/
۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
مجری طرح "احداث نيروگاه‌های خورشيدی با مشاركت بخش خصوصی" در ساتبا:

۱۱ استان مهیای ساخت فاز نخست ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی می‌شوند

مجری طرح "احداث نيروگاه‌های خورشيدی با مشاركت بخش خصوصي" در ساتبا از ساخت بيش از ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی خبر داد و اعلام کرد: ۱۱ استان کشور برای اجرای فاز نخست این طرح آماده شده‌اند و این نیروگاه‌ها قرار است تا پیش از پیک مصرف برق سال آینده به بهره‌برداری برسند.
کد خبر : ۶۶۳۹۹

شیرودی مجری طرح "احداث نیروگاه‌های خورشیدی درباره آخرین وضعیت پروژه ۱۰۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی با مشارکت بخش خصوصی اظهار کرد: در نخستین مرحله مبادله موافقت‌نامه میان سرمایه‌‌گذاران بخش خصوصی و ساتبا، نمایندگان ۲۲ شرکت، این موافقت‌نامه را امضا کردند.
بر اساس این توافق، سرمایه‌گذاران متعهد شدند در ۴۱ سایت شناسایی‌شده در استان‌های یزد، آذربایجان شرقی، مرکزی، کرمان، اصفهان، خراسان رضوی، زنجان، قزوین، همدان، فارس و قم نیروگاه‌های خورشیدی با حداقل ظرفیت ۳ مگاوات و مجموع ظرفیت ۱۶۰ مگاوات احداث کنند؛ این نیروگاه‌ها باید طی ۴ ماه آینده و پیش از پیک مصرف برق سال آینده به بهره‌برداری برسند.
وی توضیح داد که پس از امضای موافقت‌نامه، فرآیند صدور پروانه احداث، واگذاری زمین از سوی شرکت‌های توزیع برق، خرید تجهیزات نیروگاهی و آماده‌سازی سایت‌ها آغاز خواهد شد؛ قرارداد میان سرمایه‌گذاران و ساتبا حداکثر ظرف یک ماه منعقد می‌شود و پروژه‌ها باید طی ۴ ماه به مرحله بهره‌برداری برسند.
 استقبال سرمایه‌گذاران از مدل فروش برق تجدیدپذیر در بورس انرژی و تهاتر انرژی با صنایع
شیرودی، استقبال سرمایه‌گذاران از مدل فروش برق تجدیدپذیر در بورس انرژی و تهاتر انرژی با صنایع را چشمگیر دانست و تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد تقاضای سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در جریان مبادله موافقت‌نامه، با مدل سرمایه‌گذاری در تابلوی برق سبز بورس انرژی بوده و برخی شرکت‌های دیگر نیز به‌ منظور جلوگیری از خاموشی‌های احتمالی در روزهای اوج مصرف، مدل تهاتر انرژی با صنایع را انتخاب کرده‌اند.
شیرودی یادآور شد: در راستای سیاست‌های کلان دولت چهاردهم برای افزایش ظرفیت تولید برق از منابع خورشیدی، ساتبا اقدام به واگذاری زمین‌های مناسب در مجاورت پست‌های فوق توزیع و خطوط ۲۰ و ۳۳ کیلوولت کرده است. این برنامه با همکاری شرکت‌های توزیع نیروی برق در سراسر کشور اجرا شده و شرایط مطلوبی را برای سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی با حداقل ظرفیت ۳ مگاوات و بیشتر فراهم آورده است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر