هفدهمین کنفرانس سالانه اتحادیه اوپکس برگزار شد

به گزارش خبرنگار بازار انرژی، هفدهمین همایش سالانه اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت گاز و پتروشیمی با شعار اقتصاد آزاد، دیپلماسی اقتصادی با حضور معاون وزیر صمت، مشاور رئیس جمهور در امور همکاریهای اقتصادی، نمایندگان مجلس، کارشناسان و صادرکنندگان فراورده های نفتی برگزار شد.
این گردهمایی سالانه با رویکرد حمایت از بخش خصوصی برگزار می شود و هدف آن تبادل نظر بخش خصوصی با مسئولان با برگزاری پنل های تخصصی و سخنرانی است که در هفدهمین کنفرانس سالانه نیز این مهم با حضور مسئولان و قول هایی که از سوی ان ها در جهت حمایت از بخش خصوصی داده شد، صورت گرفت.
ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صمت در هفدهمین همایش سالانه اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت گاز و پتروشیمی طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: دولت به دنبال واگذاری امور به بخش خصوصی است و یکی از اولویت های وزارت صمت رفع موانع تولید است.
وی گفت: هدفگذاری برنامه هفتم توسعه رشد ۸,۵ درصدی صنعت و ۲۳ درصدی صادرات است و دستیابی به این هدف امری بزرگ برای توسعه کشور است و این درحالی است که برای دستیابی به آن با پنج چالش مواجهیم.
وی ادامه داد: چالش هایی اعم از زیرساخت های مناسب، تامین انرژی، تولید و زنجیره آن، تامین مالی، تخصیص منابع ارزی و تسهیل تجارت بین المللی است و برای رسیدن به این اهدااف باید بر این چالش ها فایق آییم.
وی افزود: اما یک وزارتخانه به عنوان وزارت صمت نمی تواند به تنهایی این چالش ها را برطرف کند بلکه باید تمام بخش های مختلف نظام در یک همکاری به هم پیوسته بتوانند چالش ها را رفع کنند.
وی گفت: هم اکنون ما در وزارت صمت مشغول تهیه و تدوین راهبرد صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن هستیم. این برنامه از جمله مواردی است که جز تکالیف برنامه هفتم توسعه است.
وی با بیان این نکته که بخش خصوصی، کلید توسعه صنعت پتروشیمی را دارد گفت: ما نسبت به سال گذشته در حوزه پتروشیمی ها رشد تولید داشتیم و با وجود تحریم ها رشدی در حدود نیم درصدی تحقق یافته است. ظرفیت اسمی ۱۰۰ میلیون تن در ۸۵ مجتمع فعال پتروشیمی فعال ظرفیت خوبی است اما بهره وری آن ها قابل تامل و بهبود است.
وی تاکید کرد: تلاش ما در دولت چهاردهم این است که بتوانیم امور را به بخش خصوصی و انجمن ها واگذار کنیم.
بخش خصوصی نیازمند سه خواسته از حاکمیت است
سیدحامد حسینی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی در هفدهمین همایش سالانه اتحادیه گفت: ایجاد رقابت برابر، شفافیت و تعهد به خصوصیسازی واقعی سه خواسته بخش خصوصی از حاکمیت است
وی با تأکید بر ضرورت همبستگی و توانمندسازی بخش خصوصی، گفت: علیرغم سیاستهای اشتباه و تحریمهای داخلی و خارجی، فعالان این حوزه همچنان ایستادهاند تا برای ساختن ایران تلاش کنند.
وی در خصوص اهمیت تشکیل کنسرسیوم میان اعضای این اتحادیه بیان کرد: ایجاد کنسرسیوم میتواند به توانمندسازی بخش خصوصی کمک کند، چراکه در صورت رفع تحریمها، اگر با شرکتهای خارجی رقابت کنیم، با ساختار فعلی توان مقابله نخواهیم داشت. بنابراین، یک کنسرسیوم قوی میتواند در این مسیر نقش مهمی ایفا کند.
حسینی با اشاره به ضرورت اصلاحات اقتصادی بر پایه یک مکتب اقتصادی مشخص، تصریح کرد: اگر قرار باشد مسیر توسعه اقتصادی را طی کنیم، باید اعضای بخش خصوصی را راهنمایی کرده و مزیتهایی در بازرگانی ایجاد کنیم. در غیر این صورت، با شکست مواجه خواهیم شد.
وی به چالشهای پیش روی کشور در تأمین خوراک پایدار و قیمتگذاری شفاف اشاره کرد و گفت: در سطح کلان ملی، کشور با ناترازی در تأمین انرژی روبهرو است و نیازمند راهکاری پایدار در این زمینه هستیم.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی، با انتقاد از رویکردهای گذشته در اصلاحات اقتصادی، افزود: اصلاحات اقتصادی بدون برنامهریزی دقیق و مشارکت نخبگان ممکن نیست. خصوصیسازی نیازمند سیاستگذاری صحیح است و در عرصه بینالمللی نیز باید از دیپلماسی اقتصادی بهره ببریم.