به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، این آیین روز پنجشنبه (۱۲ آبانماه) در جریان سفر دو روزه مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و هیئت همراه و با حضور مسئولان استانی و جمعی از نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی در دو شهر سراوان و خاش برگزار شد.
عملیات اجرایی خط لوله گاز پالیزان - پسکوه - سوران - زابل به طول ۱۵۳ کیلومتر که یک ایستگاه کنترل فشار گاز در ابتدای خط که فشار ۱۳۰۵ را به ۱۰۵۰sp تبدیل میکند و از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اجرایی خواهد شد، در شهر سراوان آغاز شد.
عملیات اجرایی گازرسانی به شهرهای میرجاوه، ریگملک، دهرئیس، نوکآباد و لادیز با اجرای ۳۰۰ کیلومتر عملیات لولهگذاری خط تغذیه و توزیع با اعتبار ۱۸۰۰ میلیارد ریال آغاز شد و طرحهای گازرسانی به شهرهای خاش، اسماعیلآباد و ۱۲۰ روستا با اجرای ۸۹۰ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع گاز با اعتبار ۳ هزار میلیارد تومان هم عصر امروز در شهر خاش افتتاح شد که مسئولیت آنها بهعهده شرکت گاز استان فارس بهعنوان استان معین بود.
افتتاح خط لوله گاز ایرانشهر - پالیزان به طول ۲۵۶ کیلومتر با پوشش گاز شهرستان خاش و کارخانه سیمان این شهر، همچنین گاز شهری مرزی میرجاوه و شهرهای میان مسیری سنگان و سیاهجنگل که توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اجرایی شده است، دیگر پروژه گشایشیافته در جریان این سفر بود.
چگنی: گاز بهزودی به چابهار و کنارک میرسد
معاون وزیر نفت در امور گاز از گشایش طرحها و پروژههای مهم گازرسانی در کشور در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت که گاز به زودی به چابهار و کنارک می رسد.
مجید چگنی، معاون وزیر نفت در امور گاز در آیین گشایش و کلنگزنی طرحهای بزرگ گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان که با حضور مدیران ارشد شرکت ملی گاز ایران، مسئولان استانی و نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: با توجه به عقبماندگی این استان در حوزههای مختلف زیرساختی و خدماتی از جمله در حوزه گاز، با تلاش شبانهروزی دولت سیزدهم در جبران این مهم، ما نیز در حوزه مسئولیت خود یعنی گازرسانی به این دیار، این مهم را با تمهیدهای انجامشده با قوت و قدرت انجام خواهیم داد که البته برای آن اقدامهای خوبی نیز انجام شده است.
وی با اشاره به سخنان رئیسجمهوری و تأکید بر نگاه ویژه به استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: طرحهای مختلفی در این استان در حال اجراست که چند ماه آینده، شاهد افتتاح آنها خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: بر این اساس اکنون پنج شرکت گاز استانی بهعنوان استانهای معین مشغول توسعه گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان هستند تا گرما و امید را هرچه سریعتر برای مردم به ارمغان بیاورند.
چگنی با بیان اینکه اگر احساس کنیم ظرفیت و توان بیشتری در استفاده از دیگر شرکتهای گاز استانی وجود دارد، بیشک این ظرفیتها را به کار میگیریم، تصریح کرد: ما به مردم سراوان قول میدهیم با همه توان، کار گازرسانی به سراوان را به پایان برسانیم، ضمن آنکه انجام این مهم را وظیفه شرعی و انسانی خود میدانیم.
وی با تأکید بر اینکه حضور گاز در هر منطقه سبب رشد، شکوفایی و اشتغالزایی در آن منطقه میشود، اظهار کرد: دارا بودن بیش از ۳۰ میلیون مشترک گاز در کشور و عنوان یکی از بزرگترین شبکههای گازرسانی دنیا، وظیفه ما را برای خدمترسانی به مردم در این حوزه سنگینتر میکند و بر همین مبناست که به فضل خدا در تلاش هستیم مابقی شهرها و روستاهای بالای ۲۰ خانوار را هرچه سریعتر از نعمت گاز بهرهمند کنیم.
معاون وزیر نفت در امور گاز در پایان اعلام کرد: با تلاش شبانهروزی، خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار بهزودی به بهرهبرداری میرسد و شهرستانهای چابهار و کنارک از گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد.
وجود بیش از ۱۱۶ هزار مشترک گاز در سیستان و بلوچستان
محمدرضا میرشکاری، مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان با اشاره به تازهترین گزارش عملکرد گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: جمعیت کل استان ۲,۷۷۰,۴۲۶ نفر شامل ۱,۳۷۸,۶۵۹ نفر جمعیت شهری و ۱,۳۹۱,۷۶۷ نفر جمعیت روستایی در ۵۵ شهر و ۱۰۰۷۲ روستا است.
وی ادامه داد: تعداد روستاهای دارای قابلیت گازرسانی سیستان و بلوچستان ۹۰۰ روستاست که از این تعداد گاز به ۲۵ روستا و ۶ شهر (زاهدان، زابل، ایرانشهر، محمدان و بزمان) رسیده و ۱۱۳,۰۵۱ خانوار شهری و ۱,۷۳۱ خانوار روستایی اکنون زیر پوشش گاز طبیعی هستند.
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تاکنون ۳۹۹۵ کیلومتر شبکه گازرسانی در استان اجرا و ۲۲۸۹ کیلومتر خط انتقال، گازدار شده است؛ تعداد علمک نصبشده ۸۳۱۷۳ و تعداد کل مشترکان گاز طبیعی در سیستان و بلوچستان هم ۱۱۶۷۸۲ است.
میرشکاری با بیان اینکه در نیمه نخست امسال ۳,۹۹۷,۰۸۳ میلیون مترمکعب گاز در این استان مصرف شده است، گفت: تزریق گاز خط انتقال زاهدان - زابل، تزریق گاز به سیمان سیستان، اجرای بیش از ۳۳۸ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع و نصب ۱۵۰۰ انشعاب در استان، پیگیری تعیینتکلیف باقیمانده شهرها و روستاهای استان با استفاده از ظرفیت استانهای معین، گازرسانی به جایگاه سیانجی شهرداری، شهرک کارگاهی در شهر زاهدان، مجتمع ۳۹۶ واحدی ارتش و تزریق گاز شهر بزمان با تعداد ۱۳۵۰ خانوار، اقدامهای انجامشده در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۱ است.
وی بیان کرد: انتخاب شرکت گاز استان بهعنوان قطب داراییهای فیزیکی جنوب شرق کشور، دریافت رتبه یازدهم در حوزه GIS در بین شرکتهای گاز استانی، ارائه ۲۲ خدمت بهصورت الکترونیکی از طریق دفاتر پیشخوان دولت، استقرار سیستم مکانیزه امداد در شهر زاهدان، راهاندازی سیستم پیامکی و سیستم ارتباط با مشتری CRM و راهاندازی فاز یک سیستم قرائت آنی در شهر ایرانشهر از جمله گزارش عملکرد ماست، همچنین مباحث هوشمندسازی، بهینهسازی و مقاومسازی در سال ۱۴۰۱ در دستور کار این شرکت است.