/
۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت:

تعیین شایستگی‌های مدیران صنعت نفت براساس الگوهای حکمرانی متعالی باشد

مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با بیان اینکه همه فرآیندهای توسعه مدیریت در سطح صنعت نفت باید بر مبانی حکمرانی متعالی تغذیه شود، گفت: نباید در تعیین شایستگی‌های مدیران صنعت نفت براساس الگوهای حکمرانی سکولار اقدام کنیم، مبانی ما نه اجازه ستم‌پذیری و نه سلطه‌گری را به مدیران می‌دهد.
کد خبر : ۵۸۷۷۸

  نبض نفت- محسن حقیقتی مقدم صبح امروز (شنبه، دوم دی‌ماه) در نخستین همایش ملی تعالی حکمرانی در پرتو تحول کانون‌های ارزیابی و توسعه گفت: همه مردم باید در التزام عملی به ارزش‌های اسلامی و تحقق برنامه‌های اجتماعی دنیای اسلام از هم پیشی بگیرند. همین جا راه مردم‌سالاری دینی و الهی از دموکراسی سکولار و ریاکار جدا می‌شود. گاهی مردم می توانند در حفظ ارزش‌ها و تحقق اهداف متعالی از طلایه‌داران مذهب نقش مهم‌تری ایفا کنند، مگر شهید حججی، حجت خدا بر همه ما نشد؟
وی ادامه داد: حکمرانی متعالی یک حرف کاملاً روشن است و ما در دهه گذشته آثارِ دوری از مبادی و مبانی نظری آن را در مدیریت‌هایمان در عقب رفت‌ها و معطل شدن‌ها، کاملاً احساس کرده‌ایم، ما در وزارت نفت تمامی فرایندهای ارزیابی و توسعه مدیران را از این مبانی نظری سیراب و تغذیه خواهیم کرد و به صورت جامع به نیازهای مدیریتی این صنعت خواهیم پرداخت.
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت اظهار کرد: برای ما بی‌شک مدیر در سطح صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران با مدیر در شرکت بی‌پی و آرامکو متفاوت است؛ بنا نیست صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران براساس ارزش‌های سازمانی شرکت‌های بین‌المللی نفت اداره شود. در عین اینکه این صنعت جهانی است و باید با استانداردهای جهانی اداره شود، باید بدانیم که فرهنگ مدیریت در نظام اسلامی با فرهنگ مدیریت در غرب و شرکت‌های بین‌المللی نفت و گاز متفاوت است، قطعاً مدیر علاوه بر اینکه باید اهداف عملیاتی را محقق کند باید از سلامت اخلاقی سازمان خود نیز حراست کند.
 حقیقتی مقدم با اشاره به اینکه باید سلامت اقتصادی سازمان خودش را با جدیت پیگیری کند و بی‌شک شفافیت داشته باشد، گفت: باید در میدان دادن به عناصر فعال و توزیع امکانات سازمانی و قدرت دادن به افراد، عدالت را رعایت کند و از روحیه عدالت برخوردار باشد؛ این‌ها شایستگی‌هایی برآمده از حکمرانی متعالی است.
وی افزود: ما همه فرآیندهای این الگوی توسعه مدیریت در سطح صنعت نفت را از مبانی حکمرانی متعالی تغذیه خواهیم کرد، نباید در تعیین شایستگی‌های مدیران صنعت نفت براساس الگوهای حکمرانی سکولار اقدام کنیم، مبانی ما نه اجازه ستم‌پذیری را به مدیران می‌دهد و نه سلطه‌گری را.
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت تصریح کرد: مدیر در حکمرانی متعالی مدیری است که نه ستم می‌پذیرد و نه ظلم می‌کند، در برابر فشارهای نامشروع مقاومت می‌کند و به روندها و جبهه‌بندی جهانی بی‌اعتنا نیست؛ تولید نفت و گاز را در جبهه مقاومت و به منظور ایجاد سرمایه برای مردم و نظام اسلامی و احیای ارزش‌های الهی و بشری در کل عالم می‌بیند نه اینکه ارزش این تولید مانند تولید نفت و گاز در بقیه دنیا باشد.
حقیقتی مقدم با تاکید بر اینکه مدیر در حکمرانی متعالی ممکن است کار صنعتی انجام دهد، اما اگر این جهت‌گیری را داشته باشد، کارش کاملاً جهادی است، افزود: اینجا است که فرق شهید فخری‌زاده به‌عنوان مدیر صنعتی در سپند با یک مدیر صنعتی در یک بخش هسته‌ای یا نظامی دنیا مشخص می‌شود. این حکمرانی متعالی است که هدف از تلاش‌ها در صنعت نفت را برای همه مدیران صنعت نفت تشریح می‌کند و هویت‌بخش مدیران صنعت نفت و همه تلاش‌هایی است که در این صنعت صورت می‌پذیرد.
وی گفت: یک مدیر در حکمرانی متعالی، فردی بی‌هویت نیست که در چرخ‌دنده صنعت قرار گرفته و یا یک کار روزمره را مدام تکرار کند و نهایت هدفش افزایش تولید نفت و گاز باشد؛ بله همه این‌ها هدف اوست ولی این را ذیل یک هویت بالاتر برای خودش تعریف می‌کند و به همین دلیل نوع تلاش و کوشش متفاوت است، ممکن است شبانه‌روز زحمت بکشد و با ناملایمت‌ها بسازد و با تحریم مثل آب خوردن کنار بیاید، با نبود قطعه و تجهیزات و ماشین‌آلات کنار بیاید و بارها یک قطعه را در سطح این صنعت تعمیر کند؛ این به دلیل همان روحیه و مبانی حکمرانی متعالی است که هویت‌بخش مدیران صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران است.
مدیر مرکز توسعه مدیریت توسعه صنعت نفت هویت مدیر در صنعت نفت جمهوری اسلامی را با هویت مدیر در شرکت‌های بین‌المللی کاملاً متفاوت دانست و ادامه داد: این مدیر، مدیری با تاب‌آوری بسیار بالا در برابر فشارها و با نگاه به ثروت‌آفرینی بیشتر برای تقویت حرکت اسلامی و عمومی ملت ایران به سمت مقاصد عالی بشریت است.
حقیقتی مقدم با اشاره به اینکه مرکز مدیریت دولتی می‌تواند سهم بسیاری در تولید ادبیات حکمرانی متعالی ایفا کند، گفت: با وجود مدیریت جدید و جهت‌گیری‌های دولت مردمی این امید بسیار قوت گرفته است. همین جا از همه مدیران محترم کانون های ارزیابی و توسعه دعوت می‌کنم که در طرح‌های ارزیابی و توسعه مدیران در ۲۱ گروه شغلی به کمک مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت بیایند.
وی گفت: ما بدون توجه به اختلاف سلایق سطحی و تنها در چهارچوب شرح خدمات مورد احتیاج در هر طرح، دست همکاری و همیاری به سمت همه شما بزرگواران دراز می کنیم و امیدواریم که همه در تامین تضمین و انسجام آینده مدیریتی کشور نقش موثری ایفا کنیم.

 

 

 

منبع:شانا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر