عراق یک قرارداد برای اتصال به شبکه برق خلیج فارس امضا کرد
وزارت برق عراق اعلام کرد این خط انتقال 300 کیلومتری از کویت به بندر جنوبی فاو عراق کشیده میشود و تأمین مالی آن بر عهده شورای همکاری های خلیج فارس است.
این دومین قراردادی است که وزارت برق عراق برای تقویت عرضه برق این کشور امضا کرده است. تولید برق عراق زیر 9 گیگاوات در روز است، در حالی که تخمین زده می شود تقاضای برق این کشور 24 گیگابایت باشد.
لوای الخطیب، وزیر برق عراق در حاشیه کنفرانس انرژی در بغداد، این قرارداد را با شورای همکاری خلیج فارس امضا کرد.
الخطیب گفت:« این اولین قرارداد در نوع خود با شورای همکاری خلیج فارس است».
عراق همچنین با همسایگانش عربستان، اردن و ترکیه برای وارد کردن برق به طور جداگانه مذاکره می کند.
خط انتقال برق از شورای همکاری خلیج فارس بعد ها گسترش می یابد تا 2 گیگا وات برق را به شبکه اضافه کند.
طبق گفته شورای همکاری خلیج فارس ساخت این خط انتقال 220 میلیون دلار هزینه دارد و به یک قرارداد جداگانه برای واردات واقعی نیاز است. رئیس این شورا گفت:« این اولین قدم است که راه را برای مذاکرات بیشتر و پروژه هایی با ظرفیت بالاتر هموار می سازد تا نه تنها به بغداد و شمال عراق بلکه به سایر کشورها هم برق صادر شود».
احمد ابراهیم گفت این پروژه تنها جنبه فنی و اقتصادی ندارد و جوانب سیاسی را هم در بر می گیرد.
بغداد قصد دارد روابط دیپلماتیک با همسایگان عرب خود را تقویت کند که شامل عربستان و کویت میشود ولی در همین حین تمایل دارد روابط خوب خود را با همسایه قدرتمندش، ایران هم حفظ کند.
این قرارداد یک روز پس از آن امضا شد که عراق یک قرارداد 1.3 میلیارد دلاری دیگر با مجتمع صنعتی زیمنس آلمان امضا کرده بود. این شرکت قرار است با تعمیر نیروگاههای برق شهر بیجی عراق که بر اثر جنگ آسیب دیده اند ،1.7 گیگابایت برق به شبکه برق این کشور اضافه کند.
عراق تا حدی کمبود برق خود را با وارد کردن برق و گاز طبیعی از ایران جبران می کند.
واشنگتن یک سری معافیت به عراق داده بود تا علیرغم تحریمهای آمریکا علیه تهران، همچنان از ایران برق وارد کند. آخرین معافیت عراق در اواسط اکتبر پایان می یابد.