/
۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶

صرفه‌جویی چشمگیر انرژی در پالایشگاه اصفهان محقق شد

کد خبر : ۶۸۱۵۷

 صرفه‌جویی چشمگیر انرژی در پالایشگاه اصفهان محقق شد ; راه‌اندازی طرح بازیابی گازهای فلر، تا ۳۰۰۰ نرمال مترمکعب گاز در ساعت در این پالایشگاه صرفه‌جویی می‌شود
مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان اعلام کرد: طرح بازیابی گازهای فلر به دلیل صرفه‌جویی در مصرف انرژی و بهبود بهره‌وری اقتصادی، نقشی مهم در کاهش آلودگی‌های زیست ‌محیطی ایفا می‌کند.
به گزارش پایگاه خبری احوال نیوز، به نقل از خبرنگار واحد رسانه روابط عمومی و بین‌الملل شرکت پالایش نفت اصفهان، سید مهدی شریعتمداری با اشاره به طراحی و اجرای طرح بازیابی گازهای فلر بیان کرد: ظرفیت این واحد پس از بهینه‌سازی و حداقل کردن فلرینگ واحدها مشخص شده است.

وی توضیح داد: در این پروژه، گازهای فلر پیش از رسیدن به فلرها و سوختن، از طریق دو بسته کمپرسور فشرده و سپس شیرین‌سازی شده و به شبکه سوخت پالایشگاه فرستاده می‌شود. همچنین، میزان تولید گاز فلر به تفکیک واحدهای مؤثر مانند آیزوماکس، کتریفورمر و هیدروژن با استفاده از جریان‌سنج‌های حرارتی پایش شده و برنامه‌هایی برای کاهش آن تدوین شده است.
شریعتمداری افزود : به دنبال راه‌اندازی واحد بازیابی گازهای فلر، ارتقای عملکرد فلرهای پالایشگاه نیز ضروری بود که این امر با بهبود پایلوت‌های فلر تیپ‌ها و اضافه شدن سیستم هیبریدی جرقه‌زن برقی محقق شد. این نوآوری باعث افزایش قابلیت عملکردی فلرها حتی در شرایط اضطراری شده است.
وی درباره هدف این طرح گفت: جمع‌آوری ۳۰۰۰ نرمال مترمکعب گاز فلر در ساعت از طریق کمپرسورهای دو مرحله‌ای Sliding Vane و فشرده‌سازی تا فشار ۷٫۵ بار، پس از عبور از برج شیرین‌سازی با آمین، به شبکه سوخت تزریق خواهد شد. این اقدام نه تنها از هدررفت قابل توجه انرژی جلوگیری می‌کند بلکه به کاهش آلودگی هوا و جرائم زیست‌محیطی پالایشگاه کمک می‌کند.
مدیر پروژه همچنین اظهار داشت : اجرای این طرح مقدمه‌ای برای پیوستن پالایشگاه به ساز وکار توسعه پاک (CDM) است که به موجب آن، شرکت می‌تواند هم اعتبار مالی دریافت کند و هم مجوز توسعه مطابق با پروتکل کیوتو را کسب نماید.

وی افزود: برای تکمیل پروژه FGR که شامل دو زیرپروژه پایش میزان فلرینگ واحدها و ارتقای سیستم جرقه‌زن فلرها است، ۲۶ ماه زمان صرف شده و تلاش می‌شود بهره‌برداری از آن در نیمه دوم سال جاری آغاز شود. فرآیند خرید تجهیزات لازم، ازجمله جریان‌سنج‌های حرارتی، به دلیل تحریم‌ها با چالش‌هایی همراه بود. همچنین، استفاده از کمپرسور Sliding Vane برای نخستین بار در ایران عملیاتی شد. مطالعات پایه این پروژه نیز حدود هشت ماه زمان برد.
شریعتمداری با اشاره به اینکه هزینه اجرای این طرح به صورت EPC همراه با فعالیت‌های مطالعات پایه حدود ۷ میلیون یورو بوده است، تاکید کرد: اجرای چنین طرحی که شامل استفاده از تکنولوژی کمپرسور Sliding Vane، پایش دقیق شبکه فلر، و اصلاح فلر تیپ‌ها است، برای اولین بار در ایران اجرایی شده است. وی افزود: اخیراً شرکت کره‌ای PIELDS، به عنوان طراح واحد‌های FGR، ایران را تحت تحریم قرار داده که موجب شده وابستگی به دانش داخلی برای اجرای این طرح اهمیت بیشتری پیدا کند.
ظرفیت کاری پروژه RHU شرکت پالایش نفت اصفهان به سطحی تازه از ارتقاء رسیده است
در یکسال گذشته بیش از ۱۱ هزار و ۷۰۰ تن متریال مورد نیاز، وارد پروژه RHU شرکت پالایش نفت اصفهان شده است.

به گزارش روابط عمومی و بین الملل شرکت پالایش نفت اصفهان از فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تا پایان اردیبهشت سال جاری ۱۱ هزار و ۷۱۶ تن متریال شامل پایپینگ، مکانیکال (همچون کمپرسورهای رفت و برگشتی، کوره های کریشنر و…)، استراکچر و … وارد پروژه RHU و نصب شده است.
بر اساس آمارها در آبان ماه سال گذشته بیشترین حجم از متریال به میزان ۱۴۰۵ تن وارد سایت RHU شده است و از دی ماه سرعت کار بسیار بالاتر رفته به طوری که در اردیبهشت ماه سال جاری با ورود ۲۳۷۰ تن، رکورد جدیدی در ورود متریال به این پروژه ملی به ثبت رسیده است. همچنین به ترتیب متریال های پایپینگ، مکانیکال، و استراکچر دارای بیشترین اوزان ورودی به سایت RHU هستند.
گفتنی است ورود این حجم از متریال در ۶ ماهه گذشته و روند رو به رشد آن نشانگر پیشرفت قابل توجه پروژه و گسترش جبهه های کاری جدید است که نه تنها موجب تسریع روند اجرایی شده بلکه ظرفیت های کاری پروژه را به سطحی تازه ارتقاء داده است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر