/
۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۹

گام بلند ابرکوه برای خودکفا شدن در تامین انرژی با تولید برق خورشیدی

کد خبر : ۶۲۸۹۵

به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی شرکت ساتبا ابرکوه تنها با سرو 4500 ساله اش به عنوان شهر نمونه و شاهراه گردشگری سه استان یزد، اصفهان و فارس شناخته نشده بلکه قدم های بلندی برای خودکفا شدن در تامین انرژی و تبدیل شدن به شهر سبز، آن هم با تولید برق خورشیدی برداشته است؛ گام هایی محکم که با حمایت مسوولان شهرستان و مشارکت مردم برای جهش تولید و رشد اقتصادی آن همراه شده است.
هدف شهرستان ابرکوه بر اساس سند یزد نوین، افزایش سه برابری تامین انرژی با برق تجدیدپذیر از ۵۵ مگاوات کنونی به ۱۴۰ مگاوات تا سال ۱۴۰۴ است.
به همین منظور محمد هادی زارع زاده، فرماندار ابرکوه و سایر مسئولان شهرستان فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن کرده و می گویند زیرساخت شهرستان، مشوق های لازم با معافیت مالیاتی ۱۰ ساله و زمین در سطح مورد نیاز فراهم است و تنها خواسته شان تامین منابع مالی از مسیرهای ممکن و جذب سرمایه گذاران است.
فرماندار ابرکوه خاطرنشان کرد: کل مصرف برق شهرستان ابرکوه 55 مگاوات در پیک مصرف است و بر اساس چشم انداز تعریف شده برای رشد تولید شهرستان تا یک سال آینده باید به 140 مگاوات تولید و حدود 3 برابر مصرف موجود برسیم ؛ در راستای اجرای سند یزد نوین، استان موظف شده است 2000 مگاوات برق خورشیدی تامین کند و به همین دلیل هر شهرستان ماموریتی در این زمینه یافته است.
وی، ارتباط موثر با عوامل ساتبا را در سرعت بخشی به فرایند ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در شهرستان، بسیار موثر دانست و عنوان کرد: شهرستان ابرکوه آمادگی دارد در صورت برگزاری مناقصه عمومی برای جذب سرمایه گذاران، ساختگاه های مورد نیاز را برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر معرفی کند و قرار است بزودی تعدادی ساختگاه با ویژگی های مقرر شده از سوی ساتبا تا یک هفته آینده به این سازمان معرفی شود.
آنچه در انتخاب زمین ها مهم است، معرفی نقاطی با امتیاز نزدیکی به خط انتقال، نبود معارض و نبود آلایندگی های محیطی است، تا بتوان با کمترین هزینه اراضی مد نظر سرمایه گذاران را معرفی کنیم که این ظرفیت در شهرستان وجود دارد.
هم اینک به ظرفیت مجموع بیش از ۴.۱ مگاوات نیروگاه خورشیدی در بخش خانگی و صنعت شهرستان ابرکوه در حال تولید است و حدود ۶ سامانه خورشیدی بر روی چاه های کشاورزی نصب شده است.
زارع زاده تصریح کرد: حدود ۸۰۰ حلقه چاه کشاورزی در این شهرستان وجود دارد که بر اثر ناترازی برق در سالهای اخیر آسیب دیده اند و برای همین نیاز است که سامانه های خورشیدی بر روی چاه ها ایجاد شود تا هم پمپ های کشاورزی در تابستان خاموش نشوند و هم برای کشاورزان در ۸ ماه سال درآمدزایی شود.
وی از رشد چشمگیر نصب سامانه های خورشیدی برای خانواده های کم برخوردار در شهرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: در آغاز، برای اجرای نیروگاههای کوچک خانگی با توجه به کیفیت و نوع ساخت منازل روستایی، از نظر فنی امکان استقرار وجود نداشت، به همین دلیل در اردیبهشت 1401، طی یک طرح ابتکاری و برای اولین بار در کشور ساخت نیروگاه تجمیعی 200 کیلوواتی برای روستای "کلپه" به عنوان روستای کم برخوردار و با 40 خانوار اجرا شد که هم اکنون همه اهالی این روستا از درآمد نیروگاه برخوردار شده و به تولیدکننده برق تبدیل شده اند. و پس از آن چندین نیروگاه تجمیعی برای دیگر روستاها اجرا و به بهره برداری رسید. فرماندار ابرکوه اضافه کرد: هم اینک برای ساخت نیروگاه های خورشیدی به ظرفیت مجموع 2.5 مگاوات برای 600 خانواده تحت پوشش نهادهای حمایتی نیز پرونده تشکیل شده، مراحل کار طی شده و مجری طرح در مرحله دریافت تسهیلات است.
وی تامین منابع مالی را از چالش های پیش روی ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر دانست و عنوان کرد: نیازمند تامین مالی برای ساخت بیشتر نیروگاه های خورشیدی هستیم که امیدواریم با منابع سازمان بهروری، جهاد کشاورزی، اعتبار صندوق های و نهادهای حمایتی و تسهیلات اعطایی به شرکت های دانش بنیان‌ این مسئله حل شود.
حاکمان شهر ابرکوه مصمم هستند برق خورشیدی را به تولیدکنندگان برسانند تا شعار سال را با جهش تولید و مشارکت مردم تحقق ببخشند که با اعلام آمادگی شان به ساتبا برای معرفی ساختگاه نیروگاه های خورشیدی نصف راه را رفته اند و ثابت کرده اند که خورشید بانان شایسته اند؛ حال باید دید که آیا این شهر می تواند به شهر سبز تبدیل شده و در گام بعدی، این شهر کویری خوش آب و هوا! در تامین انرژی با برق خورشیدی خودکفا شود؟

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر