بورس در شرایط کنونی تکیه گاه مناسبی برای تامین مالی بخش خصوصی و رونق تولید است
وی ضرورت ورود نقدینگی در بورس را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه، ورود نقدینگی به بورس از جمله راه هایی است که می تواند کمک کننده به بخش تولید باشد، گفت: در یک سال گذشته تمرکز خاصی بر روی این سیاست وجود داشت که تاکنون این اقدام با موفقیت همراه شده است.
به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی، دولت در تلاش است تا زمینه های لازم برای واگذاری داراییهای خود و بانکها را فراهم کند که از این راه فعالان بورس با تنوع بیشتری در معاملات روبرو خواهند شد.
وی پیرامون بازارهای موازی با بورس هم توضیح داد: با توجه به اینکه صاحبان وجوه نقد، سرمایه گذاری در بازار بورس را ترجیح میدهند، بنابراین در صورت حفظ پایداری بورس، به تدریج زمینه جمع آوری بازارهای اختلالزا فراهم خواهد شد.
وزیر اقتصاد، بازار ارز به عنوان بازاری با ریسک بالا مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: رشد بورس، مانع ورود سرمایه ها به سمت این بازار و دیگر بازارهای مشابه خواهد شد.
دژپسند با بیان اینکه افزایش قابل توجه درآمدهای مالیاتی و رعایت حال بنگاههای اقتصادی از جمله مسایلی است که باید امسال مورد توجه قرار بگیرند، افزود: بنگاههای اقتصادی در شرایطی قرار دارند که چنانچه خیلی به آنها فشار وارد شود، ممکن است با مشکل روبرو شوند.
وی با اشاره به تنگناهای موجود در اقتصاد کشور یادآور شد، امسال باید مراقبت کرد تا اهرم قرار دادن مالیات، مزاحمتی برای درآمدهای دولتی و همچنین فعالیت های بخش خصوصی ایجاد نکند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن تاکید بر اینکه درآمدهای مالیاتی در پنج ماه نخست امسال بالغ بر سی و پنج درصد رشد داشته است، گفت: اکنون تلاش می شود تا حقوق قانونی دولت از افرادی که به دنبال فرار از پرداخت مالیات هستند، اخذ شود و در این زمینه عملکرد قابل قبولی داشته ایم.
دژپسند در پاسخ به سوالی مبنی بر علت توقف رمزهای یکبار مصرف بانکها گفت: اجرای این اقدام متوقف نشده و بانک مرکزی اخیرا توصیه هایی به بانک ها برای اجرای این اقدام داشته است، گرچه، در اوایل کار باید اقدامات ترغیبی برای مردم صورت گیرد.
دژپسند درارتباط با اتصال پزشکان به سامانه جامع مالیاتی نیز گفت: پزشکان اقشار فرهیخته جامعه محسوب می شوند و نسبت به ضرورت تامین مالی دولت برای اداره جامعه آگاهی دارند و در هر صورت قانون برای همه اقشار لازم الاجراست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی پیرامون موضوع مالیات گریزی هم توضیح داد: اکنون از میزان مالیات گریزی کاسته شده و اعداد برآوردی مختلفی در این رابطه تا ۳۰ الی ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده است.