/
۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۷
در 4 استان کشور رقم می خورد

آغاز عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی به ظرفیت 500 مگاوات در 150 سایت نیروگاهی

رییس گروه پتانسیل سنجی انرژی‌های تجدیدپذیر ساتبا گفت: در پی بازدید کارشناسی بیش از ۲۰۰ ساختگاه چهار استان کشور، بالغ بر 150 سایت نیروگاهی با ظرفیت مجموع بیش از ۵۰۰ مگاوات برای آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر مورد تایید قرار گرفت.
کد خبر : ۶۶۵۰۷

به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، علیرضا محمودپور اظهار کرد: گروه‌های کارشناسی ساتبا با همکاری شرکت‌های توزیع نیروی برق، نمایندگان استانداری، سازمان منابع طبیعی و سایر دستگاه‌های اجرایی ذیربط در استان‌ها، فرایند ارزیابی میدانی ۵۰۰ ساختگاه نیروگاهی برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را با هدف کاهش ناترازی انرژی تا پیک برق سال آینده و تسریع در صدور مجوزهای زمین نیروگاه‌ها، از استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، فارس و یزد آغاز کردند و در مجموع طی  ۵ روز بازدید، حدود ۱۰ هزار کیلومتر پیمایش توسط پنج تیم صورت گرفت.
سر گروه کارشناسی ارزیابی ساختگاه‌ها در چهار استان گفت: در بازدید میدانی و فنی کارشناسان از بیش از ۲۰۰ ساختگاه چهار استان کشور، بالغ بر 150سایت نیروگاهی با ظرفیت مجموع بیش از ۵۰۰ مگاوات برای آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در طرح تولید در توزیع، مورد تایید قرار گرفت و تحویل پیمانکار اجرایی شد.
وی، هماهنگی لازم با مسوولان ذیربط در استانها برای حل مشکلات مربوط به ساختگاه‌های انتخابی و اتخاذ تصمیمات نهایی در محل سایت‌های نیروگاهی را از مزایای بازدید میدانی، عنوان و خاطرنشان کرد: بازدیدهای میدانی از ساختگاه‌ها با همکاری نمایندگان ساتبا، مجریان توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در شرکت‌های توزیع برق، مدیران امور برق شهرستان‌ها، مدیران امور اراضی شهرستان، نمایندگان معاونت اقتصادی استانداری‌ها و نمایندگان ویژه فرمانداری شهرستان‌ها انجام شده است.
رییس گروه پتانسیل سنجی انرژی‌های تجدیدپذیر ساتبا  اضافه کرد: حضور مسئولان استانی و منطقه‌ای در ساختگاه‌ها سبب جلب مشارکت مدیران ذی‌ربط برای تسهیل و تسریع در اخذ مجوزهای لازم و آماده سازی زیرساخت‌های لازم در جهت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر شده است.
محمودپور، هدف از بازدیدهای میدانی ساختگاه‌های نیروگاهی را مشاهده نوع خاک بستر، شرایط اتصال به شبکه برق، داده برداری‌های تکمیلی و تصمیم گیری در محل ساختگاه برای تایید یا رد محل سایت برای اجرای پروژه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، دانست و یادآور شد: قرار است با همکاری شرکت‌های توزیع برق در سراسر کشور 1500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 500 ساختگاه تا قبل از پیک برق سال ۱۴۰۴  وارد مدار بهره‌برداری شوند.
وی تصریح کرد: ساختگاه‌های بررسی شده توسط شرکت‌های توزیع برق با در نظر گرفتن نیاز شبکه و رفع مشکلات بحران زا انتخاب شده و ساخت نیروگاه در ساختگاه‌های انتخابی توجیه فنی و اقتصادی دارد. این طرح در راستای برنامه‌های توسعه‌ای دولت برای کاهش ناترازی انرژی و تأمین برق پایدار در تابستان سال آینده اجرا می‌شود و همکاری نزدیک ساتبا، توانیر و شرکت‌های توزیع برق، نقش کلیدی در تسریع فرآیند احداث این نیروگاه‌ها داشته است.
محمودپور عنوان کرد: بازدیدهای میدانی زمینه آموزش عملی گروه‌های کارشناسی شرکت‌های توزیع برق و منابع طبیعی به منظور شناخت دقیق شاخص‌ها و انتخاب بهترین ساختگاه مطابق با اصول پتانسیل سنجی فنی و اقتصادی را فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در بررسی های میدانی کارشناسان ساتبا و مقامات منطقه‌ای در شهرستان ها، برق امید را در چشمان مردم محلی و محروم برای تامین برق پایدار دیدیم که همین امر همت ما برای روشنایی بخشیدن به خانه ها در نقاط دور ایران افزون کرده است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر