/
۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶

گام های اولیه دیجیتال سازی میدان نفتی دارخوین برداشته شد

چالش‌ها، اهداف و امکان دیجیتالی کردن میدان نفتی دارخوین با حضور مدیرعامل‌، مدیران و کارشناسان شرکت نفت و گاز اروندان، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و نمایندگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر بررسی شد.
کد خبر : ۶۶۷۲۲

به گزارش نبض نفت به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، در نشست بررسی و تبادل نظر پیرامون طرح هوشمندسازی و دیجیتالی کردن میدان نفتی دارخوین، اهمیت هوشمند سازی این میدان در راستای افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و بهینه سازی تولید مورد تاکید قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در این نشست با اشاره به اهمیت میدان دارخوین، اظهار کرد: دیجیتال‌سازی این میدان، گامی مهم در راستای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها است. با استفاده از فناوری‌های نوین، می‌توان فرآیندهای تولید را بهینه‌سازی کرده و تصمیمات دقیق‌تری در خصوص مدیریت میدان اتخاذ کرد.
عبدالله عذاری اهوازی افزود: جمع‌آوری و تحلیل داده‌های تولید به صورت لحظه‌ای، استفاده از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی و بهینه‌سازی تولید و همچنین ارتقای سیستم‌های ایمنی و پایش محیطی از مواردی است که در بحث دیجیتالی کردن یک میدان مورد توجه است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه میدان دارخوین یکی از بهره‌ورترین چاه‌های کشور بوده و گزینه خوبی برای هوشمندسازی است، گفت: دیجیتال‌سازی این میدان، افزون بر افزایش تولید، به کاهش اثرات زیست‌محیطی و افزایش ایمنی کارکنان نیز کمک خواهد کرد.
دارخوین بهترین گزینه برای دیجیتال سازی
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با اشاره به ظرفیت خوب زیرساخت‌ها و تجهیزات در میدان دارخوین، گفت: میدان دارخوین می‌تواند بهترین گزینه برای دیجیتالی کردن در سطح شرکت ملی نفت ایران باشد.
سیدمهدیا مطهری افزود: میدان دارخوین با توجه به زیرساخت‌هایی که دارد با صرف هزینه کمتری می‌توان یک میدان نفتی دیجیتالی را در آن پیاده‌سازی کرد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران هدف از این طرح را حل مسائل مختلفی از جمله بهینه‌سازی تولید، پیش‌بینی تولید، و تصمیم‌گیری به موقع در خصوص عملیات مختلف برشمرد.
در این نشست، مدیران و کارشناسان به بررسی چالش‌ها و اهداف دیجیتال‌سازی میدان دارخوین پرداختند و مباحثی از قبیل ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین برای افزایش بهره‌وری تولید، کاهش هزینه‌ها و بهبود ایمنی مطرح شد. همچنین، راهکارهای عملی برای پیاده‌سازی موفق طرح‌های دیجیتال‌سازی و غلبه بر چالش‌های پیش رو مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر