/
۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹

افزایش 2 برابری نیروگاه های بیوگاز کشور در سه سال گذشته/ نیروگاه‌های فاضلاب شهر تهران برق شهر 170 هزار نفری را تامین می کنند

با افتتاح بزرگترین نیروگاه متمرکز زیست توده در غرب آسیا و کشور، مجموع ظرفیت نیروگاه‌های فاضلاب شهر تهران به 14.4 مگاوات رسیده که برای تامین انرژی برق یک شهر 170 هزار نفری کافی است.
کد خبر : ۶۳۰۲۵

به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی شرکت ساتبا دکتر حلیاسادات حسینی، مدیرکل دفتر توسعه نیروگاه های زیست توده ساتبا در گفت و گو با خبرنگار ساتبا خاطرنشان کرد: با افتتاح نیروگاه 7.2 مگاواتی بیوگاز فاضلاب غرب تهران(فیروزبهرام) به عنوان بزرگترین نیروگاه متمرکز زیست توده غرب آسیا و کشور که در فروردین امسال به مدار وارد شد، مجموع ظرفیت نیروگاه‌های فاضلاب شهر تهران به 14.4 مگاوات و مجموع برق تولیدی آن به 130 هزار مگاوات در سال رسیده که برای تامین انرژی برق یک شهر 170 هزار نفری و گرمای مورد نیاز 4000 هزار خانوار کافی است.
ساخت نیروگاه بیوگاز حاصل از هضم بی‌هوازی فاضلاب تهران شامل نیروگاه زیست توده واحدهای 1 تا 4 تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران با ظرفیت اسمی 4.8 مگاوات و نیروگاه زیست توده واحدهای 5 و 6 تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران با ظرفیت اسمی2.4 مگاوات در سال 1395 تکمیل شده و نیروگاه 7.2 مگاواتی غرب تهران به عنوان بزرگترین نیروگاه متمرکز زیست توده کشور در فروردین 1403 به بهره برداری رسیده است.
انرژی حاصل از این نیروگاه ها باعث صرفه‌جویی سوخت معادل 150 هزار بشکه نفت خام و یا 48 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در سال می‌شود و بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها باعث خواهد شد تا از انتشار 450 هزار تن گاز دی‌اکسید کربن در سال جلوگیری شود. افزایش بهره‌وری انرژی و کاهش تلفات انتقال، کاهش دیماند شبکه در نقطه مصرف، کاهش هزینه سرمایه‌گذاری توسعه غیرضروری شبکه برق کشور و اشغال نشدن فیدر شبکه در صورت توسعه پست بالادست از دیگر مزایای اجرای این طرح نیروگاه بیوگازسوز فاضلاب تهران است.
تصفیه خانه‌های فاضلاب تهران (جنوب و غرب) با هدف ارتقای سطح بهداشت عمومی، جلوگیری از آلودگی منابع آب‌ زیرزمینی، حفاظت از محیط زیست و بالابردن کیفیت زندگی مردم احداث شده و برای افزایش بهره‌وری و تامین انرژی نسبت به احداث و راه اندازی نیروگاه بیوگاز حاصل از هضم بی‌هوازی در این تصفیه خانه اقدام شده است.
استحصال انرژی به وسیله‌ی هاضم‌های بی‌هوازی از زیست‌توده به عنوان یک منبع تجدیدپذیر علاوه بر تولید گاز متان روشی مناسب برای تصفیه مواد آلی فسادپذیر نیز است که موجب کاهش شدید بار آلودگی مواد زائد آلی در بخش خانگی، کشاورزی، دامپروری و فاضلاب خواهد شد. این فرآیند یکی از قدیمی‌ترین و پر کاربردترین راهکارهای تثبیت لجن فاضلاب در تصفیه خانه‌ها است که از طریق یکسری فعل و انفعالات بیولوژیکی، ترکیبات آلی را به متان و دی اکسیدکربن تبدیل کرده و جامدات فرار را بسته به شرایط بهره برداری به حدود 35 تا 60 درصد کاهش می‌دهد. بیوگاز حاصل از تصفیه ی فاضلاب، قابلیت جمع آوری و شیرین سازی داشته و می‌توان از آن برای تولید برق استفاده کرد.
به گزارش گروه بین الملل ساتبا، بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر(IRENA) ظرفیت نصب شده نیروگاه های بیوگاز در سطح جهانی بیش از ۲۱ هزار مگاوات است که در این میان کشور آلمان با ظرفیت ۷ هزار مگاوات در جایگاه اول قرار دارد و انگلستان، آمریکا، ایتالیا و چین در رتبه های بعدی قرار گرفته است. آخرین نیروگاه بیوگاز افتتاح شده، نیروگاه بیوگازسوز فاضلاب غرب تهران ( فیروزبهرام) با ظرفیت اسمی ۷.۲ مگاوات است که پنج شنبه، ۲۳ فروردین، همزمان با افتتاح پروژه های صنعت آب و فاضلاب به صورت ویدئو کنفرانس توسط حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و با حضور محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رییس سازمان ساتبا به بهره برداری رسید. نکته قابل توجه آنکه با بهره‌گیری موثر از فرصت‌ها و مشوق‌های بین المللی در حرکت به سوی اقتصاد کم کربن، ثبت این پروژه تحت مکانیسم توسعه پاک (CDM) پروتکل کیوتو در سازمان ملل متحد صورت گرفته و امکان دریافت گواهی‌های کاهش انتشار و فروش آن در بازار کربن، منابع درآمدی ارزی عاید کشور خواهد شد.
با افتتاح این نیروگاه، ظرفیت نیروگاه های زیست توده کشور به 21 مگاوات افزایش یافته که بیش از 2 برابر نیروگاه هایی است که در آغاز فعالت دولت سیزدهم وجود داشته است؛ در حال حاضر حدود 8 نیروگاه دیگر در حال ساخت است که از جمله آن می توان به چهار نیروگاه بیوگازسوز در شهرهای اصفهان با ظرفیت 1.2 مگاوات، قم با ظرفیت 1.2 مگاوات، کاشان با ظرفیت 466 کیلووات و شیراز با ظرفیت یک مگاوات اشاره کرد.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر