خط لوله گازی روسیه تهدیدی برای امنیت انرژی اروپا
وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی اعلام کرد کشورش خط لوله گازی "نورد استریم ۲" میان روسیه و آلمان را تهدیدی برای امنیت انرژی اروپا میداند.
پایگاه خبری نبض نفت - کشورهای لهستان، اوکراین و حوزه بالتیک از این واهمه دارند که خط لوله "نورد استریم ۲" وابستگی اروپا به گاز روسیه را افزایش دهد و میلیاردها دلار درآمد بیشتر برای کرملین به ارمغان آورد تا حضور نظامی در مرزهای اتحادیه اروپا را تامین مالی کند.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با همتای لهستانی خود در ورشو گفت: آمریکا مانند لهستان با خط لوله "نورد استریم ۲" مخالف است. ما این خط لوله را تضعیف کننده امنیت و ثبات انرژی اروپا می دانیم.
وی خاطرنشان کرد: مخالفت ما به دلیل منافع استراتژیک دو جانبه است.
آمریکا در حال حاضر شرکتهای روسیه را به دلیل نقش مسکو در بحران اوکراین و شرکتهای خارجی که به اکتشاف انرژی روسیه کمک کرده یا در آن سرمایه گذاری کرده اند را تحریم کرده است.
لهستان که از سال ۲۰۰۴ به عضویت اتحادیه اروپا درآمده، روسیه را بزرگترین تهدید بالقوه می داند به خصوص از زمانی که مسکو در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه را از اوکراین به خاک خود ضمیمه کرد.
کشورهای شمال اروپا پیش از این نسبت به احداث این خط لوله نزدیک سواحلشان ابراز نگرانی کرده اند اما در مقابل، آلمان و اتریش مزایای تجاری داشتن گاز ارزان بیشتر را مورد توجه قرار داده و اعلام کرده اند یک خط لوله بیشتر آسیب چندانی نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان در این باره گفت: هر گونه زیرساخت گازی بیشتر به افزایش امنیت انرژی در اروپا کمک خواهد کرد و موضع برلین این است که "نورد استریم ۲" یک سرمایه گذاری تجاری است که باید در چارچوب قوانین باشد.
گروههای انرژی یونیپر و وینترشال آلمان، OMV اتریش، گروه انگلیسی-هلندی "شل" و "انژی" فرانسه در این خط لوله به طول ۱۲۲۵ کیلومتر که گاز روسیه را از طریق دریای بالتیک منتقل می کند، سرمایه گذاری کرده اند.
لهستان برای تامین حدود دو سوم از مصرف انرژی خود، همچنان از روسیه گاز وارد می کند. اما این کشور در یک پایانه گاز طبیعی مایع در ساحل بالتیک سرمایه گذاری کرده تا منبع تامین خود را متنوع کند و قصد دارد یک اتصال گازی به نروژ احداث کند.
بر اساس گزارش رویترز، شریک تجاری اصلی لهستان، آلمان است اما متحد امنیتی اصلی این کشور اروپای شرقی، واشنگتن است. لهستان در نوامبر سال میلادی گذشته قرارداد بلندمدتی را برای واردات گاز طبیعی مایع از آمریکا امضا کرد.
منبع: ایسنا
مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر