تاکید بر لزوم مصرف بهینه آب/ کشور امسال در پنجمین خشکسالی متوالی قرار دارد / امکان خرید اوراق گواهی صرفه جویی توسط افراد حقیقی و حقوقی

به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، "عباس علی آبادی" امروز (سهشنبه ) در بخش دوم سخنان خود در برنامه زنده "میز اقتصاد" شبکه خبر با اشاره به کاهش قابل توجه بارندگیها در کشور طی سال جاری گفت: با توجه به اینکه کشورامسال در پنجمین سال خشکسالی متوالی قرار گرفته است، تلاش شد مدیریت منابع و مخازن سدها با دقت انجام شود، برای نمونه تراز سد کارون ۴ با وجود کاهش ۴۲ درصدی ورودی، نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
وی در ادامه به مصوبات مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم تغییر مصارف بخشهای مختلف با توجه به کاهش بارندگیها اشاره و اضافه کرد: هم اکنون برخی شهرهای کشور با معضل آب شرب مواجه هستند و در چنین شرایطی تغییر الگو و سبک زندگی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
علی آبادی با اشاره به بهبود شرایط برای تامین برق صنایع از ابتدای سال جاری گفت: اولویت تامین برق برای صنایع در نظر گرفته شده است.
وزیر نیرو در پاسخ به سوالی مبنی بر شرایط تامین برق از طریق نیروگاه اتمی بوشهر بیان کرد: وزارت نیرو مصرف کننده برق این نیروگاه به شمار میرود،اما سازمان دیگری متولی این امر است. به طور کلی این نیروگاه از ۱۲ ماه سال قادر به تولید برق در ۱۰ ماه سال است. خوشبختانه امسال با همکاری خوبی که با سازمان انرژی اتمی صورت گرفت تلاش شد تعمیرات این نیروگاه در تیر و مرداد ماه صورت نگيرد و در دوره اوج بار مصرف در مدار باشد.
وی در ادامه با اشاره به شتاب گرفتن تعمیرات نیروگاهی کشور خاطرنشان کرد: برای مثال ۲۰ سال از زمان تعمیر برخی از نیروگاههای کشور میگذشت؛ با در نظر گرفتن این مسئله که در زمستان امسال با مشکل تامین سوخت نیروگاهی مواجه بودیم اما تعمیرات به موقع انجام شد و از این طریق میزان خروج اضطراری نیروگاهها کاهش یافت. خروج اضطراری در نیروگاههای جهان روی عدد ۵ درصد قرار دارد این در حالیست که در ایران به کمتر از ۲ درصد رسیده است.
علی آبادی ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور را بیش از ۹۳ مگاوات عنوان کرد و گفت: تا پایان دولت چهاردهم حداقل ۳۰ هزار مگاوات به این ظرفیت اضافه خواهد شد.
وی همچنین با بیان این مطلب که بازار گواهی صرفهجویی برای نخستین بار در صنعت برق کشور رقم خورده است، اظهار کرد: در چنین شرایطی افراد و شرکتها میتوانند با توجه به مکانیزمهای مختلف در مکانهای تعیین شده صرفهجویی برق را حاصل کنند و گواهی برق صرفهجویی شده را از وزارت نیرو دریافت و در بازار به فروش رسانند.
علی آبادی با بیان اینکه گواهی صرفهجویی در حکم یک نیروگاه است ابراز داشت: هر یک از افراد موسسات یا شرکتها میتوانند در این زمینه مشارکت لازم را داشته باشند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه وزارت خود متعهد به تامین برق الگوی مصرف است افزود: مداخله وزارت نیرو در تامین برق خارج از الگوی مصرف، بازار گواهی صرفهجویی را محدود میکند.
وی با بیان اینکه هم اکنون نرخ خرید هر کیلووات ساعت برق تضمینی ۱۰۰۰ تومان است، یکی از زمینههای توسعه کشور را تبدیل شدن به هاب منطقه عنوان کرد و افزود: هم اکنون شبکههای برق ایران به کشورهایی چون پاکستان افغانستان، آذربایجان، ارمنستان و ترکیه متصل است. در این رابطه با برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله قطر، امارات و روسیه نیز برنامههایی پیشبینی و مذاکراتی انجام شده است.
علی آبادی یادآور شد: با توجه به اینکه کشور ما با برخی از کشورهای جهان هم افق و هم فصل نیست، میتوانیم از این امکان بهرهمند شویم که در هنگام نیاز، برق مصرفی را وارد و در مواقع مازاد مصرف، انرژی را تبادل کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت مصرف بهینه انرژی در جهت افزایش GDP، خاطرنشان کرد: به اعتقاد من باید حمل و نقل کشور برقی شود و به سمت برقی سازی پیش برویم، این امر کمک میکند مصرف انرژی در کشور کاهش یابد.