قیمت برق برای مشترکان پر مصرف واقعی محاسبه شود
نبض نفت - پیام باقری افزود: دریافت قیمت واقعی آب و برق از مصرف کنندگانی که خارج از الگوی مصرف قرار می گیرند به برقراری عدالت یارانه ای منتهی خواهد شد.
وی افزود: مشترکانی که خارج از الگوی های تعیین شده مصرف می کنند باید هزینه واقعی این مصرف خود را پرداخت کنند تا بخشی از این استفاده از منافع جامعه را جبران کنند. این موضوع راهکار مناسبی برای جلوگیری از تحمیل هزینه های اضافی برکل جامعه محسوب می شود.
باقری با بیان اینکه مصرف کنندگانی که خارج از الگوی های تعیین شده مصرف می کنند حدود ۲۰ درصد جامعه را شامل می شوند، گفت: آنها بخش قابل توجهی از مصرف را به خود اختصاص می دهند به خصوص در زمان های اوج مصرف آنها بیشترین مصرف وسایل سرمایشی را به خود اختصاص می دهند.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: پارسال براثر استفاده بیش از حد از وسایل سرمایشی حدود ۲۴ هزارمگاوات به شبکه تحمیل شد که مشترکان پر مصرف سهم بیشتری در این باره داشتندو باید سهم بیشتری از هزینه ها را نیز پرداخت کنند.
نایب رئیس سندیکای صنعت برق ایران گفت: بحث افزایش تعرفه ها از دو دیدگاه قانونی و نیازمندی به تامین هزینههای صنعت برق قابل بررسی است.
باقری خاطرنشان ساخت: افزایش تعرفه ها از جنبه قانونی، مستند به قوانین کشور به خصوص اسناد بالا دستی است که قیمت حامل های انرژی باید در یک بازه زمانی به قیمت واقعی خود نزدیک شوند و این موضوعی جدید نیست و همه ساله می بایست افزایش یابد.
این فعال صنعت برق ایران اضافه کرد: اکنون این روند افزایش قیمت ها روند قابل توجهی نیست و افزایش هایی که در این قالب رخ می دهد، آنچنان تاثیر گذار براصلاح اقتصاد صنعت برق نیست، زیرا مبالغ قابل توجهی حاصل نمی شود.
به گفته باقری، افزایش قیمت هفت درصدی برای عموم جامعه و ۱۶ درصدی که برای مشترکان پر مصرف پیش بینی شده عدد قابل توجهی نیست به گونه ای که حتی تاثیری بر معیشت یک خانواده ندارد.
نایب رئیس سندیکای صنعت برق ایران معتقد است: افزایش شانزده درصدی تعرفه برای کسانی که خارج از الگوی مصرف، مصرف می کنند هم عدد چشمگیری نیست و مانعی برای اینکه این رفتار خود را تغییر دهند، به حساب نمی آید.
وی اضافه کرد: این افزایش تعرفه ها همچنین نسبت به آن چیزی که الان در اقتصاد صنعت برق با آن روبرو هستیم، اعداد چندان قابل توجه نیستند و در واقع هزینه های این بخش سنگین است.
باقری افزود: بالاخره این افزایش قیمت کمی برای پوشش دادن هزینه های این بخش موثر است ، زیرا این صنعت به عنوان یک صنعت سرمایه بر و سرمایه پذیر دارای هزینه های بالایی است و وزارت نیرو برای آنکه بتواند این هزینه ها را برای سرمایه گذاری ها و آوردن نیروگاه های جدید به مدار و پاسخگو بودن متناسب با تقاضای موجود و درنهایت برای اینکه با خاموشی های برنامه ریزی شده همانند سال گذشته روبرو نشود باید سرمایه گذاری سنگینی کند، اما این اعداد تاثیر چندان چشمگیری در پوشش دادن هزینه ها ندارد.
نایب رئیس سندیکای صنعت برق ایران گفت: این افزایش تعرفه ها گرچه گام مثبتی است، اما نمی تواند هزینه های این صنعت را جبران کند.
منبع: ایرنا