/
۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
مجتبی یوسفی:

صنعت نفت و گاز، محور تحقق برنامه رشد ۸ درصدی است/ سرمایه‌گذاری در صنعت نفت، كلید رشد اقتصادی كشور است

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش کلیدی صنعت نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور گفت: تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد در برنامه هفتم، بدون توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز امکان‌پذیر نیست.
کد خبر : ۶۵۵۴۱

به گزارش نبض نفت به نقل از  روابط‌عمومی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب: مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت نفت و تجهیزات صنعت نفت ایران اظهار کرد: امروز نمایشگاهی آغاز به کار می‌کند که اگر بتوانیم در پایان برنامه هفتم به پیشرفت مدنظر برسیم، قطعاً رشد ۸ درصدی اقتصاد یکی از اهداف اساسی است. بدون شک، صنعت نفت و گاز پایه و اساس تحقق این هدف خواهد بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: به همین منظور، همکاران ما در مجلس شورای اسلامی در مواد ۱۴ و ۱۵ برنامه هفتم توسعه، تأمین مالی برای صنعت نفت و گاز را پیش‌بینی کرده‌اند. زیرا اگر این اقدامات انجام نشود، تا پایان برنامه هفتم باید به ظرفیت تولید چهار و نیم میلیون بشکه نفت برسیم تا نیازهای داخلی را تأمین کنیم. در حال حاضر، ناترازی گاز حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب در فصل پیک مصرف وجود دارد و در فصل گرما حتی برق صنایع هم تأمین نمی‌شود، چه برسد به توسعه جدید در صنایع یا حرکت به سمت تولید محصولات بالادستی و توسعه پتروشیمی‌ها.
یوسفی ادامه داد: ما باید در برنامه هفتم از ظرفیت صندوق توسعه ملی برای افزایش تولید و فشارافزایی بهره ببریم. از بیش از ۲۵۰ شرکت توانمند داخلی که در حوزه تولید تجهیزات صنعت نفت و گاز فعالیت دارند، حمایت کنیم. این شرکت‌ها در تولید کمپرسورها و مته‌های حفاری با فناوری‌های پیشرفته نقش اساسی دارند و باید افتخارات صنعت نفت دانسته شوند.
وی همچنین به تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: اگر کشور پیشرفت کند، تمام استان‌ها مانند خوزستان، بندرعباس، و چهارمحال نیز پیشرفت خواهند کرد. اگر اعتقاد داشته باشیم که این نمایشگاه‌ها کارآمد هستند، باید حمایت از آن‌ها ادامه یابد. برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی نفت و گاز در خوزستان باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
یوسفی تأکید کرد: ظرفیت این نمایشگاه و حضور صنعتگران ما نشان می‌دهد که برای رسیدن به اهداف اقتصادی، مدیران صنعت نفت باید با تولیدکنندگان داخلی همکاری جدی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های قانونی در مواد ۴۶، ۳۳، و ۴۸ برنامه هفتم برای حمایت از پیشران‌های اقتصادی وجود دارد، افزود: سرمایه‌گذاری ده میلیارد دلاری در صنعت نفت و گاز طی پنج سال، هزینه نیست بلکه نوعی سرمایه‌گذاری برای رشد اقتصادی و توانمندسازی شرکت‌های داخلی به شمار می‌رود.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیش از ۱۶۰ هزار نفر در وزارت نفت، از جمله کارگران در دورافتاده‌ترین نقاط کشور، برای تولید و توسعه کشور تلاش می‌کنند. اگر از سرمایه انسانی حمایت نشود، سرمایه مالی نمی‌تواند به رشد اقتصادی منجر شود.
یوسفی در پایان به ظرفیت‌های پتروشیمی در خوزستان نیز اشاره کرد و گفت: در ماهشهر، ۲۳ پتروشیمی با تولید بیش از ۱۹.۵ میلیون تن محصولات خام و نیمه‌خام فعالیت دارند. اما از این میزان، تنها ۳۵۰ هزار تن به محصول نهایی تبدیل می‌شود. این نشان‌دهنده خام‌فروشی مدرن است و باید بخشی از این محصولات در داخل استان به محصول نهایی تبدیل شود تا ارزآوری و اشتغال ایجاد کند.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر