/
۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳

تسریع پروژه های نفتی با اولویت توان داخلی و بومی سازی تجهیزات

مدیر تدارکات شرکت مهندسی و توسعه نفت در حاشیه نمایشگاه صنعت نفت خوزستان، از اولویت تامین کالا از سازندگان داخلی، پیشرفت های نوین در تولید لوله های غیرفلزی RTP و GRE و نقش انبار اختصاصی گمرک در تسریع فرآیندهای پروژه های نفتی خبر داد.
کد خبر : ۶۵۶۰۵

به گزارش نبض نفت به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، حسین رضایی در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان با اشاره به فرصت‌های ایجاد شده از سوی این نمایشگاه برای سازندگان و پیمانکاران نوپا و منطقه‌ای در کنار سازندگان بزرگ داخلی در قلب صنعت نفت کشور به نگاه ویژه شرکت مهندسی و توسعه نفت در تأمین هرچه سریع‌تر کالاهای با کیفیت برای پروژه‌های راهبردی میدان‌های مشترک نفتی تأکید کرد.
وی با اشاره به برنامه‌های پیشروی شرکت مهندسی و توسعه نفت در توسعه میدان‌های نفتی کشور و اهمیت بخش کالا در این پروژه‌ها که بیش از ۷۰ درصد از وزن پروژه‌ها را به خود اختصاص داده است، گفت: هر اقدامی که تأمین کالاهای پروژه‌ها را تسریع کند مدنظر شرکت مهندسی و توسعه نفت و پیمانکاران طرح‌هاست که در این زمینه تأمین از سازندگان با کیفیت داخلی در اولویت قراردارد و در مواردی که تأمین از داخل امکان‌پذیر نباشد، تسریع در تأمین از خارج مورد تأکید قرار می‌گیرد.
مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به نقش انبار اختصاصی گمرک غرب کارون در پیشبرد اهداف پروژه‌ها، افزود: این انبار با هدف تسهیل و تسریع فرآیند ترخیص کالا راه‌اندازی شده است. تاکنون ۲ سری کالای راهبردی برای طرح‌های آبان، پایدار غرب و آزادگان از این انبار ترخیص شده‌اند و در پروژه‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این اقدام افزون بر کاهش هزینه‌ها و زمان ترخیص سبب تسریع در بهره‌برداری از میدان‌هاب مشترک شده است.
رضایی ادامه داد: کالاهایی که پیش‌تر برای مدت طولانی در گمرکات کشور متوقف بودند، اکنون به لطف این انبار اختصاصی، با نظارت کامل و سریع‌تر ترخیص می‌شوند.
تحول در تولید لوله‌های غیرفلزی
وی با تأکید بر اهمیت کالاهای تولید بار اول باکیفیت ساخت داخل، از پیشرفت‌های قابل‌توجه در بومی‌سازی لوله‌های غیرفلزی نظیر RTP و GRE خبر داد و گفت: پارسال، ۲ تفاهم‌نامه با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید داخلی لوله‌های RTP به امضا رسید که مورد تأیید شرکت ملی نفت و معاونت علمی ریاست‌ جمهوری قرار گرفت. خط تولید این لوله‌ها مراحل نهایی تست را در خارج از کشور گذرانده و تا سه الی چهار ماه آینده به ایران منتقل می‌شود. بدین‌ترتیب پیش‌بینی می‌شود کمتر از یک سال آینده نخستین لوله‌های RTP در داخل کشور تولید شوند.
مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت مهندسی و توسعه نفت تصریح کرد: همچنین استفاده از لوله‌های GRE به‌منظور انتقال نفت ابتدا به‌صورت no cure no pay و اخیرا در قالب مناقصه یکی از طرح‌های مهم به یکی از سازندگان داخلی این لوله‌ها واگذار شده است.
رضایی در توضیح مزایای لوله‌های غیرفلزی گفت: لوله‌های GRE با پایه پلیمری و لوله‌های RTP با انعطاف‌پذیری بالا، در مقایسه با لوله‌های فلزی مزایای متعددی از جمله مقاومت در برابر خوردگی، کاهش هزینه‌های نگهداری و کاهش زمان اجرای پروژه دارند. این لوله‌ها افزون بر کاهش هزینه‌های عملیاتی، در برابر شرایط محیطی سخت و حتی ضربات شدید مقاوم هستند.
وی یادآور شد: لوله‌های RTP به دلیل انعطاف‌پذیری بالا، نصب و اتصال سریع‌تری دارند و در مسیرهای پرپیچ‌وخم مزایای بیشتری نسبت به لوله‌های فلزی ارائه می‌دهند.
آینده لوله‌های غیرفلزی در صنعت نفت
مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: با راه‌اندازی خط تولید این لوله‌ها در داخل کشور و تولید انبوه، هزینه‌ها کاهش می‌یابد و می‌توان نیازهای صنعت نفت کشور را با تکیه‌بر توان داخلی تأمین کرد. این اقدام افزون بر جلوگیری از خروج ارز، به اشتغال‌زایی و توسعه فناوری‌های بومی نیز کمک شایانی می‌کند.
پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان ۲۲ تا ۲۵ دی‌ (شنبه تا سه‌شنبه) در اهواز دایر و بازدید از آن از ساعت ۹ تا ۱۷ برای عموم آزاد است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر