واکنش وزارت نفت به نامه اخیر سعید جلیلی
به گزارش نبض نفت، در گزارش شنبه شب اداره کل روابط عمومی وزارت نفت آمده است: با عنایت به پاسخ جلیلی به یادداشت وزیر نفت که شامگاه پنجشنبه (۳۰ خردادماه) منتشر شد، لازم است نکاتی را به استحضار او و ملت شریف ایران برسانیم.
۱) جلیلی در بخشی از پاسخ خود، بیان کرده که پاسخ نامههای او درباره «ایجاد ۱۰ پتروپالایشگاه به ظرفیت ۴ میلیون بشکه در روز» و «مشکلات مربوط به فروش نفت» را که خطاب به رئیس جمهوری ارسال کردهاند، تاکنون از وزارت نفت دریافت نکردهاند. در این باره لازم به توضیح است که از آنجا که هیچکدام از پیشنهادها و نامههای وی خطاب به وزارت نفت نبوده، بنابراین پاسخ آنها نیز که از طریق ریاست جمهوری به این وزارتخانه ارجاع شده بود، به همان مرجع ارسال شده است.
به آگاهی او میرسانیم که وزارت نفت، پاسخ پیشنهاد نخست وی درباره ایجاد ۱۰ پتروپالایشگاه به ظرفیت ۴ میلیون بشکه در روز را در تاریخ دهم فروردینماه ۱۳۹۸ و پاسخ پیشنهاد دوم او درباره مشکلات مربوط به فروش نفت را در تاریخ ۱۹ خردادماه ۱۳۹۸ به طور مبسوط همراه با پیوستهای مشروح به عنوان رئیس جمهوری محترم ارسال کرده است و در همین جا اعلام آمادگی میکند که برای توضیح اشکالات ساختاری طرح پیشنهادی احداث ۱۰ پتروپالایشگاه به ظرفیت ۴ میلیون بشکه در روز، همکاران این وزارتخانه در هر زمان که جلیلی مناسب بدانند، با او جلسه تشکیل دهند.
۲) درباره بخشی از بیانیه وی که به تبیین نقش دولت سایه پرداختهاند، نیز ضرورت دارد تا به صراحت اعلام کنیم که وزارت نفت به سهم خود، از اصل ایده «دولت سایه»، به عنوان یک ظرفیت مشورتی برای یاری رساندن فکری به دستگاههای اجرایی، استقبال میکند و بر این اصل بنیادین، باور راسخ دارد که گفت وگو و مباحثه بین کارشناسان و نیروهای صادق و دلسوز درون نظام، اقدامی مؤثر و گرهگشا در حل و فصل مشکلات کشور به ویژه در گذار از تنگناهای شرایط امروز است.
اما در عین حال، طرح ادعاهای بیپایه و خیالی، برپایی محاکمات یکطرفه و محفلی علیه مدیران دلسوز و زحمتکش دولت منتخب و مستقر و استفاده از روشهای جنگ روانی را که نتیجهای نیز جز تضعیف سربازان خط مقدم جبهه نبرد اقتصادی ندارد، اقدامی مذموم در جهت خواست و اراده دشمن میداند.
۳) همانطور که در یادداشت منتشره وزیر نفت در تاریخ ۳۰ خردادماه ۱۳۹۸ به روشنی بیان شد، مقدار فروش نفت در دوران تحریم در هفت ماه پایانی سال ۱۳۹۲ و سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ و در شرایط تحریم همهجانبه شورای امنیت سازمان ملل متحد، بهطور میانگین بیش از مقادیر فروش نفت در ۶ ماه پایانی خدمت دولت دهم بوده است. همانطور که در یادداشت وزیر نفت نیز آمده بود، هر مقایسهای از عملکردها باید در شرایط یکسان صورت پذیرد، بنابراین مقایسه شرایط کنونی با شرایط آن زمان، قیاس معالفارق بوده و به هیچ وجه منصفانه نیست.
ضمن اینکه این وزارتخانه در این شرایط، با همه توان، اراده و انگیزه، در خط مقدم جبهه نبرد با دشمن متجاوز، اطمینان دارد که ملت بزرگ ایران با توکل به خداوند قادر متعال، دشمن را مأیوس و با اتکای به حمایتها و پشتیبانیهای مقامهای عالی نظام، در این مسیر کشور را با کمک و همه اجزای نظام سربلند خواهد کرد.
۴) جلیلی چه بخواهد و چه نخواهد، این ایهام در متن توئیت منتسب به او وجود داشت که به دنبال مقایسه مقدار فروش نفت خام و میعانات گازی در شرایط تحریم کنونی با دوره گذشته بودهاند. بنابراین عجیب است که او، نکات مورد اشاره در پاسخ وزیر نفت را که تماماً تاکید آن بر این بوده که گروه مدیریتی کنونی وزارت نفت تخصص و اراده شکستن تحریمها را دارد و کارنامه درخشانی نیز در دوره پیشین در این زمینه داشتهاند، به «آشفتگی» از پاسخ به آمریکا تلقی کردهاند!!! در حالی که به نظر میرسد زیر سوال بردن اراده و توان مدیریت کنونی وزارت نفت در مواجهه با تحریمهای آمریکا، سبب تقویت موضِع آمریکا باشد تا تضعیف آن.
۵) درباره ادعای جلیلی درباره اینکه در توئیتر حساب کاربری ندارند نیز به اطلاع میرساند که مطلب نقل شده از او، عیناً از حساب توئیتری که به نام او فعالیت میکند و تاکنون نیز انتساب این حساب به وی تکذیب نشده بود، برداشت شده است. ضمن اینکه پس از گذشت زمان قابل ملاحظه از انتشار آن، او این مطلب را تکذیب نکرده و در پاسخی هم که به وزیر نفت دادهاند، محتوای آن را دوباره تأیید کردهاند. در ادامه این توضیحات، تصویر توئیت اشاره شده عیناً آورده میشود.