صرفهجویی 3 میلیون یورویی در شرکت نفت فلات قاره ایران

به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، کلیدهای فشار ضعیف سکوهای PP ، DPG و DPH ساخت شرکت HAZEMEYER فرانسه که در سالهای 1991 و 1997 میلادی نصب و مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند، پس از گذشت چندین دهه، به دلیل طول عمر و فرسودگی شدید به مرور دچار خرابیهای متعدد شده که ادامه روند بهرهبرداری در حوزه نصر را با مشکلات عدیدهای مواجه کردند؛ بنابراین جهت ارتقا کیفیت برقرسانی به تجهیزات حیاتی و جلوگیری از بروز وقفه در تولید، مطالعات نوسازی یا بازسازی این کلیدها در دستور کار قرار گرفت.
در ابتدا با مشورت رئیس تعمیرات و نوسازی برق منطقه سیری، رایزنی با شرکتهای داخلی جهت ارائه پیشنهاد فنی برای تعمیر و نوسازی این کلیدها آغاز شد ولی پس از مذاکرات متعدد، همه شرکتهای داخلی بهدلیل نوع خاص کلیدهای اشاره شده، ناتوانی خود در تعمیر و نوسازی را عنوان کردند و پیشنهاد تعویض کلیه کلیدها مطرح شد. بر این اساس، هزینه تعویض کلیه کلیدها بر اساس پیشنهاد شرکتهای داخلی حدود 380 هزار یورو برآورد شد که این برآورد با در نظر گرفتن هزینههای لجستیک و ترابری کشتیهای جرثقیلدار، همچنین میزان کاهش تولید در زمان اجرایی به حدود 3 میلیون یورو میرسید. بنابراین با توجه به شرایط و مطالعات انجام شده و به منظور صرفهجویی، مقرر شد نوسازی کلیدها با تکیه بر توانمندیهای داخلی شرکت صورت پذیرد.
پروژه نوسازی کلیدهای فشار ضعیف در سکوهای بهرهبرداری نصر، DPG و DPH با هدف ارتقاء سطح ایمنی، کاهش خاموشیهای ناخواسته و بهروزرسانی تجهیزات فرسوده برقی در شرایطی اجرایی شد که تجهیزات قدیمی به دلیل قدمت بالا، کارکرد مداوم و دسترسی نداشتن به قطعات یدکی استاندارد، دچار آسیبهای متعدد شده بودند که بهرهبرداری مستمر را با خطر مواجه میکردند. در راستای دستیابی به اهدافی چون توزیع ایمن و کنترلشده برق، توسعهپذیری برای مصارف آتی، قابلیت مانیتورینگ و نگهداری آسان و حفاظت از تجهیزات در برابر خطاهای برقی (اضافهبار، اتصال کوتاه، خطای زمین) و شرایط مطرح شده، اجرای پروژه نوسازی کلیدهای فشار ضعیف حوزه نصر ضروری و مهم تلقی شد.
با بررسی جوانب پروژه و بهدلیل عمر بالای تجهیزات برقی سکوی نصر، پروژه نوسازی با هدف کاهش قطعیهای ناشی از خرابی تجهیزات، افزایش بهرهوری در شبکه توزیع برق سکوها، بهبود ایمنی و قابلیت اطمینان تجهیزات برقی، بهروزرسانی تکنولوژی تابلوهای برق فشار ضعیف، استفاده از ظرفیت داخلی و تخصص نیروهای تعمیراتی آغاز شد و با همکاری و پیگیری همهجانبه مسئولان تعمیرات به ثمر نشست.