نوسازی کامل یک واحد ۵۰ ساله نیروگاهی بهدست متخصصان داخلی
نبض نفت _ﻣﻬﺮداد علی ﻏﻼﻣﯽ ﺷﯿﻞ ﺳﺮ، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق لوشان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: واحد بخاری 120 مگاواتی نیروگاه لوشان که از اسفند 1399 به دلیل نوسازی و بازسازی کامل از مدار خارج شده بود، در سال 1349 نصب و راهاندازی شده بود و 50 سال در مدار قرار داشت.
وی افزود: در این مدت به دلیل فرسودگی، خوردگی و پیری تجهیزات، تولید این واحد به شدت افت کرده بود و بهدلایل مختلف از جمله نشتی در لولههای بویلر و همچنین لرزشهایی که در توربین وجود داشت، در موارد متعددی به صورت پیشبینی نشده از مدار خارج میشد.
غلامی شیلسر با بیان اینکه "خروجی پیشبینی نشده این واحد، هم به شبکه شوک وارد میکرد و هم راندمان نیروگاه را کاهش داده بود"، گفت: در این واحد قدیمی به ازای هر مگاوات برقی که تولید میکرد، هزینه ما بهخاطر مصرف مواد شیمیایی و خروجیهای اضطراری پیشبینی نشده، بسیار بالا رفته بود.
وی ادامه داد: این واحد 50 ساله، بهحالت غیرقابل اعتماد در زمان بهرهبرداری رسیده بود و ما بهناچار برای رفع این مشکل، باید دست به تعمیرات و نوسازی میزدیم تا بتوانیم این واحد را به حالت قابل اعتماد و قابل اطمینان در تولید برسانیم.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق لوشان تصریح کرد: در سال 99 علتیابی شد تا دلیل بروز این مشکلات در این واحد قدیمی مشخص شود، عدهترین مشکلات در بویلر واحد بود که 50 هزار متر لوله در آنجا وجود داشت؛ لولههایی که به دلیل کارکرد در مدت زیاد پوسیده شده بودند، دچار نشتی میشدند و این نشتی موجب میشد هم مصرف آب به شدت افزایش یابد و هم مواد شیمیایی زیادی مصرف میکردیم و همچنین به پرههای توربین واحد، آسیب رسانده بود و نهایتا در تولید اختلال جدی ایجاد کرده بود.
وی افزود: بهناچار تصمیم گرفتیم کل لولههای بویلر را عوض کنیم و قریب به 50 کیلومتر لوله تعویض شد؛ همچنین در برج خنککن نیز که حدود 15 سال کار کرده بود، نیاز بود بسیاری از تجهیزات نوسازی شود که از این فرصت برای نوسازی برج خنککن هم استفاده کردیم.
غلامی شیلسر خاطرنشان کرد: درواقع بیش از 50 درصد برج خنککن نیروگاه، نوسازی، تعویض و تعمیر شد.
وی ادامه داد: واحد بخار 120 مگاواتی نیروگاه که در سال 1349 نصب و راهاندازی شده بود با تکنولوژی زیمنس آلمان احداث شده بود که اکنون این واحد قدیمی، بهدست متخصصان داخلی، مهندسی معکوس، طراحی و نوسازی شد.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق لوشان اذعان داشت: در فرآیند نوسازی این واحد، بالغ بر 95 درصد تجهیزات مورد نیاز از داخل کشور و توسط متخصصان داخلی تأمین شد و تنها یک سری از لولههایی که مشابه آن در داخل ساخته نمیشود، از خارج از کشور تهیه شد.
وی افزود: بویلر این واحد را به طور کامل مهندسی معکوس، طراحی، دمونتاژ و دوباره مونتاژ کردیم و برج خنک کن نیروگاه نیز به صورت کامل توسط متخصصان داخلی و تأمین کالا از داخل کشور، نوسازی شد.
غلامی شیلسر با بیان اینکه "در بخش توربین در واحد یک، امسال تعمیراتی انجام گرفت"، گفت: در این واحد، پوسته و پرههای توربین را داخلی سازی کردیم، بهعبارتی با توان داخلی دوباره طراحی و مهندسی و ساخت تجهیزات در توربین واحد یک صورت گرفت.
وی ادامه داد: در نیروگاه لوشان با توجه به اینکه نیروگاهی قدیمی است، بهدلیل آنکه شرکت زیمنس آلمان که سازنده نیروگاه بوده دیگر پشتیبانی از تجهیزات را انجام نمیدهد، هر قطعهای که در نیروگاه لوشان نیاز داریم، در داخل کشور یا با مهندسی معکوس، طراحی و تولید میکنیم و یا با توان داخلی، میسازیم.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق لوشان در خصوص واحد 2 بخار نیروگاه که از سال 1399 به منظور نوسازی و تعمیرات اساسی از مدار خارج بود، گفت: ظرفیت نامی این واحد 120 مگاوات است، اما به علت مشکلاتی که ناشی از قدیمی بودن آن بهوجود آمده بود، ظرفیت عملی تولید برق آن، قبل از شروع نوسازی، به کمتر از 60 مگاوات رسیده بود، آنهم در شرایطی که در هر هفته شاهد خروج از مدار این واحد به میزان 2 یا 3 بار در هفته بودیم.
وی افزود: بعد از انجام موفقیت آمیز تعمیرات اساسی و نوسازی واحد 120 مگاواتی بخار قدیمی نیروگاه لوشان، این واحد از شب گذشته راهاندازی شده و طی روزهای آتی به شبکه وارد خواهد شد.
غلامی شیلسر خاطرنشان کرد: نیروگاه لوشان دو واحد گازی 60 مگاواتی و دو واحد بخاری 120 مگاواتی دارد که دو واحد گازی با ظرفیت کامل و بدون مشکل در مدار بهرهبرداری هستند، یکی از واحدهای بخار که در سال 1399 از مدار خارج شده بود، شب گذشته راهاندازی شد و طی روزهای آینده به شبکه وارد خواهد شد و واحد دیگر بخار این نیروگاه که در دیماه سال 1401 به منظور تعمیرات و نوسازی از مدار خارج شده بود، تا پایان ماه جاری وارد مدار خواهد شد.
منبع:تسنیم