ظریف استعفا کرد!
یک منبع مطلع نزدیک به وزیر امور خارجه این خبر را تایید کرده است.
دقایقی پیش، ظریف در صفحه اینستاگرام خود، نوشت: «از بزرگواری مردم عزیز و دلاور ایران و مسئولین محترم در ۶۷ماه گذشته بسیار سپاسگزارم. از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستیها و کوتاهیها در دوران خدمت صمیمانه پوزش میخواهم. شاد و سربلند باشید.»
ظریف روز یکشنبه در همایش «چندجانبه گرایی در سیاست خارجی ایران، ظرفیتها و راهبردها» در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران طی اظهاراتی عنوان کرده بود: اینکه میگوییم به مقاومت مردم افتخار میکنیم به این معنا نیست که بگوییم وظیفه مردم این است که چنین کنند، بلکه وظیفه ماست که این مقاومت مردم را هم پاس بداریم و هم فشار را بر مردم کم کنیم، نگوییم مردم همیشه مقاومت کردند و 40 سال است مقاومت میکنند و باز هم مقاومت خواهند کرد. پس ما چه کارهایم، چرا مردم ما را انتخاب و دولت را انتخاب کردند؟
وی گفت: اگر قرار بود مردم مقاومت کنند و همه مشکلات با مقاومت مردم حل شود، پس وظیفه ما چیست؟ همانطور که نمیتوانیم پشت پرده توطئههای امپریالیسم و نظام سلطه قایم شویم و ناکارآمدی خودمان را گردن آنها بیندازیم، همانطور هم نمیتوانیم پشت سر مقاومت مردم قایم شویم، ما وظیفه داریم به عنوان کارگزاران این مردم فشار را بر مردم کم کنیم و کاری است که داریم تلاش میکنیم و اینکه چقدر موفق شویم و چقدر نشویم، اولا مردم باید قضاوت کنند و مهمتر از مردم هم خدا باید قضاوت کند.
محمدجواد ظریف 24 مرداد ماه 1392 در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم با کسب 232 رای از 281 رای مأخوذه به عنوان یازدهمین وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران انتخاب و دو روز بعد به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم بر کرسی وزارت امور خارجه تکیه زد. محمدجواد ظریف همچنین 29 مرداد ماه 1396 توانست با کسب 236 رای موافق، 26 رای مخالف و 26 رای ممتنع، از 288 رای اخذ شده برای دومین بار سکاندار دستگاه دیپلماسی شود.
محمدجواد ظریف متولد 1338 تهران، دارنده مدرک دکترای مطالعات بینالمللی از دانشگاه دنور آمریکا و دانش آموخته دبستان و دبیرستان علوی تهران است.
معاون بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1390، دستیار ارشد وزیر خارجه در سالهای 1386 تا 1389، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک در سالهای 1381 تا 1386، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه در سالهای 1371 تا 138، سفیر و معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل در سالهای 1368 تا 1371، مشاور وزیر امور خارجه در سالهای 1367 تا 1368، مشاور سیاسی، رایزن و کاردار نمایندگی ایران در سازمان ملل در سالهای 1361 تا 1367 و مشاور سرکنسولگری ایران در سانفرانسیسکو در سالهای 1357 تا 1359 از جمله سمتهای این دیپلمات باسابقه قبل از تصدی وزارت خارجه بوده است.
وی که مسئولیت مذاکرات منتهی به توافق هستها تیر ماه سال ۱۳۹۴ (برجام) را بر عهده داشت، در مورد دلیل کنارهگیری از سمت خود توضیحی نداده است.
پیش از این هم شایعاتی مبنی بر استعفای ظریف از این سمت منتشر شده بود که تکذیب شد.
پیگیریهای آخرین خبر از یک منبع آگاه از پذیرش استعفای ظریف از سوی رئیس جمهور حکایت دارد.