/
۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۶

تعهد عربستان سعودی به توسعه بخش نفت و اهداف اقلیمی

وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد این کشور به افزایش سطح ظرفیت تولید نفت خام و اهداف اقلیمی خود متعهد است.
کد خبر : ۶۴۴۱۸

نبض نفت -عبدالعزیز بن سلمان، در هشتمین کنفرانس ابتکار سرمایه‌گذاری آینده (FII) که از ۲۹ تا ۳۱ اکتبر در ریاض برگزار شد، گفت: عربستان سعودی متعهد به حفظ ظرفیت تولید نفت خام خود در سطح ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز است و به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان اهداف بخش نفت خام خود را حفظ و در عین حال اهداف اقلیمی‌اش را نیز دنبال خواهد کرد.
وی در این کنفرانس که مدیران و سرمایه‌داران جهانی ازجمله گلدمن ساکس، بلک‌راک، سیتی‌گروپ و بورس اوراق بهادار لندن حضور داشتند، افزود: ما از هر مولکول انرژی که این سرزمین دارد، پول به‌دست خواهیم آورد. این سیاست دست در دست سایر اهداف مانند کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اجرا می‌شود.
وزیر انرژی عربستان سعودی که قبل از صدور بیانیه‌ راه‌اندازی بازار داوطلبانه مبادله کربن عربستان صحبت می‌کرد، اظهار کرد: ما متعهد به حفظ ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید نفت خام هستیم و به این تعهد افتخار می‌کنیم.
عبدالعزیز بن سلمان درباره ایجاد ظرفیت پایدار ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۳۰ تصریح کرد: این کشور برنامه ۵۵۰ هزار بشکه در روز ازدیاد برداشت از میدان‌های Marjan و Berri تا سال ۲۰۲۵، ازدیاد برداشت ۶۰۰ هزار بشکه در روز از میدان Zuluf تا سال ۲۰۲۶ و برداشت ۷۵ هزار بشکه در روز از میدان Bamman تا سال ۲۰۲۷ را در دستورکار دارد.
وی گفت: ما از رکورد خود در مورد انتشار گازهای گلخانه‌ای خجالت‌زده نیستیم و به آن افتخار می‌کنیم، اما کارشناسان سعی می‌کنند پرده‌ دودی ایجاد کنند تا اجازه ندهند در زمینه به‌اصطلاح اخلاقی در سطح بالاتر قرار بگیریم.
وزیر انرژی عربستان سعودی در عین حال تأکید کرد: عربستان تعهدات اقلیمی ملی خود تحت موافقت‌نامه پاریس (سند مشارکت معین ملی NDC) را به‌روز خواهد کرد تا هدف کاهش انتشار خود را افزایش دهد.
کنفرانس «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده» برای نخستین بار سال ۲۰۱۷ در پایتخت بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان برگزار شد و هدف آن ترویج برنامه اقتصادی جاه‌طلبانه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان تحت عنوان «چشم‌انداز ۲۰۳۰» و نشان دادن تأثیر این کشور بر اقتصاد جهانی است.
اجرای برنامه یادشده که به‌دنبال پایان دادن به اتکای عربستان به هیدروکربن‌ها است، به صدها میلیارد دلار برای توسعه بخش‌های جدید و جریان‌های درآمدی پایدارتر و در عین حال گسترش بخش خصوصی و ایجاد شغل بستگی دارد. برای این منظور عربستان اقدام به ایجاد «صندوق سرمایه‌گذاری عمومی» (PIF) کرده است.
جیم کرین (Jim Krane)، پژوهشگر موسسه بیکر دانشگاه رایس در هیوستون گفت: سعودی‌ها سرمایه‌گذاری داخلی را تقریباً بر هر چیز دیگری اولویت می‌دهند. اگر پروژه‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ بخواهد به نتیجه برسد، سعودی‌ها واقعاً به سرمایه‌گذاران خارجی نیاز دارند.
هدف دولت سعودی جذب ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FID) تا سال ۲۰۳۰ است که معادل تقریباً ۶ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است، اما روند جذب سرمایه تاکنون چندان موفق نبوده است. پارسال ارزش معاملات در «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده»، ۱۷.۹ میلیارد دلار بوده و انتظار می‌رود امسال ۲۸ میلیارد دلار باشد.
عربستان سعودی در کنفرانس اقلیمی سازمان ملل در سال گذشته، کاپ ۲۸، از توافقی حمایت کرد که به کشورها آزادی عمل بیشتری برای پیگیری مسیرهای خود به سمت منابع پاک‌تر انرژی می‌داد.
بیش از ۱۰۰ کشور در کاپ ۲۸ که در امارات متحده عربی برگزار شد، برای «خروج تدریجی» سوخت‌های فسیلی رایزنی کرده بودند، اما با مخالفت اوپک به رهبری عربستان سعودی مواجه شدند که استدلال می‌کرد جهان می‌تواند بدون اجتناب از مصرف سوخت خاصی، انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد.

 

 

منبع:شانا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر