جهش تولید به روایت بانک ملی ایران
در پنج ماه ابتدای امسال، 127 هزار و 759 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش برای حمایت از تولید و اشتغال در 36 هزار و 759 فقره توسط این بانک پرداخت شده است.
تسهیلات حمایتی بانک ملی ایران برای رونق تولید و اشتغال تنها به تسهیلات سرمایه در گردش خلاصه نمی شود و سبد تسهیلات این بانک برای بهره مندی تمامی بخش ها تنوع قابل توجهی دارد که در این زمینه می توان به تسهیلاتی نظیر خود اشتغالی و مشاغل خانگی، مشارکت مدنی، خرید دین، مرابحه، مضاربه، فروش اقساطی خرید کالاهای مصرفی با دوام و سایر تسهیلات نظیر تسهیلات خرد و تسهیلات اعلایی در اجرای طرحها، پروژهها و… اشاره کرد.
این بانک در مدت مذکور به منظور حمایت از گردش چرخ بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط به عنوان موتور محرکه صنعت کشور نیز بیش از 36 هزار میلیارد ریال تسهیلات به این بخش ها اعطا کرده است.
در همین راستا تعداد 21 فقره تسهیلات ریالی از محل منابع داخلی بانک به ارزش شش هزار و 72 میلیارد ریال در حوزه های احداث مجموعه ورزشی، احداث نیروگاه برق، تولید لوله های پلی اتیلن، تولید فولاد، کارخانه تولید انواع آرد، هتل و مجتمع اقامتی و توریستی و... مصوب شده است.
همچنین تعداد 129 فقره تسهیلات به مبلغ بیش از سه هزار و 407 میلیارد ریال طی مدت مذکور در برنامه اشتغال فراگیر سال 98 پرداخت کرده است.
بانک ملی ایران در جهت کمک به بنگاه های اقتصادی و رونق محیط کسب و کار کشور، بخشی از تسهیلات پرداختی خود در سال 99 را نیز در قالب عقود مشارکتی مضاربه و مشارکت مدنی تخصیص داده است.
بر این اساس از ابتدای امسال تا پایان مردادماه، 46 هزار و 407 فقره تسهیلات مضاربه به ارزش 41 هزار و 146 میلیارد ریال و 19 هزار و 473 فقره تسهیلات مشارکت مدنی به ارزش 160 هزار و 440 میلیارد ریال پرداخت شده است.
در قالب تسهیلات مشارکت مدنی اشخاص برای ایجاد، توسعه، تکمیل و نوسازی واحدهای توليدي اعم از صنعتي، معدني، کشاورزي، مسکن و همچنین توسعه امور وارداتی و صادراتی خود طرف معامله بانك قرار می گيرند.
همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی با تسهیلات مضاربه می توانند سرمایه مورد نیاز خود را جهت انجام فعالیت های تجاری و بازرگانی به منظور خرید و فروش کالا در داخل کشور (بازرگانی داخلی) و خرید و صدور کالا به خارج از کشور (صادرات) تامین کنند.
در هفته دولت هم 42 طرح تولیدی و صنعتی با مشارکت بانک ملی ایران در استان های کشور به بهره برداری رسیدند که این طرح ها برای یک هزار و 630 نفر اشتغال زایی می کنند.
این تسهیلات در زمینه های گردشگری، ساخت مجتمع ورزشی و تفریحی، ایجاد مجتمع بین راهی، احداث جایگاه سوخت رسانی، ایجاد مرکز درمان پزشکی و ناباروری، طرح توسعه تولید ماسک، مرغداری، تولید انواع کفش، سنگبری، تولید قند، تولید قارچ، برنجکوبی، تولید مایع شوینده و... پرداخت شده که علاوه بر رونق تولید و صنعت کشور، در زمینه رونق اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استان ها نیز نقش موثری داشته اند.