/
۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹

احتمال انتقال آلودگی خلیج‌فارس به چرخه غذایی ایرانی‌ها

همواره تاسیسات نفتی به مناطق پیرامونی خود آلودگی را هدیه کرده‌اند، در روزهای اخیر نیز خلیج‌فارس با یکی از بدترین بحران‌های زیست‌محیطی دست به گریبان بوده است، آلودگی‌های سطحی و عمقی زیادی که با باقی ماندن در دریا جزیی از این اکوسیستم شده و به نوعی با محیط عجین شده‌اند...
کد خبر : ۲۲۱۸۳

نبض نفت -خلیج فارس امروز سرشار از آلودگی و فجایع نفتی است که بخشی از آن به علت فرسوده بودن خطوط نفتی ایجاد شده است. ماه گذشته (شهریور ۹۸) وقوع آلودگی نفتی و ریزش نفت به دریا در حوالی جزیره خارگ در اثر نشتی خطوط لوله نفتی اتفاق افتاد و آلودگی ناشی از این لکه ها با پیشروی به سمت سواحل گناوه، ریگ تا قلعه سفید، سطح گسترده ای از سواحل خلیج فارس را در بر گرفت. گسترش این آلودگی‌ها سبب شد محیط زیست، بنادر و دریانوردی و شرکت نفت اقداماتی را در جهت مهار آن و پاکسازی منطقه انجام دهند. طبق اعلام این نیروها بخش عمده از آلودگی ها از اکوسیستم منطقه حذف شده و اکنون شرایط به حالت قبل برگشته که البته خلیج فارس پیش از این نیز عاری از آلودگی نبوده است.

تاربال‌های نفتی در گناوه

رئیس اداره محیط زیست دریایی استان بوشهر با اشاره به اقدامات انجام شده تاکنون عنوان کرد: هفته گذشته از سواحل و دریای گناوه بازدید صورت گرفت و دیروز نیز به خارگ رفتیم. در گناوه اداره فلات قاره بهرگان با همکاری اداره فلات قاره خارگ بخش زیادی از آلودگی‌هایی که به سواحل گناوه رسیده بود –خصوصا ساحل شهر- را پاکسازی کرده‌اند.

محمدامین طلاب با بیان اینکه لکه های نفتی به گناوه نرسیده بود، بلکه تاربال‌های نفتی یا تکه های قیر بوده که جمع آوری شده است و به دلیل ماسه ای بودن ساحل پاکسازی آن خیلی سخت نبود، گفت: در بازدید روز گذشته از خارگ نیز مشاهده شد که در سنگ‌ها و سواحل صخره ای پاکسازی انجام شده و تقریبا به نحو مطلوبی بوده که البته جای کار بیشتری دارد.

وی در پاسخ به اینکه هنوز سواحل آلوده هستند و سنگ‌ها و لکه‌های نفتی در اطراف آن مشاهده می شود، اظهار کرد: در لابه‌لای سنگ‌ها که قابل دسترسی نبوده آلودگی وجود دارد اما بیش از ۹۰ درصد پاکسازی انجام شده است. لکه‌های نفتی در برخی نقاط غیرقابل دسترسی باقی مانده و انتظار داریم در خصوص پاکسازی این آلودگی‌ها نیز اقدامات لازم انجام شود.

ممکن است اثرات آلودگی‌ها تا سال ها در رسوبات باقی بماند

رئیس محیط زیست دریایی بوشهر با اشاره به تعیین مخاطرات و درصد خسارت ها توسط کارشناسان بیان کرد: این کار نیز به موازات عملیات پاکسازی در حال انجام است که البته مقداری زمان بر خواهد بود.  

طلاب با شرح تاثیرات بلندمدت و کوتاه مدت آلودگی‌های نفتی خاطرنشان کرد: از تاثیرات کوتاه مدت آلودگی شاید فرار و تلف شدن آبزیان باشد و اثرات بلندمدت اینکه اثرات آلودگی‌ها تا سال ها در رسوبات باقی بماند که نتایج آن در تحقیقات بعدی مشخص می شود.

این مسئول عنوان کرد: در ورود آلودگی به دریا احتمال دارد بخشی از ترکیبات نفتی وارد چرخه غذای آبزیان شود و آبزیان دیگر هم از آن تغذیه کرده و در نهایت به بدن انسان منتقل شود یعنی در واقع وارد چرخه غذای آبزیان شود.

منبع: ایسنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر