جذب سرمایه گذار نفتی در شرایط تحریم شدنی است

به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، روح الله کهن هوش نژاد در رابطه با راهکارهای جذب سرمایه گذاری در صنعت نفت، گفت: ایران برای حفظ وضعیت فعلی صنعت نفت خود به سرمایهگذاریهای مداوم نیاز دارد.
وی ادامه داد: اگرچه آمار دقیقی در این زمینه در دسترس نیست، اما سرمایهگذاریهای سالانه برای نگهداری و تعمیرات ضروری است. همچنین کشور به سرمایهگذاری برای جایگزینی تجهیزات فرسوده و به روز رسانی فناوری نیاز دارد تا از کاهش تولید جلوگیری کند.
کهن هوش نژاد خاطر نشان کرد: برای سرمایهگذاری حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار جهت افزایش تولید نفت و گاز برنامهریزی صورت گرفته است. از این مبلغ، حدود ۵۰ میلیارد دلار برای افزایش تولید نفت به ۴.۶ میلیون بشکه در روز و حدود ۷۵ میلیارد دلار برای افزایش تولید گاز به ۱.۳۵ میلیارد متر مکعب در روز اختصاص داده شده است.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه تحریمها نمیتواند مانع از سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی شوند، خاطر نشان کرد: در شرایط تحریم، ایران میتواند با کشورهای غیرغربی مانند چین، عراق، و ونزوئلا همکاری کند تا از طریق مبادلات تجاری و انرژی، منابع مالی را تأمین کند.
وی با اشاره به اینکه لغو تحریمهای موجود میتواند راه گشای جذب سرمایه خارجی باشد، افزود:، جذب سرمایه در شرایط تحریم چالشبرانگیز است و نهایتاً با بهبود شرایط سیاسی و لغو تحریمها، جذب سرمایه خارجی آسانتر خواهد شد.
کهن هوش نژاد اظهار کرد: ایران از فاینانس چین برای توسعه صنعت نفت و گاز استفاده کرده است. در گذشته، ایران فاینانس ۲۰ میلیارد دلاری از چین برای تأمین مالی پروژههای نفتی دریافت کرده بود که به نام سایناشور شناخته میشد.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه سرمایه گذاریهای نفتی میتواند برای مردم جذابیتهای لازم را داشته باشد اضافه کرد: در سال سرمایهگذاری برای تولید، ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری مختص پروژههای نفتی برای جذب سرمایهگذاران خرد میتواند گزینه مناسبی برای جذب سرمایه به این حوزه باشد.