/
۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۹

رویکرد جدی ایران برای بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر در جهت کمک به توسعه اقتصاد ملی و حفاظت از محیط زیست

مدیرکل امور بین المللی زیست محیطی و توسعه پایدار وزارت امور خارجه گفت: برنامه ریزی برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ۵ سال آینده و هدف گذاری در برنامه هفتم توسعه کشور، همگی نشان از رویکرد جدی جمهوری اسلامی ایران برای بهره گیری از این فرصت ها و برای کمک به توسعه اقتصاد ملی و حفاظت از محیط زیست دارد.
کد خبر : ۶۳۲۱۷

به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی سازمان ساتبا غلامحسین درزی در نشست "بررسی راهکارهای ارتقای نقش انرژی های تجدیدپذیر در تامین انرژی ملی در جمهوری اسلامی ایران" با میزبانی ساتبا و سازمان ملل متحد که در سالن شهید مطهری ساتبا برگزار شد، اظهار کرد: تغییرات آب و هوایی تاثیرات گسترده ای بر حیات امروزی جامعه بشری داشته است که دلیل بر اهمیت یافتن استفاده پایدار از منابع انرژی است؛ این مساله موجب شده توجه به منابع تجدید پذیر انرژی از سوی کشورها روز به روز از اهمیت بیشتری برخوردار شود.
وی ادامه داد: در این راستا توسعه انرژی های تجدیدپذیر به عنوان راهکار و ابتکاری نوین شناخته شده است که هم می تواند ضامن توسعه اقتصادی باشد و هم ملاحظات محیط زیستی کشورها را مدنظر قرار دهد.
درزی خاطرنشان کرد: توسعه انرژی های تجدید پذیر و پاک می تواند در تامین بخشی از تقاضای انرژی، توسعه مناطق روستایی و ایجاد فرصت های شغلی و از همه مهمتر با توجه به انتشار کمتر گازهای گلخانه ای، نقش موثری در حفاظت و ارتقای شرایط زیست محیطی داشته باشد.
مدیرکل امور بین المللی زیست محیطی و توسعه پایدار وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران به واسطه گستره جغرافیایی وسیع آن منابع بسیار خوبی از انواع انرژی های تجدید پذیر را در اختیار دارد، عنوان کرد: ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه این منابع در کشور وجود دارد که برنامه ریزی برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ۵ سال آینده و هدف گذاری در برنامه هفتم توسعه کشور همگی نشان از رویکرد جدی جمهوری اسلامی ایران برای بهره گیری از این فرصت ها و برای کمک به توسعه اقتصاد ملی و حفاظت از محیط زیست دارد.
وی بیان کرد: برای نیل به اهداف یاد شده همکاران ما در سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا )در تلاش هستند با تدوین برنامه های اجرایی لازم، مدل های سیاستی جذابی را برای ورود سرمایه گذاران خارجی و داخلی در جهت توسعه نیروگاه تجدیدپذیر تهیه کنند تا علاقه‌مندی و اطمینان سرمایه گذاران برای ورود به این عرصه بیشتر شود.
درزی عنوان کرد: همچنین در زمینه بهره وری برق در تمام زنجیره تولید تا انتقال و مصرف فرصت های زیادی در کشور ما وجود دار که در وزارت نیرو در حال برنامه ریزی برای استفاده از این فرصت ها از جمله بهینه سازی مصرف برق و ارتقای استاندارد سیستم های روشنایی هستند.
او گفت: در این میان نیز با چالش هایی مواجه هستیم؛ بخش قابل توجهی از آن به موانعی باز می گردد که برخی کشورها با اقدامات یک جانبه و تحریم علیه ایران انجام می دهند. این چالش ها باید به درستی مدنظر قرار بگیرند و سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای مسئول بین المللی در زمینه رفع این چالش ها به شکل فعال به جمهوری اسلامی ایران کمک کنند. همچنین لازم است دانش فنی و بهترین رویه ها و تجربیات دیگر کشورها و نهادهای بین المللی با مساعدت بیشتری با جمهوری اسلامی ایران به اشتراک گذاشته شود.
مدیرکل امور بین المللی زیست محیطی و توسعه پایدار وزارت امور خارجه بیان کرد: باتوجه به توافقات و اجماع بین المللی در زمینه کمک مالی به کشورهای در حال توسعه جهت پیشبرد اهداف سازگاری با تغییر اقلیم، ضروری است راهکار اجرایی این موضوع به صورت عملیاتی پیاده سازی گردد. شکل گیری اقتصاد کم کربن نیازمند ارتقای فنی در بخش های مختلف شهری، صنعتی و کشاورزی همراه با صرف هزینه بالاست لذا توسعه انرژی تجدید پذیر، ارتقای نرخ بهره وری انرژی و اجرای سایر راهکارهای پیشنهادی باید با مشارکت و همکاری کشورهای پیشرو جبران شود تا همه کشورها بتوانند همراه و همپای هم سمت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و اقتصادهای پاک حرکت کنند.
وی با تصریح بر اینکه کشورهای در حال توسعه اعتقاد راسخ دارند که بزرگترین آسیب برای توفیق جهانی در کاهش اثرات نامطلوب تغییر اقلیم، نگاه سیاسی و نه علمی به مساله تغییر اقلیم و نیازهای کشورها در این زمینه است، اضافه کرد: در شرایطی که کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به عنوان یک هدف صلح آمیز و شرافتمندانه برای بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه است، محدودیت های دسترسی به تجهیزات و دانش لازم در این زمینه مشکلات جدی را برای کشورهای در حال توسعه از جمله جمهوری اسلامی ایران به وجود آورده است.
درزی تاکید کرد: تحقق اهداف مدنظر نیازمند عزم بین المللی برای رفع محدودیت ها و تحریم ها در کلیه زمینه های مرتبط با اثرات و سازگاری با تغییر اقلیم و مشارکت موثر نهادهای بین المللی است؛ ضمن این که صندوق ها و موسسات بین المللی با هدف تسهیل دسترسی کشورهای درحال توسعه از جمله جمهوری اسلامی ایران باید همکاری گسترده ای داشته باشد.
به گزارش ساتبا، نشست بین المللی دو روزه با عنوان" بررسی راه های ارتقای نقش انرژی های تجدیدپذیر در تامین انرژی ملی در ایران" با هدف توسعه سرمایه گذاری و تامین مالی بین المللی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر با میزبانی ساتبا و دفتر سازمان ملل متحد در ایران و مشارکت وزارت امور خارجه، از امروز، سه شنبه ۲۰ شهریور آغاز شده و تا فردا چهارشنبه، ۲۱ شهریور از ساعت ۹ صبح تا ۱۶.۴۵ در سال شهید مطهری ساتبا ادامه خواهد داشت.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر