بومی سازی نیمی از کاتالیستهای صنعت پتروشیمی
وی افزود: هماکنون در مسئله تأمین کاتالیستها و مواد شیمیایی راهبردی و گاه انحصاری به نقاط قابل قبولی رسیدهایم و همزمان موضوع تأمین دانش فنی (لایسنس) تولید محصولات پتروشیمی هم بهطور جدی دنبال میشود.
پژوهان با اشاره به اینکه در دوران تحریم ۱۴ قرارداد در حوزه تولید کاتالیستها، مواد شیمیایی و فرآیندها با شرکتهای داخلی امضا شده است گفت: اگرچه به دلیل شرایط تحریم صحبت از جزئیات بسیاری از قراردادها جایز نیست. اما برای نمونه میتوان به تولید
کاتالیست متانول اشاره کرد که بهطور کامل تجاری و لیسانس آن را به یکی از شرکتهای داخلی واگذار کرده ایم و آنها در حال ساخت یکی از بزرگترین پلنتهای تولید کاتالیست هستند که بالاترین ظرفیت تولید کاتالیست را در کشور و منطقه دارد.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به تولید کاتالیستهای پلیاتیلن وهمچنین اقدام برای راه اندازی واحد تولید کاتالیست LL اشاره کرد و افزود: این واحد کاتالیست سازی با دانش بومی طراحی شده و ۹۵ درصدپیشرفت داشته است که درصورت تکمیل ظرفیت قابل توجهی دارد و کل نیاز کشور را میتواند پوشش دهد.
وی افزود: این کاتالیست، یکی از پیچیدهترین کاتالیستهاست و امیدواریم با تلاشهای صورتگرفته تا پیش از پایان سال به راهاندازی صنعتی برسد.
پژوهان افزود: سعی ما بر این است که تولید کاتالیست پلیپروپیلن را نیز به عنوان یکی از کاتالیستهای وارداتی تا پایان امسال محقق و آماده تحویل کنیم تا کشور در این زمینه نیز خودکفا شود.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با تاکید براینکه تلاش میکنیم دانش همه کاتالیستهای راهبردی و پرمصرف پتروشیمی را تا پایان سال ۹۸ نهایی کنیم گفت: در عمده کاتالیستهای مهم، فرآیند تجاری سازی انجام شده یا در حال تجاری شدن هستند. عمده کاتالیستهای پرمصرف نیز داخلی شده است و با مصرف کاتالیستها در طولانیمدت در صنعت و تبدیل شدن به عنوان مرجع، امکان حضور در بازارهای خارجی نیز فراهم خواهد شد.
منبع: صدا و سیما