برنامهریزی نفتخیز جنوب برای ایجاد تحول در حوزه منابع انسانی
وی افزود: در گذشته اطلاعات مربوط به حوزه منابع انسانی سازمان بهصورت پراکنده بود که با انجام پروژه داشبورد مدیریت، همه اطلاعات مورد نیاز مدیران از بانکهای اطلاعاتی مختلف سازمان استخراج و بهصورت یکپارچه به همراه نمودار و عناصر گرافیکی، در محیطی پویا و ساده و روزآمد نمایش داده میشود و میتواند ابزار قدرتمندی برای نظارت بر عملکرد سازمان باشد.
مدیر منابع انسانی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به پروژه داشبورد فضای اداری نیز پرداخت و اظهار کرد: با وجود محدودیتها در فضای اداری، در برخی شرکتها و مدیریتها فضای اداری بلااستفاده زیادی وجود دارد و در برخی دیگر از آنها با کمبود فضای اداری روبهرو هستیم. به همین منظور با استفاده از این پروژه، قابلیت محاسبه سرانه فضای اداری برای همه مدیریتها و شرکتها امکانپذیر شده و از طرفی همه فضاها از طریق دادههای جدولی و نمودارهای گرافیکی شناسایی میشود و سرانجام تخصیص و بازتخصیص فضای اداری از طریق این داشبورد قابل اجرا و پایش خواهد بود.
بارانی با اشاره به اینکه طراحی و ساخت این داشبورد از سوی همکاران منابع انسانی و با همکاری فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام شده، ادامه داد: نسخه نخست این پروژه عملیاتی شده و در فاز نخست آن، بهینه کردن فضای اداری ساختمانهای بلوک یک و دو و ساختمانهای چهارطبقه و دوطبقه انجام میشود و در فازهای بعدی هم دیگر ساختمانها و فضاهای اداری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تحت پایش و مدیریت خواهد شد.
وی پیادهسازی پروژه BPMS را از دیگر برنامههای این مدیریت برشمرد و گفت: این پروژه نیز بهمنظور بررسی فرآیندها، آموزش نیروی انسانی، کاهش هزینههای شرکت، کارآمدسازی امور روزانه، جلوگیری از اتلاف وقت و تغییر و بهینهسازی فرآیندهای سازمان انجام خواهد شد.
مدیر منابع انسانی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب طرح مدل ۳۴۰۰۰ منابع انسانی را در حال تصویب و اجرایی شدن دانست و افزود: این الگو نیز بهمنظور ارزیابی و ارتقای سیستم منابع انسانی در نظر گرفته شده و از طریق آن همه فرآیندهای منابع انسانی بهصورت جامع، نظاممند و یکپارچه بررسی میشوند تا سرانجام سازمان در بحث جذب، توسعه، نگهداری و انگیزش کارکنان بتواند موفقتر عمل کند.
بارانی به بحث جانشینپروری نیز پرداخت و بیان کرد: اهمیت جانشینپروری در شرایط کنونی بیش از گذشته احساس میشود. این مقوله بهعنوان یکی از راهبردهای کلان مدیریت منابع انسانی در اولویت مناطق نفتخیز جنوب است و خوشبختانه بهعنوان یک پروژه تدوین شده، جدول زمانبندی آن تهیه و در برخی مدیریتها و شرکتها، این کار با بررسی سمتها و شرایط احراز آن آغاز شده است. بر این اساس برای هر سمت چند نفر از بین افراد مستعد بر مبنای شایستگی تعیین شدهاند که با اجرای فرآیند یادگیری و آموزش و بهبود مستمر این افراد، شرایط جانشینی آنها فراهم خواهد شد.
وی افزود: با توجه به اهمیت حوزه منابع انسانی، تصمیم گرفته شد مدیر منابع انسانی نیز در نشستهای پیشبینی بهرهدهی چاهها حضور یابد و نشستهای صمیمانهای با کارکنان شرکتهای بهرهبردار بهمنظور بیان بلاواسطه مشکلات آنان به مدیران برگزار شود. خوشبختانه پس از احصا و دستهبندی این مشکلات بهصورت مدون، برخی از آنها به شرکتهای بهرهبردار، بخشی به ستاد و تعدادی دیگر نیز برای حل مسائل و دغدغههای کارکنان به شرکت ملی نفت ایران ارجاع داده شد.
مدیر منابع انسانی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به حوزه آموزش و سلامت کارکنان پرداخت و گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و تعطیلی اماکن رفاهی و تفریحی و آموزشی شرکت، تصمیم گرفتیم با فراهم کردن زیرساختهای ارتباطی در دو مرکز آموزش و فنون و آموزش ستاد، دورههای مجازی مورد نیاز کارکنان بهصورت آنلاین و آفلاین برگزار شود، همچنین در حوزه سلامت کارکنان نیز بدون تعریف پروژه، فضای ۴ هکتاری انتهای مجموعه فرهنگی ورزشی شهرک نفت با تلاش مدیریت و کارکنان امور ورزش و استفاده از مصالح موجود به یک پارک ورزش و نشاط برای بهرهبرداری کارکنان و خانوادههای آنان تبدیل شده است.