/
۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸

مخالفت آمریکا با کاهش سقف قیمت نفت روسیه

در حالی که اتحادیه اروپا در حال لابی برای کاهش سقف قیمت گروه هفت برای فروش نفت خام روسیه، از ۶۰ دلار در هر بشکه به ۵۰ دلار است، مقامات آمریکا با این پیشنهاد موافقت نکرده اند.
کد خبر : ۶۷۸۹۳

به گزارش نبض نفت به نقل از اویل پرایس، یک مقام اروپایی که در نشست مالی گروه هفت در بنف، کانادا حضور داشت، به رویترز گفت: تیم خزانه داری آمریکا فکر می‌کند که عوامل بازار در حال انجام کارهای سنگین هستند. با توجه به نوسان قیمت برنت در حدود ۶۴ دلار و فروش نفت اورال روسیه با تخفیف ۱۰ دلاری، منطق واشنگتن این است که وقتی خرس در حال لنگیدن است، نیازی به زدن خرس نیست.
تحت مکانیزم سقف قیمت که در سال ۲۰۲۲ با هدف محدود کردن درآمدهای نفتی روسیه معرفی شد، شرکت‌های گروه هفت و اتحادیه اروپا اجازه ندارند برای نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه که بالاتر از سقف قیمت تعیین شده فروخته شده اند، خدمات حمل، بیمه و فاینانس فراهم کنند. با این جال، این سقف قیمت از پایان سال ۲۰۲۳ دچار ضعف شد، زیرا روسیه موفق شد با جمع آوری صدها نفتکش که عموما کشتی‌های قدیمی هستند، این محدودیت را دور بزند.
اتحادیه اروپا به نوبه خود در حال تشدید فشار بر  مسکو است و هفته جاری، هفدهمین بسته تحریمی خود را با هدف تعقیب مظنونان معمول از جمله ناوگان سایه روسیه و شرکت سورگوت نفت گاز، اعلام کرد. والدیس دامبروسکیس، معاون کمیسیون اروپا، تایید کرد که تحریم‌های بیشتر مرتبط با انرژی روی میز است، اما وقتی درباره جزئیات از وی سوال شد، به خبرنگاران گفت: حرفی ندارم.
 بنابراین، فعلا، سقف قیمت نفت روسیه تغییری نمی‌کند.
کشورهای غربی، به ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا، در خط مقدم اعمال تحریم‌ها علیه صادرات انرژی روسیه بوده اند. با این حال، ماهیت جهانی بازار نفت، این تلاش‌ها را پیچیده کرده است. در حالی که کشورهای غربی، واردات نفت از روسیه را کاهش داده‌اند، کشورهایی مانند چین و هند برای پر کردن این شکاف وارد عمل شده‌اند و نفت خام روسیه را به قیمت‌های پایین‌تر، خریداری می‌کنند. این تغییر جریان صادرات، شوک تحریم‌ها  به اقتصاد روسیه را تا حدودی دفع کرده و از سوی دیگر، آسیب پذیری‌ها و محدودیت‌های تحریم‌های یکجانبه را آشکار کرده است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر