خواهد شد.
با بهره برداری از این نیروگاه، سالانه از مصرف بالغ بر 1.69 میلیون متر مکعب معادل گاز طبیعی و انتشار 4,113.5 تن آلاینده های زیست محیطی جلوگیری شده و باعث صرفه¬جویی 1,311.55 مترمکعب آب در فرآیند تولید برق می شود.
مقدمات اجرایی احداث این نیروگاه از سال 1400 آغاز و به ظرفیت 3 مگاوات در 28 مرداد 1403 به بهره¬برداری رسید. در دوره احداث این نیروگاه بطور میانگین روزانه 38 نفر مشغول به کار بوده و در دوره بهره برداری برای حداقل 6 نفر نیروی کار در محل نیروگاه فرصت شغلی ایجاد شده است.
استان کرمان با کسب مقام اولی در حوزه نیروگاه های خورشیدی به بهره برداری رسیده و با آغاز به کار این نیروگاه به ظرفیت 3 مگاوات، ظرفیت خود را به بیش از 121 مگاوات رسانده و همچنین ظرفیت در حال احداث نیروگاه های تجدیدپذیر این استان بیش از 2109 مگاوات است.
نیروگاه های تجدیدپذیر در حال احداث استان کرمان با مدل های متنوع سرمایه گذاری تدوین شده از سوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق(ساتبا)، شامل 8 نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 48.25 مگاوات از محل ماده 61 اصلاح الگوی مصرف، 21 نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 817 مگاوات از محل ماده 12 قانون رفع مواد تولید، 15 نیروگاه خورشیدی، بادی و بازیافت تلفات حرارتی از محل تامین برق پایدار صنایع به ظرفیت بیش از 1170 مگاوات، 7 نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 32.7 مگاوات از محل تابلوی برق سبز بورس انرژی و 2 نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 4 مگاوات از محل زمین شخصی و 92 نیروگاه خورشیدی از محل شهرک های صنعتی به ظرفیت 24.32 مگاوات است.
پیش از این و در اوایل مرداد ماه نیز دو نیروگاه خورشیدی به ظرفیت مجموع 5 مگاوات در مناطق سرخ 1 و 2 شهرستان بردسیر استان کرمان به مساحت 7.34 هکتار با مجموع سرمایه گذاری 1340 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید در مدار بهره برداری قرار گرفت و به شبکه سراسری برق متصل شده است. علاوه بر اینکه در اردیبهشت ماه، چندین نیروگاه خورشیدی به ظرفیت مجموع ۳۸.۵ مگاوات در استان کرمان و از جمله نیروگاه ۱۰ مگاواتی در نرماشیر شهرستان بم، نیروگاه ۱۰ مگاواتی در منطقه صفاییه رفسنجان، نیروگاه ۱۰ مگاواتی بهرمان و نیروگاه ۶ مگاواتی رفسنجان افتتاح شدند.
به گزارش ساتبا، در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر احداث شده در کشور بیش از 1249 مگاوات است که ظرفیت نیروگاه های خورشیدی منصوبه با بیش از 737 مگاوات سهمی معادل 59 درصد از ظرفیت کل را به خود اختصاص داده است. در مجموع حدود ۶۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت بیش از ۱۳ هزار مگاوات در سراسر کشور در حال ساخت است که با بهره برداری از این ظرفیت تا ۲ سال آینده سهم انرژی های تجدیدپذیر از تولید برق ایران به بیش از ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت.