باید منابع مالی را به سمت توسعه تجدیدپذیر هدایت کنیم/ با تجهیز یک میلیون خانواده به سامانه خورشیدی 5000 مگاوات برق تجدیدپذیر در سال تولید می شود

به گزارش نبض نفت به نقل از ساتبا، حمیدرضا صالحی، رییس انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر (ساتکا) در آیین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق کشور اظهار کرد: نتیجه تلاش کسانی که تا به امروز در مسیر تحول ساتبا و تجدیدپذیرها تأثیر گذاشتند، تحول چشمگیر و تغییرات بنیادین در حوزه تجدیدپذیر بوده است.
وی عنوان کرد: انجمن ساتکا که در سراسر کشور ۳۲۰ عضو دارد، شامل سازندگان، پیمانکاران، مشاوران، تأمینکنندگان و توسعهدهندگان میشود؛ ما به عنوان بازوی اساسی ساتبا سعی داریم انسجامی میان پیمانکاران و تولیدکنندگان کشورمان در این حوزه ایجاد کنیم.
صالحی یادآور شد: یکی از عمدهترین مشکلات امروز ما تأمین مالی است که در تمام نشست های تخصصی تجدیدپذیر مطرح میشود. در بودجه کشور، ۴۰ همت به تبصره ۱۸ اختصاص داده شده که اگر قرار بر توسعهی فاقد زیرساخت باشد، بیفایده است، پس باید نیمی از این بودجه صرف انرژیهای نو شود.
وی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم از این ۴۰ همت بودجه وزارت صنایع، عدد مناسبی برای انرژیهای نو اختصاص داده شود تا صنایع مملکت توسعه یافته و منابع ریالی مواد اولیه آن تأمین شود.
رییس انجمن ساتکا با بیان اینکه باید منابع را به سمت تجدیدپذیر هدایت کنیم، تصریح کرد: در این حوزه نیازمند راهاندازی یک نهضت پنل خورشیدی هستیم، اگر در هر خانه به میزان ۵ کیلووات سامانه خورشیدی نصب شده و از این مسیر یک میلیون خانواده را تجهیز کنیم و برای این کار تخصیص وام صورت بگیرد، ۵۰۰۰ مگاوات در سال برق خورشیدی تولید میشود که آمار بسیار خوبی است.
صالحی اضافه کرد: این کار باید ضمن توجه و تمرکز به پروژههای بزرگ ملّی انجام شود و همچنین منافع سازندگان و تولیدکنندگان داخلی حفظ شود.
به گزارش ساتبا،چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با شعار «انرژیهای تجدیدپذیر، توسعه سرمایهگذاری، مصرف کارآمد انرژی» از امروز پنجشنبه ۱۳ دیماه آغاز به کار کرده و تا یکشنبه ۱۶ دیماه ۱۴۰۳ ، هر روز از ساعت 8 تا 16 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران میزبان علاقهمندان به موضوعات مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق است.
در این نمایشگاه چهار روزه ۱۵۰ شرکت داخلی و ۱۹ شرکت خارجی، با ارائه آخرین تکنولوژیها و دستاوردهای این حوزه برای پاسخگویی به نیاز اصلی جامعه به انرژیهای تجدیدپذیر، با محوریت انرژیهای خورشیدی، بادی، زمین گرمایی، بهرهوری، بهینهسازی و صرفهجویی انرژی، تجهیزات کاهنده مصرف و حضور شرکتهای مشاور، پیمانکاران خدمات، تأمینکنندگان، دانشبنیانها و... مشارکت دارند.