/
۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۳

برگزاری مراسم جشن گرامیداشت مقام زن و نشست تخصصی زنان محقق و خانواده پژوهشگر شرکت نفت فلات قاره ایران

مراسم جشن گرامیداشت مقام زن و نشست تخصصی زنان محقق و خانواده پژوهشگر شرکت نفت فلات قاره ایران روز شنبه ۸ دی با حضور برخی مدیران، روسا و جمعی از بانوان شاغل این شرکت در باشگاه کوشک شرکت ملی نفت ایران برگزار شد.
کد خبر : ۶۵۲۶۴


به گزارش نبض نفت به نقل از  روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، در این همایش مهرشاد جانبازخوی مدیر منابع انسانی پس از قرائت پیام مهندس احمدرضا راستی مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: از اینکه افتخار میزبانی این همایش را پیدا کردیم بسیار خرسندم و از همه دست‌اندرکاران به‌ویژه امور زنان و خانواده، پژوهش و فناوری، روابط عمومی و خدمات تشکر می‌کنم.
وی ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) با بیان اینکه در مجموع ۲۵۴ نفر همکار زن در شرکت نفت فلات قاره ایران حضور دارند، آماری از وضعیت بانوان همکار در شرکت ملی نفت ایران ارائه کرد.
به گفته وی، در مجموع در سطح شرکت ملی نفت ایران بیش از ۴ هزار نفر از زنان حضور دارند که ۲۶۴ نفر از آنان دارای تحصیلات دکترا، ۱۳۶۸ نفر کارشناسی ارشد و ۱۸۷۶ نفر با مدرک کارشناسی هستند. همچنین ۳۲ نفر از همکاران خانم در سطوح بالای مدیریتی صنعت نفت و ۳۱۲ نفر در سطوح سرپرستی و رئیسی حضور دارند که در نوع خود قابل توجه است.
وی در ادامه به ویژگی‌های برتر تمدنی، تاریخی و جغرافیایی ایران اشاره کرد و گفت: با وجود همه این ویژگی‌ها و توانمندی‌ها موضوع مدیریت علمی همچنان حل نشده باقی مانده است. کشور ما نیازمند استفاده از نیروهای توانمند و متخصص خارج از حلقه تنگ مدیریت موجود است. با مدیریت خلاق‌محور می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و در غیر این صورت متوقف و دچار پوسیدگی مغزی خواهیم شد.
مدیر منابع انسانی شرکت نفت فلات قاره ایران، دلبستگی سازمانی، یادگیری و اشتراک‌گذاری دانش، توجه و رسیدگی به کارکنان، پاسخگویی و هدایت رفتار کارکنان، همکاری و ترویج کار گروهی، خلق ارزش و اندازه‌‌گیری فعالیت‌ها، تمرکز بر تعالی عملیاتی سازمان، فناوری و بهبود و ایجاد فرصت‌های جدید را از راهکارهایی دانست که می‌توان با استفاده از آنها مشکلات مدیریتی کشور را حل کرد.
وی افزود: ما باید در جامعه تلاش کنیم تا به فهم و شعور، حق و حقوق، دین و مذهب و اعتقادات همدیگر احترام بگذاریم، به همین جهت راهی جز ارتقا سطح انسانیت، کمال و مردم‌داری نیست چراکه تحولات جهانی قطعا دنیا را به دهکده‌ای تبدیل خواهد کرد تا همه انسان‌ها در کوتاه‌ترین زمان با یکدیگر تبادل نظر و افکار داشته و در این عرصه زن و مرد با فرصت‌های یکسان بایستی رقابت کنند، البته باید مراقب نگرش، افکارو خوراک فکری خود باشیم تا مسیر را گم نکنیم.
وی سخنان خود را با شعری در وصف مقام مادر و زن به پایان رساند.
 
سهم ۲۰ درصدی بانوان شاغل در صنعت نفت از مدرک تحصیلی دکترا
سرکارخانم گودرزی مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور زنان و خانواده نیز در سخنانی با تشکر از برگزارکنندگان این همایش گفت: در سطح شرکت نفت کمتر از ۱۰ درصد از شاغلان را بانوان تشکیل می‌دهند اما به لحاظ سطوح تحصیلاتی در میان همکارانی که دارای مدرک دکترا هستند بانوان سهم ۲۰ درصدی دارند یعنی عمده بانوانی که در صنعت نفت جذب شده‌اند دارای مهارت، توانمندی و سطح بالای دانش هستند.
وی افزود: خانم‌ها در پشتیبانی از عملیات تولید در صنعت نفت نقش مهمی دارند و کار آنها از ارزش یکسان و برابری با تلاش مردان در سکوهای بهره‌برداری برخوردار است. در شرایطی که کشور در همه زمینه‌ها دچار ناترازی است و همکاران ما متهم به عدم تولید کافی انرژی می‌شوند، استفاده از مدیریت علمی و دانش می‌تواند این مسائل را برطرف نماید.
وی گفت: خانمی که می‌تواند نوزاد بی‌دفاعی را در دامان خود پرورش داده و به رشد و تکامل برساند بدون تردید می‌تواند در عرصه‌های بالای مدیریتی نیز بدرخشد، این توانمندی‌ها اثبات شده است و خانم‌ها در کسب توانمندی و دانش، گوی سبقت را از مردان ربوده‌اند ولی متاسفانه وقتی وارد محیط‌های کاری می‌شوند دچار افت می‌شوند.
وی افزود: ما باید تلاش کنیم فرصت رقابت برابر برای بانوان ایجاد شود موضوعی که در حال حاضر با چالش مواجه هستیم که بخش عمده آن به دلیل وجود قوانین و مقررات ناکارآمد است و بانوان را در محیط‌های کاری با چالش‌هایی مواجه کرده است، قوانینی در حوزه دورکاری بانوان، مهد کودک، استفاده از مرخصی زایمان و … از جمله مسائلی است که با اصلاح قوانین و مقررات می‌توان برطرف کرد.
وی در پایان گفت: خانم‌ها باید در همه عرصه‌ها و در فضای عادلانه و منصفانه وارد رقابت شوند و ما به عنوان مسئولان باید این مسیر را هموار کنیم که هم برای سازمان مفید باشیم و هم خودمان منتفع شویم و رضایت درونی بیشتری داشته باشیم.
 
پژوهش و فناوری معیار اصلی بقاست
دکتر توکلی رئیس پژوهش و فناوری شرکت نفت فلات قاره ایران نیز برگزاری همزمان تکریم مقام زن و مادر با پژوهش و فناوری را به فال نیک گرفت و گفت: پژوهش و فناوری معیار اصلی بقاست، بسیاری از مسائل با دانش حل نمی‌شود و با مهارت و شناخت‌های ویژه قابل حل است. این رویکرد نوینی است که دنیا تجربه کرده و ما هم چاره‌ای جز استفاده از آن نداریم. نگاه پژوهش و فناوری یک نگاه جنسیتی، قومیتی یا دانشی نیست و یک نگاه جامع است که می‌تواند برای بقا در حوزه‌های مختلف به ما کمک کند.
وی افزود: زنان با توجه به مسئولیت‌هایی که در خانه و محل کار دارند قطعا نگاهشان به موضوعات زندگی پیچیده‌تر و عمیق‌تر است اما پژوهش و فناوری یک نقطه قابل درک دارد و آن هم قبول شکست در کارها و پروژه‌هاست. جایگاه شکست را بسیاری از مدیران قبول نمی‌کنند در صورتی که بقای همه صنایع به پذیرفتن شکست و تلاش در جهت پیروزی با استفاده از پژوهش و فناوری است.
وی با بیان اینکه پژوهش یعنی شناخت مهارت‌هایی که هنوز کشف نشده‌اند، گفت: بنابراین درک این موضوع در صنعت نفت به‌ویژه شرکت نفت فلات قاره ایران بسیار ضروری است. موضوعاتی مانند منابع انسانی، ساختار و … از گره‌هایی است که اگر نتوانیم با خلاقیت‌های خاص آن را حل کنیم گرفتار خواهیم شد. ما در اداره پژوهش و فناوری ۷ محور را تبیین کرده‌ایم که عمده آن در راستای تولیدی و فنی است در صورتی که جا دارد در مشکلات دیگر صنعت نفت مانند سقف حقوق، ناترازی‌ها و … نیز ورود کرده و با وفاق ملی و پژوهش و فناوری آنها را حل و فصل کنیم. اصول کلی این است که از همه توانمندی‌ها استفاده کنیم، هیچ ساختاری از هم نمی‌پاشد مگر اینکه برای آسیب‌هایی که به آن وارد می‌شود راه‌حل نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه مدرک تحصیلی دیگر ملاک پیشرفت نیست گفت: دو نکته مهم یکی بهره بردن از فناوری و دیگری کسب‌وکار و ارتباط آن با تحصیلات می‌تواند افراد را به موفقیت برساند و هر دانشجو و صاحب ایده‌ای که نتواند دانش و فناوری را به حوزه کسب و کار خود بیاورد بدون تردید با شکست مواجه خواهد شد.
در ادامه این همایش سمینار آموزشی آشنایی با اقتصاد دیجیتال و سازمان‌های پلتفرمی توسط دکتر حسینی با مشارکت حاضران برگزار شد.
 
خوشحالم که نتیجه زحماتمان را پس از ۲ سال مشاهده کردیم
سرکارخانم تندگویان مشاور مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در امور زنان و خانواده نیز با بیان اینکه پس از چند بار تعطیلی و تعویق برنامه، خوشحالم که این همایش امروز برگزار می‌شود و نتیجه زحماتمان را پس از ۲ سال مشاهده کنیم، از علیرضا مهدی‌زاده مدیرعامل پیشین و احمدرضا راستی مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران قدردانی کرد و گفت: بدون تردید بدون حمایت‌های این عزیزان و سایر مدیران و روسای شرکت نفت فلات قاره ایران ما نمی‌توانستیم این اقدامات را به سرانجام برسانیم.
وی از حضور بانوان در این همایش نیز قدردانی کرد و گفت: بسیاری از همکاران هم با وجود اینکه بنده از مدیران و روسای آنها اجازه حضورشان را گرفته بودم ولی به دلیل اهمیت کار و ضرورت بودن در محل کار در این همایش حاضر نشدند که از آنها نیز سپاسگزارم.
وی در ادامه به ارائه گزارش مختصری از عملکرد امور زنان و خانواده شرکت نفت فلات قاره ایران از جمله برگزاری ۳ دوره جشنواره ورزشی، راه‌اندازی کانال ارتباطی با همکاران و خانواده‌ها و … اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین اهداف ما این است که ارتباطمان را با خانواده‌‌ها افزایش دهیم چراکه نسل آینده باید ادامه‌دهنده راه پدران و مادران خود باشند و برای این موضوع کانال و سایتی در فضای مجازی راه‌اندازی شده است که امیدوارم مورد استقبال آنان قرار گیرد.
وی افزود: یکی از اقداماتی که خوشبختانه بازخورد بسیار خوبی داشت این بود که فیلم‌هایی از فرزندان همکاران شاغل در پایانه خلیج‌فارس تهیه و به مناسبت روز پدر با حضور مشاور بانوان و خانواده وزارت نفت، پخش کردیم که مورد استقبال همکاران قرار گرفت.
در ادامه این همایش سمینار علمی پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی توسط سرکارخانم نراقی ارائه شد.
پایان‌بخش این مراسم اجرای گروه موسیقی لیان بود که با استقبال بسیار خوبی از سوی همکاران مواجه شد.
همچنین در حاشیه برگزاری این همایش، به همت امور زنان و خانواده شرکت نفت فلات قاره ایران و با همکاری شهر کتاب و به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین همکاران و خانواده‌ها، نمایشگاه کتاب با ۱۵ درصد تخفیف دایر شده بود.


مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر