گزیدههای نفتی هفته پیش
نبض نفت- جهش پتروشیمی: رئیسجمهوری این هفته و به مناسبت گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی ایران پس از بازدید از دستاوردهای این صنعت در سالن اجلاس سران در جمع فعالان پتروشیمی، کلمه «جهش» را لایق حرکت شتابان این صنعت دانست و به فعالان این صنعت نوید داد که تمام تلاشش را برای حل مشکلات آنها انجام خواهد داد. وزیر نفت هم که رئیسجمهوری را همراهی میکرد از رسیدن ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تن تا سال ۱۴۰۰ گفت و تاکید کرد که حرکت صنعت پتروشیمی در مسیر تحقق سیاست نظام است. معاون وزیر نفت هم این آمار را ارائه داد «هماکنون ۵۶ مجتمع پتروشیمی فعال در کشور سالانه ۳۳ میلیون تن معادل روزانه ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام خوراک دریافت میکنند». رئیسکل بانک مرکزی هم از صنایع پتروشیمی به عنوان پیشتازان تامین ارز کشور نام برد و اعلام کرد ۲۰ درصد نیازهای ارزی کشور و بیش از ۵۰ درصد سامانه نیما از سوی صنعت پتروشیمی تامین میشود. در حاشیه این مراسم از مدیران نمونه صنعت پتروشیمی کشور قدردانی شد.
برنامهریزی برای بهرهبرداری از فاز دوم پتروشیمی تختجمشید ماهشهر با هدف تولید سالانه ۸۵ هزار تن محصول خاص پلیمری و واکنش مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به بدهی این صنعت که به دوران خصوصیسازی پتروشیمی برمی گردد، از دیگر اخبار این صنعت بوده است.
تلخ و شیرین هفته: دستور وزیر نفت درباره فوقالعاده تخصصی کارکنان شاغل در دریا از دیگر رویدادهای مهم صنعت نفت در هفته جاری بود که واکنشهای مثبتی را به همراه داشته است. مدیران عامل سه شرکت نفت فلات قاره ایران، نفت و گاز پارس و ملی حفاری ایران که مورد خطاب این ابلاغیه بودند در اظهاراتی مشترک این ابلاغیه را سبب افزایش بازدهی کارکنان شاغل در دریا عنوان کردند.
حال که بحث منابع انسانی مطرح است این را هم باید گفت وزارت نفت در اطلاعیه ای اعلام کرده است کارکنان قرارداد مدت موقت میتوانند مسائل و مشکلات خود را ذیل این خبر «اطلاعیه وزارت نفت برای دریافت دیدگاههای کارکنان قرارداد مدت موقت» به اطلاع معاونت منابع انسانی برسانند.
از دیگر اخبار این هفته صنعت نفت را هم باید دو پیام وزیر نفت دانست که یکی شیرین و دیگری تلخ بود. زنگنه ۱۰ دیماه در پیامی سال ۲۰۲۰ را به مسیحیان جهان و مسیحیان شاغل در صنعت نفت تبریک و ۱۳ دیماه در پیامی شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی را تسلیت گفت.
توسعه ۲۸ مخزن مناطق نفتخیز جنوب هم از موضوعاتی بود که این هفته تنی چند از مدیران نفتی درباره آن اظهار نظر و تاکید کردند با توان پیمانکاران داخلی این مخازن توسعه پیدا خواهد کرد.
«بارگیری آخرین سکوی دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی»، «تکمیل لولهگذاری دریایی طرحهای گازی پارس جنوبی» و «طرح تولید یک میلیون بشکه نفت در دستور کار شرکتهای اکتشاف وتولید ایرانی» از دیگر اخبار صنعت نفت در هفته جاری بوده است.
مصرف بی رویه: «مصرف روزانه گاز بخش خانگی کشور به ۵۳۰ میلیون مترمکعب رسید» این خبری بود که مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد و یادآور شد مصرف روزانه گاز بخش خانگی کشور، اوایل دیماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، شاهد افزایش ۱۶۰ میلیون مترمکعبی بوده است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی و مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی این استان در پی زلزله آخر هفته در خراسان رضوی از تامین پایدار گاز و سوخت در این استان خبر دادند.
از دیگر اخبار بخش پالایش و پخش و گاز این هفته میتوان به تامین و توزیع نفتکوره کمسولفور موردنیاز کشتیرانی به صورت کامل و افزایش سهمیه سوخت خودروهای سواری دارای پلاک معلولان و جانبازان و بهرهبرداری ۱۸ واحد توربوکمپرسور ایستگاه تقویت فشار گاز در هشت ماه سال ۹۸ اشاره کرد.
شهادت سردار سلیمانی و قیمت نفت: مهمترین خبر این هفته بینالملل نفت را باید افزایش ۳ درصدی قیمت جهانی نفتخام در پی شهادت سردار قاسم سلیمانی در عراق دانست که سبب شد قیمت نفت به سطح ۷۰ دلار برای هر بشکه نزدیک شود. بلومبرگ در این باره نوشت که در پی فرمان دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا برای ترور یکی از فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران از طریق حمله هوایی نیروهای آمریکایی در عراق و به دنبال تشدید نگرانیها درباره تنش در مهمترین مناطق نفتی جهان، قیمت نفت برنت در بازارهای جهانی به ۷۰ دلار برای هر بشکه نزدیک شد.
وزیر انرژی روسیه هم این هفته هشدار داد که کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش نمیتواند برای همیشه دوام داشته باشد و چند روز پس از آن دولت آمریکا اعلام کرد تولید نفت این کشور در ماه اکتبر سال گذشته میلادی به رقم بیسابقه ۱۲ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه در روز رسید. روسیه همچنین این هفته با حادثه تلخ آتشسوزی در یک میدان نفت و گاز خود مواجه شده است.
پیشنهاد هفته: آمارهای رئیسجمهوری درباره تولید محصولات پتروشیمی و درآمدهای حاصل از آن را با تیتر «صنعت پتروشیمی در خط مقدم درآمدهای صادرات غیرنفتی است» اگر نخواندهاید، بخوانید. این صنعت کمک زیادی به اقتصاد و تامین ارز کشور در شرایط سخت تحریم میکند.