/
۰۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۰

انتقال آب به سمنان مثل زدن به آب و آتش است

به گفته برخی کارشناسان هنوز نیاز آبی سمنان به خاطر آن هزینه‌های گزاف متقبل شویم، به طور مستند و متقن ارائه نشده است.
کد خبر : ۲۲۴۲۰

نبض نفت- عیسی کلانتری روز گذشته پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفته است: انتقال آب از خزر به سمنان به هیچ کسی هم ربطی ندارد! طبق قانون مصوب توزیع عادلانه آب در اسفند ماه ۶۱، وزارت نیرو باید تامین کننده آب شرب، بهداشت و صنعت باشد و صرفا این وزارتخانه راهکار تامین آن را می‌داند و بنده صرفا باید این مقوله را از حیث زیست محیطی بررسی کنم.

این درحالی است که به گفته برخی کارشناسان هنوز نیاز آبی سمنان به خاطر آن هزینه‌های گزاف متقبل شویم، به طور مستند و متقن ارائه نشده است.

انوش نوری اسفندیاری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره انتقال آب خزر به سمنان اظهار داشت: موضوعی که کمتر صحبت شده نیازهایی است که به خاطر آن چنین هزینه مالی، اقتصادی و محیط زیستی را باید متقبل شویم و  این موضوع جای تردید دارد.

وی افزود: تاکنون گزارش، روایت و مستند قابل قبولی از نیازهای آینده آبی منطقه سمنان دیده نشده و تا زمانی که روشن نشود معلوم نیست به خاطر چه هدفی باید چنین هزینه‌ای بپردازیم.

این پژوهشگر آب تصریح کرد: به طور عادی معلوم نیست نیازی آبی سمنان چه میزان است و به طور قاطع نمی‌توان در مورد آن صحبت کرد اما تمام شواهد نشان می‌دهد که نیاز قابل توجهی که به خاطر آن چنین هزنیه‌ای متقبل شویم در منطقه وجود ندارد و اگر هم عکس این موضوع است باید مستندات آن ارائه شود.

وی خاطرنشان کرد: انتقال آب از خزر برای سمنان مثل زدن به آب و آتش است. هزینه بسیار گزاف، مصرف بالای برق و تخریب محیط زیستی بسیار بالایی دارد، اگرچه اکنون صدای محیط زیست بلند است اما هزینه‌های مالی هم کمرشکن است.

نوری اسفندیاری تاکید کرد: تردیدی نیست که خزر شورتر می‌شود، تبعات بزرگ زیست محیطی کوچک‌ترین اثر آن است و اگر این رویه باب شود، باید شاهد بروز یک دریاچه ارومیه جدید باشیم.

منبع: ایلنا
مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر