گلایه کشاورزان از وزیر نفت
بنابر این گزارش بر اساس پیگیری های به عمل آمده شرکت ملی گاز ایران نیز دلیل کاهش اختصاص گاز به شرکت های پتروشیمی را افزایش مصرف گاز خانگی به دلیل افزایش سرمای هوا اعلام کرده اند اما نکته ای که در این میان مغفول مانده بخش کشاورزی است که کود مورد نیاز این بخش برای افزایش راندمان تولید و حتی حفظ این محصولات در برابر سرما مورد توجه قرار نگرفته است.
از طرفی در حالی که نیاز گاز خانگی در اولویت قرار گرفته که صادرات این محصول نیز متوقف نشده است و بخش کشاورزی در اولویت آخر قرار گرفته شده است.
وزارت جهاد کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با توجه به زمان اوج نیاز و مصرف بخش کشاورزی به کود شیمیایی در تلاش برای تامین این کود هستند؛ سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در مراسمی اعلام کرد که شرکت های پتروشیمی برای دادن کود به بخش کشاورزی "شاخ" نشان می دهند و از مجلس شورای اسلامی نیز پیگیر شده, نیاز بخش کشاورزی به این محصول به سختی تامین می شود.
بنابر این گزارش عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری با انتقاد از پتروشیمیهای کشور برای عدم تامین کود مورد نیاز جامعه کشاورزی گفت: برای تامین کود و جلوگیری از قطع آن باید به پتروشیمیها التماس کنیم و چنان شاخی به ما نشان میدهند که گوشت تنمان آب میشود.
در دو هفته اخیر مقدار خوراک گازی که شرکت ملی گاز ایران در اختیار شرکت های پتروشیمی تولید کننده کود اوره قرار می دهد بشدت کاهش یافته که این امر منجر به قطع و یا کاهش شدید تولید و تحویل این محصول به بخش کشاورزی شده است.
در روزهای اخیر برودت هوا میزان مصرف گاز خانگی را افزایش داده و با توجه به اینکه از نظر وزارت نفت اولویت اختصاص گاز برای مصرف گاز خانگی است، گاز کمتری در اختیار شرکتهای پتروشیمی قرار می گیرد.
قابل ذکر است که هم اکنون در مقطع اوج مصرف و تقاضا برای کود اوره در اقصی نقاط کشور می باشیم و ادامه روند کنونی کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را به مخاطره خواهد انداخت.
در حال حاضر، امیدواریم که وزارت نفت در این زمینه مساعدت نموده و سهمیه گاز شرکتهای پتروشیمی تولید کننده کود اوره را افزایش دهد تا چرخه تأمین، تدارک و توزیع کود اوره بین کشاورزان به وضعیت متعادل برگردد.
تحویل کود به وضعیت عادی بر میگردد
حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در این ارتباط گفت: در روزهای اخیر مقدار خوراک گازی که شرکت ملی گاز ایران در اختیار شرکت های پتروشیمی تولید کننده کود اوره قرار می دهد کاهش یافته که این امر منجر به کاهش تولید و تحویل این محصول به بخش کشاورزی شده است.
وی افزود: برودت هوا میزان مصرف گاز خانگی را افزایش داده و با توجه به اینکه اولویت اختصاص گاز برای مصرف گاز خانگی است گاز کمتری در اختیار پتروشیمی ها قرار میگیرد.
وی با تاکید کرد: بر اساس مذاکرات انجام شده با مسئولان ذیربط، اعلام شده که موج برودت هوا تا چند روز آینده کاهش خواهد یافت و بعد از این مدت میزان تحویل کود اوره دوباره به حالت عادی بر خواهد گشت.
منبع: تسنیم