/
۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۴

عملیات حفاری طرح توسعه میدان گازی بلال به‌زودی آغاز می‌شود

عملیات حفاری چاه‌های تولیدی میدان مشترک گازی بلال به‌زودی و با استقرار دکل حفاری در موقعیت بلوک گازی این طرح آغاز می‌شود.
کد خبر : ۶۶۷۸۴

به گزارش نبض نفت به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، احسان محمدی؛ مجری طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال در حاشیه عملیات نصب جکت این طرح در مرز مشترک ایران و قطر در خلیج فارس گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های مدیریت ارشد شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکاران این طرح، در آستانه سالروز ملی شدن صنعت نفت ایران، جکت طرح توسعه میدان گازی بلال در موقعیت مخزن این طرح قرار گرفت و متعاقب اتمام عملیات نصب جکت و استقرار دکل حفاری، فعالیت‌های حفاری این میدان مشترک گازی آغاز می‌شود. 
وی با بیان اینکه میدان گازی بلال در ۳۰ کیلومتری شرق میدان پارس جنوبی واقع شده و پیش از این با سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیون دلاری، یک چاه توصیفی در موقعیت این میدان حفاری و مشعل آن در اواخر سال ۱۴۰۱ روشن شد، گفت: جکت مذکور  بر روی چاه حفر شده در بستر دریا نصب شد.
محمدی با اشاره به اینکه طرح توسعه میدان گازی بلال در ۵ بسته کاری اجرا می‌شود، گفت: بسته اول توسعه میدان در فروردین سال ۱۴۰۲ با حفاری این چاه توصیفی تکمیل شده است و با توجه به نصب جکت در موقعیت مخزن گازی، بسته دوم کاری توسعه این میدان نیز تکمیل شد.
وی با تشریح دیگر مراحل اجرای این طرح افزود: بسته‌های کاری ساخت عرشه و متعلقات آن با تحقق پیشرفت ۱۷ درصدی، توسط شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در حال اجرا است و حفاری چاه‌های توسعه‌ای نیز از سوی شرکت پوسکو با خرید کلیه اقلام حفاری مورد نیاز از پیشرفت ۳۰ درصدی برخوردار است که پس از استقرار دکل بر روی جکت نصب شده، آماده شروع عملیات حفاری است. 
محمدی افزود: بسته کاری احداث خط لوله دریایی و فیبر نوری نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مجری طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال با بیان اینکه این میدان دارای دو بخش نفتی و گازی است گفت: توسعه بخش گازی به  شرکت نفت و گاز پارس واگذار شد و بخش نفتی آن نیز پیش از این توسط شرکت نفت فلات قاره ایران به بهره‌برداری رسیده است. 
وی تولید روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز و ۱۰ هزار بشکه میعانات گازی را از اهداف طرح توسعه میدان گازی بلال عنوان کرد و گفت: با تکمیل و بهره‌برداری از این میدان، تولیدات گازی آن از طریق اتصال یک خط لوله به طول ۳۰ کیلومتر به موقعیت سکوی 12A پارس جنوبی ارسال و سپس از طریق خط لوله دریایی ۳۲ اینچ این سکو به پالایشگاه فاز ۱۲ منتقل خواهد شد.
محمدی با اشاره به اهمیت توسعه این میدان مشترک در راستای افزایش تولید گاز کشور گفت:  طرح توسعه میدان گازی بلال با تکیه برتوان متخصصان داخلی در حال اجرا است و برای ساخت جکت این طرح نیز از توان ۱۰۰ درصدی پیمانکاران داخلی اسنفاده شده است. 
مجری طرح توسعه میدان گازی بلال به ثبت یک میلیون و ۳۰ هزار نفرساعت کار بی‌حادثه برای ساخت جکت این طرح اشاره کرد و افزود: در این سازه ۶۹۰ متر شمع‌کوبی  و ۱۵ هزار کیلومتر جوشکاری انجام شده است. 
گفتنی است توسعه میدان گازی بلال از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت پتروپارس به‌عنوان پیمانکار عمومی طرح (GC) واگذار شده است و عملیات اجرایی و ساخت جکت سرچاهی میدان گازی بلال با مبلغ ۱۶ میلیون دلار پس از انجام مهندسی، خرید و انتقال کالای پروژه به محل یارد ساخت جکت در اوایل خردادماه سال جاری توسط شرکت صدرا آغاز شد و با ثبت یک میلیون و ۳۰ هزار نفر ساعت کار بدون حادثه پایان یافت.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر