کاهش ۱ میلیون بشکهای تولید روزانه غولهای نفتی جهان به دلیل کرونا
کاهش شدید ارزش سرمایه های این شرکت ها و پایین آمدن تولید آنها نشان دهنده عمق مشکلات آنها در سه ماهه دوم سال جاری میلادی است. تقاضا برای سوخت در یک مقطع زمانی در این سه ماهه 30 درصد در سراسر جهان کاهش یافت و هنوز هم بسیار پایین تر از سطح قبل از بحران کروناست.
مدیران اجرایی بسیاری از شرکتهای نفتی اعلام کردند ارزش سرمایه های خود را پایین آورده اند چون انتظار دارند در شرایطی که مردم کمتر سفر می کنند و سوخت کمتری مصرف می کنند، تقاضا برای نفت تا مدت ها در سطح پایین باقی بماند.
از میان پنج شرکت بزرگی که از آنها یاد کردیم، تنها اکسون موبیل کاهش چندانی در ارزش سرمایه های خود نداده است. ولی طرح های این شرکت باعث کاهش 20 درصد معادل 4.4 میلیارد بشکه از ذخایر نفت و گاز آن میشود.
بریتیش پترولیوم 17 میلیارد دلار خسارت دیده است. این شرکت قصد دارد هزینه های خود را در سال های آینده بیشتر بر انرژی های تجدیدپذیر متمرکز کند تا نفت و گاز طبیعی.
تقاضای پایین یعنی تولیدکنندگان نفت باید طرح های تجاری خود را مورد بررسی قرار دهند و هدف آن ها تولید آن مقدار از نفت باشد که برایشان پول نقد می آورد نه هزینه های اضافی.
بریتیش پترولیوم که مقر آن در لندن قرار دارد قبلا اعلام کرده بود قصد دارد تولید خود را یک میلیون بشکه در روز تا پایان 2030 نسبت به 3.6 میلیون بشکه در روزی که اکنون تولید می کند، پایین بیاورد.
از این 5 شرکت، اکسون بزرگترین تولید کننده با تولید 3.64 میلیون بشکه در روز است. تولید این شرکت در نیمه اول سال جاری میلادی 408 هزار بشکه در روز پایین آمد. این پنج شرکت که شامل شرکت های چورون، رویال داچ شل و توتال هم میشوند، هزینههای سرمایه خود را هم 25 میلیارد دلار در این مدت کاهش داده اند.
پس از سقوط بازار نفت در ماه آوریل، تولید نفت خام در سراسر دنیا کاهش قابل توجهی داشت. سازمان کشورهای صادر کننده نفت و متحدانش از جمله روسیه توافق کردند حدود 10 میلیون بشکه در روز تولید خود را پایین بیاورند تا عرضه و تقاضا در بازار متعادل شود.